@ Safety Gate

Tuesday, February 24, 2009

Since Ammar dah ada kepakaran mengeksplore (aduh rosak bahasa) rumah..Ibu terpaksa la pasang safety gate kat dapur..kalau tak abis dapur dikemasnya..mula-mula nak beli di kedai..dah survey..dalam seratus lebih juga le harga..kalau sales boleh dapat murah sikit..

Tapi satu hari grandma Ammar (my MIL) pergi jualan garaj..dibelikan Ammar safety gate (style kayu punya) dua buah..satu RM10 je..pastu beli toys (brand fisher price) pun Rm10..kasut Rm1..kira rezeki Ammar la..inila dia safety gate Ammar (abaikan je panorama belakang tu ye)..


Selalu kalau Ibu buat kerja kat dapur..Ammar akan tunggu Ibu kat tepi pagar ni sambil main mainan di walkernya..Ammar akan tunggu la sampai kerja Ibu habis..ok model Ibu..posing sikit..



P/s: Jangan ditanya di mana jualan garaj tu..Ibu pun tak pernah pergi..kalau Ibu pergi harus kuborong semua..huhu

P/s lagi: Ibu tak dapat pergi Jcard kat Midvalley tu..keje banyak...huhuhu



13 kawan BabyIbu berkata-kata..:

PuteriSatu said...

baiknya ammar....klu Aqilah mahu dah jerit dah...gudboy la ammar ni...

yatie chomeyl said...

kemasnye dapur ibu..kalau x letak safety gate tu mesti ammar dh 'tolong' ibu kemaskan dapur..hihiihi

-saya link ke blog ibu-

Elyn said...

hihih br nk tye..... tp kalo pi sila borong byk2 n jual kt kawan2 ek gate tu!!!!

sWeEtdARLinG said...

murahnya!!!!!!!!!!!!!!!

halen said...

ermm..ok la gate ni mana la nk cari erkkk.. my doter klu kiter sebok kt dapur dia pun sama naik jgk menyebok. tensi tau klu nak masak abis semua benda dia nk punggah..

tHrEE oF us said...

muranhye gate tuh.... agak2 ade lg x ibu?

BabyIbu said...

PuteriSatu
Itu kalu mood baik..kadang2 jerit juga..

yatie
bab 'tolong' kemas yang lemah tu..

elyn
tak tahu kat mana..die kadang2 je buat..area damansara..org2 kaya buat garage sales..

Sweetdarling
Murah kan? masa tu br budget nak beli..sekali dapat murah..alhamdullillah..

HAlen
Jenis ni tak pasti..selalu yang plastik/besi tu bnyakla..

three of us
tak tahula..kn tgg MIL inform kalu ada lagi..

miela77 said...

Ala ciannyer ammar kena kurung.... Baby Qis pun dah pandai meluncur laju...daku perlu juga nih...

Mama Safiyyah said...

bestnya....saya punye safety gate dah rosak, dah kena ganti baru......

Mama_Aqish said...

safety gate ni bagus supaya anak kiter tak menjelajah jauh nun ke dapo dok sibuk nak nolong masak....sian ammar tak dapat nak kaco ibu ek???

me n de alisha said...

wah murah nyer safety gate tu...

Zanna_MamaBatrice said...

ada budak kena kurung
lepas nie x leh nak kacau ibu di dapur
rugi ler ammar x dpt nak cilok ilmu masak memasak ibu camtu kan

Puan Iza said...

hehehe...budak2 kalo dh lasak mmg kena buh gate nie...kalo tak abislah diselongkarnya dapur tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop