@ Our New House..

Thursday, March 12, 2009

Em ini rumah baru Ammar..baru dapat kunci last week..adehh rumah ni siap cepat dari jangkaan..ingat ujung tahun..kopak Ayah membayar..nampak gaya budget shopping Ibu akan dibekukan..Ibu kena save untuk nak renovate and nak beli perabot bagai (maklumla rumah sekarang kosong jek)..



Takpela Ammar..biar takde duit sekarang..yang penting kita kena ada rumah..Ibu tengok dari sekeliling (sedara-mara)..bila apa-apa jadi di masa hadapan (mintak simpanglah kan) contohnya kena buang kerja ke..business merudum ke..penting sangat kena ada rumah sendiri..biar kecil pun takpe janji rumah kita..at least walaupun susah..anak-anak kita ada tempat berteduh..kesian tengok anak-anak terpaksa berpindah-randah dan menumpang rumah orang..


Biar pun sekarang Ayah terpaksa memendam impian untuk beli kereta idaman..kami pakai kereta FIL je..huhu..tapi kita dahulukan yang penting..after settle rumah baru beli kereta dan sebagainya..sikit-sikit la kan..ape-ape pun sekadar peringatan..sekarang dah jadi parent kena beringat tuk masa depan anak-anak..betul tak?

20 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Qaseh said...

tahniah...dah ada rumah baru...
aset di masa hadapan..

Mrs.R @ Emi said...

tahniah..
kami pon tgh dok survey2 nk beli umah...
selamat deco mendeco ek yana

PuteriSatu said...

alhamdulillah dah ada rumah sendiri....tahniah..jagnan lupa update setiap progres meng casa impian kan rumah ye...

azzamoro said...

yana, jgn lupe housewarming party..huhu..

eiNa said...

ye yana.. jgn lupa housewarming mu..kekee....

er.. betui2 baik beli umah sndiri..kalau menyewa ni mcm2 dugaannya...

syoknyaa dpat umah baru..kat mana nih??

Haslinda said...

bestnya dah dpt kunci umah baru..tahniah...

km skrg tgh menungguh nk masuk umah baru yg kecik konet tu..

Elyn said...

selamat menduduki umah baru.... saya ni tah bile laaaa nk berangan cam u all!!!

Nazuha said...

wah.. ammar nak pindah dah ke? kat mane rumah baru ammar ni?

~~ciklinn~~ said...

bestnyer ada rumah baru....selamt mendeco yer..

rOse said...

ALHAMDULILLAH.. Akhirnya.. dh dpt kunci. yay!.. kit apun tunggu kunci ni bulan 5.. yg penitng didulukan. tmpt berteduh untuk anak2 di masa akan dtg.. kecil takpe. rumahku syurgaku..

p-na mama oja said...

syoknya dh ada umah sendiri..kita masih tercari2 lg...

Liana said...

huhuhu...
bestnya dah dapat rumah baru....Kat ne ni?

Mama Safiyyah said...

stuju!

Zanna_MamaBatrice said...

betul tu
biar kecik
janji rumah sendiri

Zanna_MamaBatrice said...

biar harta lain xde
janji ada rumah tempat berlindung kna

Zanna_MamaBatrice said...

sure lepas dpt kunci nie
yana lagi excited nak shopping beli perabot utk rumah baru kan

Mama_Aqish said...

entry baru ari tu kata dah nak pindah kan??dah dapat CF ker....nanti jangan lupe snap gambo rumah ek...mesti best kan...

me n de alisha said...

lawanyer rumah baru...

me n de alisha said...

yelah rumah adalah keperluan paling penting sekali kan??

miela77 said...

Pelan2 la...umah yang penting...kete tu pakai mana yg ada lu...itu pendapat iela yang kami praktikkan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop