@ Stor Banjir

Wednesday, February 4, 2009

Stor rumah Ibu merupakan bilik air master bedroom..since kami dua orang je (Ammar tak kira sebab dia mandi kat dapur..hehe)..bilik air itu dijadikan stor..alKisahnya 2 minggu lepas..masa Ibu susun-susun barang kat stor..sekali perasan macam berair je bawah kotak-kotak..

Waa..apa lagi Ibu kelam-kabut menjerit panggil Ayah..yelah banyak harta karun kesayangan Ibu dalam stor tu..hadiah kahwin, baju-baju yang tak boleh dipakai (disimpan dengan harapan boleh pakai balik), barang Ammar dan yang paling penting kotak-kotak yang mengandungi bahan-bahan tesis master Ibu..

Rupa-rupanya paip air terbuka..so air mengalir..slow je tapi mungkin dah lama mengalir..kami tak perasan..yang paling sayu sekali..kotak buku Ibu berada di bawah paip itu..Ayah dah ikat paipnya mungkin ada benda tertolak ke apa..habis semua buku-buku/jurnal/paper Ibu kembang semangkuk..Ibu sidai kasi kering..tapi tak boleh guna sebab dah hancur dan berbau (agaknya dah lama sangat air tu bersarang dalam kotak buku)..huhu..sedih tau..dahla laptop kena format..
Kotak buku kesayangan Ibu

Satu-satunya benda yang dapat diselamatkan ialah name tag Ibu masa di SMSPP..emm teringat balik zaman dulu-dulu..



P/s: Moral of the story: Jangan jadikan bilik air anda sebagai stor..hukhuk

15 kawan BabyIbu berkata-kata..:

donat said...

hmm tule.aku nak tny hang aritu,awat wat bilik air jd stor..takut bocoq..hehe.tak dan tanya. kan dah kena.hehe.

eiNa said...

ish2... tak penah org buat bilik ayaq stor cekkk oii.. :P

aznitaz said...

adoi syg nyer..tp pelik gak 1st time dgr org wat bilik air jd stor.

ummi balqis said...

sadis ni cerita ni... huhuhu

mira edora said...

hua hua.. sedihnya.. dah la yang basah tu buku.kalu basah tu baju..tak pe gak.next time.. bilik air wat mandi eh

Elyn said...

hihihi next time i akak beringat..... br terpikir nk buat gitu hahaha

zue said...

lorr..ader ke bilik air wat stor??haha..btw, pesal nametag skolah ko bw merata ni??hahaha..aku nye dh tatau simpan mane laa..ader kt umah kt kg kot..heh.

zue said...

lorr..ader ke bilik air wat stor??haha..btw, pesal nametag skolah ko bw merata ni??hahaha..aku nye dh tatau simpan mane laa..ader kt umah kt kg kot..heh.

BabyIbu said...

to All
nak buat camno..umah kecik..takde tempat nk buat stor..itu jek solution..nasib baik barang lain tak kena sebab itu kotak buku sudah serap suma air..hukhuk..
Zue
aku mmg suka angkut harta karun ke mana jua ku pergi..haha

Mama Safiyyah said...

sayangnya buku kena air....

asmaa said...

kesiannyer...byk plak tu brg2 kat situ...

miela77 said...

Salam...daku datang lagi...mmg x patut la yana, ko wat bilik air tu stor, ... mmg x penah dibuat org...tapi klu org x penah la elok kita wat....experiment...kuang3x... jgn mare...

Mama_Aqish said...

kelako la bilik air wat stor...tak pernah dibuat orang..yana la citer yang pertama kiter pernah dengar....kan dah kena....last2 jumpa barang kenangan lama plak ek...`

Zanna_MamaBatrice said...

sayangnyer yana..........
yelah..........sumer tu harta ooooo
lenkali leh jadikan reference kan....
tp dah rosak
nak buat camner kan

me n de alisha said...

sayang nyer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop