@ 1..2..3

Thursday, April 30, 2009

1...
BErita baik..BabyIbu Giveaway kembali lagi..akan Ibu umumkan next week..and this time Ibu akan pilih pemenang secara random..maknanya..sesiapa pun berpeluang untuk menang..

2...
Today is the last day untuk korang undi BabyIbu dalam Supermummy Amazing Blogger Award..klik la ye banner bawah ni..tq bebeh



3...

Clinique Skin Care - Semua original dari kaunter..


Liquid facial soap mild – 50 ml - 30% used
Liquid facial soap mild – 15 ml
Clarifying lotion clarifiante 2 100ml – 10% used
Clarifying lotion clarifiante 2 15ml
Dramatically different moisturizing lotion 30ml – 5% used
Dramatically different moisturizing lotion 15ml
7 day scrub cream 30ml
City Block Sheer 25SPF 15ml
Turnaround 15 minute facial 15ml
Turnaround concentrate 7ml
Foundation 1/8 0z
7 day scrub 1/8 oz

Harga RM150..Interested just email me..tq

@ HOMEDEC 2009

Since dah nak pindah rumah baru..barula sibuk-sibuk nak belajar pasal renovation, nak beli dapur, beli lampula, kabinet kitchen la..itu la ini la..adehh banyak rupanya nak kena tahu..baru last week g survey peralatan dapur..tu pun dah pening..semalam baru pergi amik measurement nak buat kabinet..kena bawa floor plan dan ukuran baruleh buat design semua tu..cetek betul la pengetahuan Ibu ni..

Semalam dok godek-godek Internet..terjumpa dengan HOMEDEC 2009..HOMEDEC ni macam PC Fair..tapi die untuk rumah punya..dalam tahun 2009 ni akan diadakan 5 kali..kat KL (Mei dan Okt), JB (Julai), dan Penang (Jun/Nov). Alhamdullilah the first one kat KL adalah pada weekend ni..sangatla sesuai..kena sedia duit jelah..uhuk-uhuk..


Exhibition Name : HOMEDEC 09 (Home Decoration Exhibition)
Exhibition Date : 30 April - 3 May 2009
Exhibition Time : 10.00am - 8.00pm
Exhibition Venue : Kuala Lumpur Convention Centre, Kuala Lumpur, Malaysia
Exhibit Area : Approx. 13,000sqm (Gross Space)

Exhibit Category :

- Kitchenware & Household
- Bath & Sanitaryware
- Roofing & Tiles
- Door & Window
- Bedroom & Wardrobe
- Furniture & Furnishing
- Decorative Items & Lighting
- ID Clinic & Landscape
- Electrical & Home Appliances
- Digital Home & AV

Jadi sesiapa yang nak masuk rumah or nak cantikkan rumah anda..mari kita sama-sama pergi HOMEDEC..

P/s: Lepas masuk rumah dah tak leh jalan2 lagi..dok umah je..poket dah tinggal syiling..huhu

@ Usaha Tangga Kejayaan

Wednesday, April 29, 2009

Ungkapan 'Usaha Tangga Kejayaan' adalah motto sekolah rendah Ibu dulu..ingat masa kecik-kecik..cita-cita nak masuk menara gading (universiti la tu)..bila dah masuk dok ukur menara shopping compleks lak..hehe..eh melalut..ini aksi Ammar Ayah sempat tangkap dalam mendefinisikan usaha tangga kejayaan..chayok Ammar!!

biskut Ammar jatuh..

adeh tersepit la


huhu..macam mana nak keluar ni..

yey..berjaya..



Aksi Ammar berjalan..tatih tatih..

@ Update 27/4/09

Monday, April 27, 2009

Hari ni ada kursus sampai petang..tak sempat nak bebel banyak-banyak..


Ammar

Ammar dah pandai jalan..tapi lesen L..susah sikit sebab die dah tak nak didukung..nak jalan je..tengah cari kasut jalan untuk Ammar tapi tak jumpa-jumpa lagi..itu yang pergi BO kat Giant KD tu..banyak kasut untuk baby merangkak je..huhu

Chess

Yey..team Ibu dapat no 2 untuk pertandingan catur..jangan maree aa...(team Ibu la menang..Ibu tak kemana pun..heh)


Contest

Ada satu contest yang dianjurkan oleh Sweet Darling sempena pembukaan ‘Kedai’ Baju Design Ekslusif..mudah je nak join..klik sini untuk maklumat lanjut..http://sweetdarling79.com/

Rumah Baru

Kami tengah survey hood+hub+oven untuk rumah baru..baru dapat tahu ada macam2 jenama..Rubine, Fagor, Tuscani, Pacifica, Teka..adeh pening..ada sesiapa pernah guna mana-mana brand boleh recommend sikit..Ibu cetek pengalaman bab-bab ni..kalau jenama Sharp, LG taula..huhu




Kawan-kawan recommend apa ye..?

@ Entri sebelummm..

Friday, April 24, 2009

Since Ibu ni dah lama sangat tak buka Melodi or baca URTV even baca paper (Ibu tengok berita je..tu pun kadang-kadang)..Ibu tak tahu pula tak boleh tayang gambar anak Erra dan Emran ni..Ibu just dapat email dan just nak share with semua..tapi sebelum Ibu kena saman or apa-apa better Ibu deletelah ye..kira sapa dapat tengok hari ni..kira rezekila..

ampun maaf dipinta

BabyIbu

@ Hadiah Besday Ammar

Semalam Ammar dapat hadiah besday yang spesel..tapi Ammar tak suka hadiah tu..dari siapa? hadiah apa? Jeng..jeng..Hadiahnya ialah suntikan MMR..dari Dr. Chua..hehe..

MMR tu ialah singkatan bagi measles, mumps dan rubella..bila baby genap setahun mereka kena la amik suntikan ni..dulu sebelum Ibu kahwin pun Ibu amik juga MMR ni..sebab masa kecil Ibu tak cucuk Rubella..jadi sebagai penjagaan takut kena demam Rubella masa mengandung (demam ni bahaya untuk bayi dalam kandungan)..Ibu amik la MMR since Rubella takde single suntikan..

Berbalik kepada kisah si Ammar..masuk je klinik Dr. Chua tu..Ammar nampak je muka nurse..terus nagis..die ingat lagi rupanya..nasib baik la kat situ ada ala-ala playground..Ammar nampak buaian..berenti la nangis kejap..bila nurse panggil..Mohd Ammar..ai ai..Ammar menyahut..tapi masuk je bilik Dr..meraung lagi..tak hero betul la anak Ibu ni..rasanya Ammar tahu jumpa Dr ni je kena cucuk..

Alhamdullilah dari check up Dr..berat Ammar 9.2kg tinggi 79cm..semua normal kata Dr.Chua..Ammar kena datang lagi sebulan untuk suntikan campak pula..semua sekali kena RM60..ok itula alkisah hadiah besday Ammar..balik pada klinik kami pun makan-makan celebrate besday Ammar..ni gambar besday boy nangis dapat hadiah..hehe

Ammar tak mau tengok kamera..tengah meraung..

@ Happy Birthday Sayang

Thursday, April 23, 2009

Happy Birthday Ammar! Semoga Allah sentiasa merahmati anak Ibu..Aminn

" Dah besar rupanya aku ni.."

" tapi still anak manja Ibuuuu.."


P/s: Birthday Party? Emm nanti kot..tunggu pindah rumah baru..nanti Ibu jemput ye..

P/sss: Erkk hadiah untuk Ammar Auntie2? Hehe..:P

@ Kenangan Terindah

Wednesday, April 22, 2009


Esok 23/4/2009 adalah hari yang paling bermakna dalam hidup Ibu..kenapa? sebab pada tarikh ini..setahun yang lepas..Ibu telah selamat melahirkan Ammar..tak sangka dah setahun Baby Ibu ni..sekejap kan? daripada lahir..dalam keadaan merah..kecil..sekarang dah boleh berjalan (oh ye lupa nak cerita Ammar dah boleh jalan..tapi lesen P lagi)..emm teringat masa mula-mula pegang Ammar kat hospital..menitis air mata..macam tak percaya..aku dah ada anak sekarang..heh

Walaupun penat bekerja sepanjang hari..bila balik tengok Ammar senyum kat Ibu..hilang rasa penat..walaupun Ammar suka tolong Ibu 'mengemas' tapi bila Ammar peluk Ibu..hilang rasa tensen Ibu..walaupun Ammar suka menangis tapi bila Ammar panggil Ibu..hilang rasa marah Ibu..walaupun Ammar kadang-kadang bikin Ibu panas..tapi bila Ammar kiss Ibu..terus sejuk hati Ibu..

Betul la orang kata..anak ni penawar hati..Ibu janji ye sayang..Ibu buat yang terbaik untuk didik Ammar jadi insan yang berguna..baik..taat pada Allah..emm sayang sangat-sangat Ammar..muahhhh



Gambar kenangan sewaktu Ammar lahir

@ BabyIbu

Tagged by Zue..

Apakah Nama Blog Anda Sekarang Dan Kenapa Anda Pilih Nama Itu?
BabyIbu..sebab buat blog ni masa tengah pregnantkan Ammar..blog ni pun dedicated untuk Ammar..disebabkan masa tu takde nama lagi..panggil baby je..so terciptalah nama BabyIbu..

Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?
http://babyibu.blogspot.com/ ..sama nama dengan nama blog..

Apakah 'method' penulisan dalam blog anda?
Em more tu informative style..tapi sekarang agak bz jadi banyak cerita pasal Ammar..

Pernah terasa nak hapuskan blog anda?
Neber

Apakah pendapat anda mengenai blog kepada pemilik blog yang tag anda ni?
The one that I can count on..

Person To Tag:
Ibu nak tag semua follower Ibu yang belum buat lagi..




Inilah Baby Ibu

@ Dari Kuala Lumpur ke Sydney

Tuesday, April 21, 2009

Akhirnya boleh juga curi-curi masa cerita pasal trip to Sydney..kami bertolak pukul 10 malam..alhamdullillah Ammar baik je sepanjang dalam flight..dari Kuala Lumpur ke Sydney memakan masa selama 7 jam 45 minit..mula-mula kami duduk di tengah..nasib baik ada pramugari yang baik hati dan peka..ditukarkan kami ke depan..so dapatla pasang bassinet untuk Ammar..

Ammar pula dok senyum-senyum kat pramugari lalu lalang..semua dingoratnya..macam-macam pramugari tu bagi..Ammar dapat toy (macam dalam gambar), makanan (Heinz 3 botol) dan pampers (tapi saiz S..tak dapet de)..



Makanan dibagi dua kali..satu makanan berat dalam pukul 11 malam dan satu lagi breakfast pagi esoknya..okla..cuma lenguh la juga satu badan..sebab Ibu tak boleh nak gerak sangat sebab basinet Ammar pasang depan Ibu..Ammar pun takdela banyak ragam..cuma terlebih excited dok tegur semua orang dalam flight tu (basinet Ammar tinggi jadi nampak semua orang)..

Dalam pukul 9 pagi (lupa nak cakap..masa tu beza masa Malaysia dan Sydney ialah 3 jam..kiranya kami sampai pukul 6 pagi la waktu Malaysia) kami pun sampai..Ammar mengantuk lagi..bangun pun tak nak..lepas keluar dari flight terus nak pergi ambil barang..MIL pergi toilet..Ayah pergi ambil stroller kat Gate 6..tiba-tiba Ibu dengar satu announcement..announcement apa? Tungguuuu..(saja bagi korang suspen..heh)

@ Camaraderie Babies

Apa tu Camaraderie? Tu konon-konon nama kelab kami..satu kumpulan yang survive bersama-sama dari zaman di UTM hingga sekarang (dari tahun 2000)..maksudnya Camaraderie ni tak ingat pula..cantik ke apa camtula lebih kurang..ye la dulu orang panggil budak rumah cantik (eceh..orang panggil tau bukan kami panggil)..tapi sekarang ehem2 paham-paham jelah...huhu..ni babies keturunan Camaraderie.. ni baby gurls..

Reen..betulka nama anakmu itu..sebab masa pergi melawat haritu nama tak letak lagi..Kak Eina..Aira sangat sweet main lenggang-lenggang kangkung...Donatt..geram tengok rambut Damia..comeiii...ni pulak baby boys..




Iza..bila la kita nak jumpa..Ilhan dah besar panjang..Azza..Airyll dah nampak tough..kejap je besar..yang satu lagi tu..model Ibu..ehehe..tengah buat iklan gigi..hmm tak lama lagi tambah lagi satu..yang lain pun akan menurut..tunggu makan nasi minyak..hehe..apa-apa pun semoga kita tetap bersahabat sehingga ke akhir hayat..Aminnn...

P/s: Ibu hutang update blog Camaraderie..huhu..sori Pengerusi...

@ Tag Wardrobe

Monday, April 20, 2009

Dah lama kena tag wardrobe ni..tapi dok pikir-pikir nak buat ke tak..pasai apa? Pasai Ammar tadak proper wardrobe (teruk tak Ibu..huhu)..apa yang Ibu buat ialah..baju jalan aka baju cantik Ammar (seluar/romper/baju/baju melayu) Ibu susun dalam kotak kain (macam dalam gambar bawah)..Ibu gantung dalam wardrobe baju keje Ayah..baju kat umah Ammar plus stoking and toiletries Ibu susun atas play pen (kat tempat tukar pampers tu) kat depan umah - senang nak capai barang Ammar..hehe..

Baju yang dah tak muat semua dah masuk kotak (box plastik beli kat Tesco) simpan dalam stor..nantila Ammar masuk rumah baru, baru kita cari almari cantik untuk Ammar ye..hehe..

Inilah wardrobe Ammar

@ Pesta Buku Antarabangsa 2009


Minggu ni Tok Abah dan Tok Mama datang dari Kedah sebab Tok Abah ada seminar di PWTC sempena Pesta Buku Antarabangsa 2009..semalam semasa pergi ambil Tok Abah kat Hotel Legend..kami pun singgahla ke Pesta buku..semangat nak pergi ni..nak beli buku Ammar kononnya..

Waahh..orang ramai giler..Tok Abah kata diorang estimated 2.2 juta orang sekali datang..patutla macam semut..jalan berlaga bahu je..diorang bahagikan tempat pameran ke beberapa dewan..jadi susah jugala nak pergi dengan nak bawa Ammar dan strollernya lagi..asyik nak terlanggar orang je..

Ibu sempat beli buku cerita untuk Ammar (siap testing dulu tengok Ammar suka ke tidak)..bila Ibu baca Ammar excited..baru Ibu beli..susah juga sebab semua publisher campur-aduk..patutnya..yang education setempat..novel2 setempat..komik2 setempat..ni pening nak cari buku untuk baby..ada satu kedai jual yang satu set..menarik..tapi harga..hoho..lagi menarik..RM2k lebih..gila mahal..takpela Ibu beli yang RM3 inggit je buku..tu pun tak tentu Ammar baca silap2 gigit..huhu


Kesimpulannnya..best la pergi tapi better jangan pergi hari Ahad la..jenuh..pening Ibu..nak beli buku pun susah..Ibu sempat capai buku cerita Ammar 3, buku masakan untuk bayi dan buku cerita Daniel Steel 3 (bila tah nak baca)..apa-apa pun marilah kta menanam sifat suka membaca..n info sikit pasal Pesta Buku untuk yang nak pegi..

Opening Hours

Date: 17th - 26th April 2009
Mon - Thurs: 10.00AM to 8.00PM
Fri - Sun & Public holidays: 10.00AM to 9.00PM
Venue: Putra World Trade Centre (PWTC), Kuala Lumpur, Malaysia

@ Buai Laju-laju

Friday, April 17, 2009

Ayah bawa Ammar ke taman permainan bawah apartment kami tu..bagus ada buaian untuk baby..tapi kena beratur sikitla..seronok Ammar main..mengekek-ngekek..emm semalam jumpa Nazuha..nanti Ammar nak ajak Adeef main sekali tau..

@ Supermummy Amazing Blogger Award

Blog BabyIbu telah dicalonkan dalam Supermummy Amazing Blogger Award..terima kasih pada yang mencalonkan BabyIbu..diharap semua reader sudi menyokong BabyIbu..apa nak kena buat? Setiap kali buka blog ni..korang klik la..sekali..dua kali..5 kali..puluh-puluh kali..ratus kali pun takpe..hehe..mana tahu ada rezeki boleh masuk top 10..


Klik sini..




"Undi Ibu Ammar ye Auntie2..muahhhs!!"


P/s: Terima kasih yang sudi klik..Allah murahkan rezeki kamu semua..Aminnn....

@ Garage Sales

Thursday, April 16, 2009

Ingat lagi tak Ibu pernah mention pasal garage sales..masa Ibu cerita pasal safety gate kat sini..first of all Ibu minta maaf tak sempat nak canang kat korang semua..pagi Ahad (erk ini cerita 3 minggu lepas tau)..tiba2 MIL call..dalam pukul 8 pagi..tanya nak ikut tak pergi garage sales..Ibu apa lagi..melompat siap..garage sales ni kat Damansara..tak ingat la pula jalan apa (itula pas 3 minggu baru nak post cerita..semua dah lupa..huhu)..

Sampai dalam 9 lebih..orang dah ramai rupanya..garage sales ni buat kat sebuah rumah kosong..banyak la juga barang..barang-barang baby banyak juga..MIL kata yang dulu die pergi lagi banyak..sebab tine tu banyak mat saleh nak let go barang..ni gambar yang sempat Ibu tangkap..


Ibu beli potty train kat Ammar RM 10..lepas tu mainan (laptop/mesin kira/mainan baling2) RM 10 untuk 3 barang tu..murah kan? barang2 lain macam car seat, play pen pun ada tapi semua dah diborong..ada satu family ni datang borong semua barang best2..masa kami sampai diorang dah tengah bayar..melepas la..ada satu car seat RM120..ingat nak beli since Ammar dah besar..tak boleh duduk car seat baby lagi..tapi minah tu eksyen sangat..MIL tak kasi beli..adehh..melepas Ibu..


Ibu tak beli apa pun..selain barang baby ada jual baju, barang dapur, lukisan, dvd, komik..macam2 ada la..tapi Ibu banyak tengok barang Ammar ja..ha..yang beg biru Ammar galas tu seringgit..Ibu letak pampers and botol susu Ammar..nanti Ammar boleh galas sendiri..haha..senang keje Ibu..kesimpulannya bestla garage sales ni..lain kali kalau Ibu tau awal Ibu war-warkan ye..boleh kita jumpa di sana..



p/s: cerita sydney coming soon..very bz maa..hukhuk

@ Maid yang Zalim

Tuesday, April 14, 2009

Ya Allah jauhkanlah anakku daripada orang yang zalim begini. Sampai hati buat budak kecil macam tu. Ibu tengok nagis-nangis..terbayang kalaula orang buat Ammar macam tu..minta simpangla..Nauzubillah..tak sanggup tengok kali kedua..

@ Anak Ibu kan hero..

Monday, April 13, 2009

Hari Sabtu yang lalu..kami tengah bersiap nak ke rumah MIL..Ammar sibuk kejar Ayah masuk bilik..tiba-tiba Ibu dengar berdentum..kelam-kabut Ibu lari..rupa-rupanya Ammar tersembam kat simen..apa lagi meraung la..Ibu nampak mulut darah..ingat kena gigi..

Ayah pujuk Ammar bawa turun bawah..pastu Ibu turun..Ayah kata..bukan kena gigi ni..nampak dagu Ammar..Ya Allah..tersentap jantung Ibu..dagu Ammar darah menitis-nitis..macam nampak isi sikit..Ibu ajak Ayah pergi hospital..Ayah cakap takpe..sebab dulu Pak Long pernah kena masa kecil..Dr kata baby tak perlu jahit sebab nanti cepat sembuh..huhu..kesian Ammar...

Sampai rumah MIL, darah still menitis..tapi AMmar dah tak nagis dah..MIL pun cakap tak payah jumpa Dr..nanti baik sendiri..tapi risau jugala tengok darah tu..ngeri tengok dagu Ammar..tapi tengok Ammar rileks je main..ok la kot...

Alhamdullilah..semalam luka dah kering semua..Ammar pun tak nangis bila mandi dan letak minyak gamat..lepas ni Ammar kena lebih berhati-hati tau..dah parut muka anak Ibu ni..takpele..anak Ibu kuat kan..betul tak sayang?

@ Senarai Barang Untuk Pergi Travel

Wednesday, April 8, 2009

Atas request seseorang Ibu senaraikan Ibu punya senarai barang untuk pergi melancong (untuk Ammar je la eh)..

Hand Luggage (Penting ni)

  • Susu (dalam bekas 3 bahagian tu)
  • Nestum (dalam bekas 3 bahagian juga)
  • Biskut Baby Bites
  • Botol Susu
  • Baju tidur 1 set
  • Baju jalan 1 set
  • Baju tebal (kalau g tempat sejuk)
  • Sweater
  • Topi
  • Lampin sehelai
  • Selimut
  • Stoking satu set
  • Kasut (Pakai)
  • Pampers (dalam 6 lai juga)
  • Tisu/Baby Wipes
  • Toys (penting bila Ammar dah bosan n start meragam)
  • Toiletries
  • Ubat (sebab Ammar tak sihat time tu)
Luggage

  • Susu sekotak (kat Australia kena bawa kotak untuk tengok ingredients)
  • Nestum sekotak
  • Baju tidur 4 helai (bawa sleepsuits tu)
  • Baju jalan 6 helai (in case muntah/cirit)
  • Baju tebal 2 set
  • Stoking
  • Satu lagi sweater
  • Pampers

Yang paling penting ialah STROLLER..itu senarai Ibula..bergantung juga pergi mana dan berapa lama..ok sambung sikit cerita pergi Sydney..masa bertolak hari Ahad pukul 10 malam..jadi kena bertolak dalam pukul 6 lebih dari rumah..

Pada hari Ahad tu..tengah hari baru packing barang..Ammar pula tidur sepanjang hari..dah pukul 6 petang pun Ammar tak nak bangun lagi..bila terjaga die nangis-nangis..time tu pula..hujan turun dengan lebat..dengan guruh dan kilatnya..Ibu mula rasa tak sedap hati..dalam 6.30 terpaksa gerak Ammar dan siapkan Ammar walau die nangis-nangis..kesian sangat...

Sepanjang on the way..hati Ibu tak sedap..Ibu berdoa supaya penerbangan kami selamat sampai semua..terkumat-kamit mulut..Ayah dok gelakkan Ibu kata Ibu takut naik flight..huh..emm k pas ni story di Sydney pula..Ibu tak ambil gambar sangat kat airport..hati tak berapa sedap..huhu...


MIL request nak ambil gambar kat sini

@ Preparation To Sydney

Tuesday, April 7, 2009

Emm kita mulakan trip to Sydney dengan preparation dulu..antara barang-barang Ammar yang Ibu kena cari ialah umbrella stroller, baju tebal, topi (snow cap)..emm itu je..yang lain dah ada..

Mula-mula Ibu cari stroller..umbrella stroller nama die..stroller jenis ni ringan dan kecil..sesuai untuk baby yang besar..dah boleh duduk..kira macam Ammar bolehla..takdelah nk usung stroller gabak tu..susah nak travel jauh (satu lagi alasan nak beli barang..huahua)..mula-mula ingat nak pergi cari kat MyDear..pastu Ayah kata nanti kita cari kat Sydney la..mana tau lagi best..Ibu pun setuju..so untuk pergi ni..Ibu pinjam sepupu Ammar punya stroller..stroller Arissa..kaler pink lagi..hehe..ilang macho anak Ibu..pink pun pink la Ammar kan janji ada stroller..hehe..

Ammar malu-malu dalam stroller..orang confuse baby boy ke gurl ni..haha

Seterusnya..baju tebal..nasib baik ada jiran MIL pinjamkan baju anak die..sep budget..tshirt tebal Ammar ada banyak..hadiah dari kawan-kawan Ibu dan Tok Mama..jimat duit Ibu..kemudian misi seterusnya ialah snow cap..yang lama dah tak padan lagi dah..ketat..habis satu The Curve Ibu pusing..ada jumpa satu Poney punya..RM33..Ayah kata mahal sangat..pergi BO pun takde juga..akhirnya..kami jumpa juga yang cantik dan yang paling penting murahh..hehe..kat mana? kat Giant je..hehe..Ammar..posing sikit..


Em masa pergi ambil stroller kat rumah sepupu..die ada kasi Ammar makan biskut (namanya Baby Bites)..tak sangka pula Ammar suka..pandai pula die pegang dan makan biskut tu..Rusk Ammar tak suka..selalu die campak je Rusk tu..nanti Ibu upload gambar Baby Bites tu..emm rasa die sedap..Ibu pun suka..hehe..kay..nanti kita sambung lagi..

@ Update 6/4/09

Monday, April 6, 2009

Fuh..fuh..bersawang blog Baby Ibu ni..dekat 2 minggu tak update..minggu first tu sangat-sangat sibuk sebab kena siapkan kerja untuk bercuti dan Ammar demam/batuk/selsema..minggu lepas pula sebab pergi Sydney..banyak cerita nak story mory ni..satu-satu eh...


Ammar
Dari dua minggu lepas sampaila ke Sydney Ammar tak sihat..batuk-batuk sampai muntah..dah cekeding anak Ibu..agaknya sebab gigi nak tumbuh lagi dua..tapi Ammar kat Sydney happy betul..ramah menegur omputih-omputih kat situ...ni Ibu kasi gambar Ammar kat Sydney skit..




New Contest
Ibu cuba buat dalam masa terdekat..nak kena contact sponsor untuk confirmkan sebab dah lama delay..
Ok..kang Ibu upload citer kat Sydney eh..berliku-liku tau..huhu..miss u all...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop