@ Ammar sayang..

Thursday, March 19, 2009

Semalam Ibu ada kelas sampai pukul 9 malam..dalam pukul 10 malam baru sampai rumah..Ammar dah mengantuk..die nampak Ibu terus panggil..Ibu kasi nyusu terus tidur..kesian Ammar..

Pagi-pagi tadi macam biasa Ibu bangun pukul 6 pagi..bila Ibu bangun Ammar pun bangun juga..Ibu pergi bilik air..dengar Ammar nangis-nangis..Ayah letak Ammar dalam walker pastu sambung tidur..Ibu pun pergila dekat Ammar..Ibu dapat tengok Ammar tengok Ibu dengan muka bahagia (walaupun muka penuh dengan linangan air matanya)..tersenyum-senyum sambil pegang muka ibu..pastu peluk-peluk Ibu..

Kesian anak Ibu..rindu agaknya semalam tak sempat nak main-main..peluk-peluk..Ibu kata kat Ayah..Ibu nak pergi kerja lambat la hari ni..kesian kat Ammar..Ayah kata ok..Ibu pun baring dengan Ammar..Ammar pegang je badan Ibu..kiss2 Ibu..senyum-senyum sambil bercakap-cakap (me..me..ta ta..)..

Ya Allah rasa tersentuh naluri keibuan..kesian anakku ditinggalkan..huhu..benda macam ni buat Ibu terpikir nak duduk rumah balik macam dulu..tapi kalau duduk rumah balik..benda lain pula muncul..emm Ibu kata kat Ayah..Ibu tengok dulu setahun ni macam mana..Ibu kesian la kat Ammar..tengok la muka die menangis ni..



20 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Elyn said...

ala sian nyer.... mcm i ari senin aritu smp umah lmbt.... wafiq dh tido....

so esok nyer tu blk cepat2 pasai nk pi pasar mlm.... hangkut gak la pi pasar mlm sebab kesian kat die, mesti windu kat kite......

p-na mama oja said...

ala..sedey nye..cm p-na ari2 x sbr nk tgu pkul5.30, x sabar nk balik umah..rindu sgt kt Oja...sampai harus la 'mama babam..nenen..nenen'...rasa bahagia sgt..dpt peluk cium dia..huhu!!

Sidratul Muntaha said...

salam
nak buat camner yerk?kitakan cari rezeki
kdg2 kiat yg menangis2 bile blk tgk si kecil ni peluk2 n cium2 pipi kita
syahdu jer rasa atini..
nak2 bila dah beso,dh reti tunjuk perasaan,dah pndai berjln
perasaan nak blk cepat2 tu selalu berkobar2!

shay said...

comey baby dia...

Mrs.R @ Emi said...

siannyer ammar..
tp tu la, nk cari rezeki kena juga tinggalkan anak...
mcm emily dok dgn bbsitter pon kesian..kdg2 asek dok dlm walker je..

Qaseh said...

sedih kan bile tgk anak2 menangis dan pelu2 kite....

Leen Die said...

ala siannya bb ammar..leh bayangkan perasaan awak camner..kiter pun klu rayyan nangis gitu mulalah pk nak duk umah..huhuh..salam syg utk ammar

PadNani~~{@ said...

ala..ciannya ammar=(

take care baby ibu n ammar

zue said...

alahaiii..siannyer ammar!! huhu..terharu aku bace ape yg ko tulis yana..huhu..

naurah makwa said...

nak wat caner kan..sama2 cari rezeki..naura pun camtu gak..kdg2 rasa nak berhenti kejer pun ada..dok umah jaga anak lg bahagia rasanya..

azzamoro said...

memang wey..kalau aku byk duit n lakiku salary mcm ceo company, dah lame aku dok rumah jadi stay at home mother.

syok woo..

tapi tuhla..keadaan kewangan belum mengizinkan..

Mummy Dasy said...

alah sianny ammar.. me yg baca pun terasa syahdu dapat bayangkan..

aMLiNsHaH said...

aku pon taktau nak cakap ape.. kesian kat both of u. lagipon dah lama gak ko duk rumah ngan ammar sblm masuk keje kan? ko buat aku terpk utk tanak kije laaa yana... hehehhe!!!

Liana said...

Ibu..sama le dengan ummi. Cam pagi tadi, bila ummi hantar Husna kat Taska je...Husna menangis meraung2 nak ikut ummi. Tp, ummi masih belum boleh bersara. Banyak benda kena settlekan dulu...huhuhu...Sian bila tengok muka anak2 nie kan...

mama-qaisara said...

sdey tgk anak nangis bila rindu kt maknye..cm sarala..ada sehari tu tk sempt jenguk dia kt nusery..blk plak papa dia yg jemput..bila nmpk je mama dia masuk umah ptg tu,terus nangis...rindu benar kt mama dia..huhu

IdzaRis79 said...

nak buat camna kan...

sy yg kerja nih pong, kadang2 takdak masa nak belai2 anak...

huhuuu,weekends pun kerja,abis camna?

Mama Safiyyah said...

sedih kan tengok anak kena tinggal....bila balik mcm dia rindu sgt

mama_aqish said...

itula naluri seorang ibu...rasa sayang sangat nak tinggalkan anak walalupun pi cari rezeki....badan kat opis tapi hati kat rumah...terbayang2 wajah anak didepan mata....rindu giler2 bile balik habis peluk cium....tol tak??/

me n de alisha said...

huhuhu sedey...nak-nak kita yang kerja shift nih...terbayang-bayang Alisha kat gumah nenek dia...

Zanna_MamaBatrice said...

mmg touching kan yana bila kita tengok anak mcm rindu dgn kita
yelah....inilah perasaan ibu2 yg bekerja...tinggalkan anak di nursery or org jaga....tp nak buat camner....no choice....

moga anak2 kita paham keadaan kit akan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop