@ Tidur di Giant?

Tuesday, February 17, 2009

Eh Ibu bukan sengaja tau..karang orang ingat Ibu dera anak pula..huhu..malam tu pergi Giant sebab Tok Abah pesan suruh beli bateri handset..Giant tu 5 minit je dari rumah..jadi lepas maghrib kami pun keluar sekejap..stroller tak bawa sebab sekarang stroller tinggal rumah MIL..

Sekali dalam kereta..Ammar merengek nak habuan die..isap2..sekali tidur pula..kesian Ibu tengok..bila sampai Giant..ingat nak tunggu dalam kereta..tapi lepas tu nak beli barang lain sekali..maka bawa la Ammar keluar..selalu kalau Ammar sedar die kat luar..die akan jaga..

Lepas tu ambil la stroller..lapik dengan sweater ayah dan bantal bagai..kasi Ammar baring situ..Ammar terjaga sekejap..ingat nk bangun..sekali die pusing badan tidur meniarap pula..kasi selimut sikit kami pun jalan..sekali agaknya memang penat sangat kot..sepanjang kat Giant tu ditidurya..yelah troli tu gerak2 macam atas kereta agaknya..tak sedar apa pun..Ibu siap check nadi apa bagai pasal seriau Ammar tidur nyenyak sangat..huhu...(bak kata Ayah Ibu kan dramatic sikit)..

Orang lalu lalang semua datang jenguk Ammar..segan pula Ibu..kesian anak Ibu..kena beli stroller satu lagi la macam ni..yang buggy punya tu..kan Ayah kan..kan? kan? (isy tak paham2 ke lagi??)...

P/s: Dah nak keluar Giant baru Ammar sedar..muka Ammar macam kata.." kat mana aku ni? isykk..rugi ni tidur tadi.."..haha..memandai je Ibu..

9 kawan BabyIbu berkata-kata..:

rOse said...

hahahah.. kelakar la entry u ni yana.. i suka the last part 'tak paham2 lagi ke'..

Anasfadilah said...

comel jek ammar tido dalam tu..

kesian plak tengok dia ngantuk sangat..heheh

Elyn said...

cute plak die tido lam tu...... haah mntk la buggy nyer plak (ayat racun)

Qaseh said...

comel jerk..tapi sitausi ibu sama dengan situasi yg pernah saya alami. kak long qaseh, tido dlm troli nak pi Giant..ni disebabkan oleh pelupanya mama dia bwa buggy..

donat said...

ahahahaha...damia slaloo wat keje neh.die mmg kaki tido.tp aku tak letak direct dlm troli la..aku letak damia dlm bakul,pastu bakul tu letak plak dlm troli..[ini kes aku tak bawak stroller sendiri le neh]

Mama Safiyyah said...

cutenya ammar tido macamtu

me n de alisha said...

alahai Ammar senang nyer tidur...

Mama_Aqish said...

sama cam aqish kalo nak nyusu...kita siap amik bantal kat giant tu...lapitkan dengan pamper's yang dibeli...he...he...bukan nak meli pun bantal tu...

Zanna_MamaBatrice said...

ala tomey ammar tido dlm trolley tu
bershopping sambil tido

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop