@ Chess Anyone?

Tuesday, March 17, 2009

Alkisah satu petang di ofis..

Kring..kring..

Ibu: "Hello.."
Brian: "Hi Yana..you pandai main chess?"
Ibu:"Erkk..tak pandai.."
Brian: "Aiyak..main chess pun tak tau ka?"
Ibu: "Brian..I tau main tapi tak pandai la"
Brian: "Nak minta tolong you, we need a female member in our chess team, if not our team will be disqualified..you join team kitaorang eh?"
Ibu: "Tapi I tak pandai main la Brian..nanti kalah"
Brian"Its ok..kita boleh training..we desperate nak female member ni..boleh la yana?"
Ibu: "Okla-okla..tapi kalau I kalah you jangan marah..I dah lama tak main..last main time sekolah dulu.."
Brian: "Tatak marah punya..yang penting dua member lelaki menang sudah cukup..sudah boleh layak"
Ibu: "Em macam tu oklah..tapi janji tau kena training I"
Brian: "ok2..tq yana..email me your details"

Itulah satu perbualan yang menambah satu lagi kerja Ibu..dah nak kena belajar main chess pulak dah..huhu..Ibu tahu la main..means tahu la nak gerak buah-buah catur tu..tapi nak menang..haha..masuk bertanding? haha..lawak2..

Ibu sedar skill logik Ibu kureng sikit..huhu..haritu ajak Ayah g Tesco beli chess..Ayah kata belajar online je..tapi cam tak best tak real rasa..ni Ibu kena belajar online..lawan komputer..adehh..

Sumber


Apa kaitan gambar ni?..awek cun ini adalah Alexandra Kosteniuk..chess grandmasters (perempuan yang ke sepuluh dapat title ni)..hebat kan? eceh..jangan la korang ingat Ibu berangan jadi cam die le..tak dapett de..kalau menang satu game pun dah besar tuah..haha

p/s: wish me luck..huhu..

13 kawan BabyIbu berkata-kata..:

kakngah said...

nakmain chess?? dam aji pn aku xtau main huhuhu!!! dam ular terer la...

oli said...

i pun tak tau main chess...

Elyn said...

hiks say abule main tp cam u gak la.... setakat main je!!!!

mummy_adam said...

reti tp xterrer... hehehe.. good luck!!

PadNani~~{@ said...

gud luck baby ibu..
best main chess..buat otak bergerak=)

_mmm_ said...

gambate ne kak yana!!! mas jadi pompom girl kat blkg..hahaha

naurah makwa said...

main chess agak lembap ckit..tapi bagus arr..mostly budak2 yang main chess ni agak bijak..huhu..

BabyIbu said...

tq semua..akan kuusahakan..tadi try main chess online..sah2 kalahla kan..huhu..akan kucuba lagi..chayookkkk

Mama Safiyyah said...

waaa...sapa pandai main chess pandai2 orgnya

miela77 said...

nak kata pandai main sgt tu tak la...tapi blh la sambil2 isi masa lapang ngan cik abgku...tapi my chess set dah kena humban dek Badrul...huhuhu

Zanna_MamaBatrice said...

chess...
mmg buta kayu lorr
zana x reti langsung
bukan takat nak gerak2 jer....
tak paham concept dia..keh keh keh
dam aji boleh lerrr

tp kalau pandai main chess
org tu sure bijak pandai nyerrr

me n de alisha said...

main chess ni best...

Mama_Aqish said...

yana tak tau main chess???kita tau & selalu main dgn husband & sellaunyer kalah sebab tak berapa pro sangat la....husband kiter memang minat bebeno dengan chess ni kekadang main kat dalam lap top lawan dgn komputer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop