@ Dari Kuala Lumpur ke Sydney

Tuesday, April 21, 2009

Akhirnya boleh juga curi-curi masa cerita pasal trip to Sydney..kami bertolak pukul 10 malam..alhamdullillah Ammar baik je sepanjang dalam flight..dari Kuala Lumpur ke Sydney memakan masa selama 7 jam 45 minit..mula-mula kami duduk di tengah..nasib baik ada pramugari yang baik hati dan peka..ditukarkan kami ke depan..so dapatla pasang bassinet untuk Ammar..

Ammar pula dok senyum-senyum kat pramugari lalu lalang..semua dingoratnya..macam-macam pramugari tu bagi..Ammar dapat toy (macam dalam gambar), makanan (Heinz 3 botol) dan pampers (tapi saiz S..tak dapet de)..



Makanan dibagi dua kali..satu makanan berat dalam pukul 11 malam dan satu lagi breakfast pagi esoknya..okla..cuma lenguh la juga satu badan..sebab Ibu tak boleh nak gerak sangat sebab basinet Ammar pasang depan Ibu..Ammar pun takdela banyak ragam..cuma terlebih excited dok tegur semua orang dalam flight tu (basinet Ammar tinggi jadi nampak semua orang)..

Dalam pukul 9 pagi (lupa nak cakap..masa tu beza masa Malaysia dan Sydney ialah 3 jam..kiranya kami sampai pukul 6 pagi la waktu Malaysia) kami pun sampai..Ammar mengantuk lagi..bangun pun tak nak..lepas keluar dari flight terus nak pergi ambil barang..MIL pergi toilet..Ayah pergi ambil stroller kat Gate 6..tiba-tiba Ibu dengar satu announcement..announcement apa? Tungguuuu..(saja bagi korang suspen..heh)

13 kawan BabyIbu berkata-kata..:

p-na mama oja said...

tomei ammar tido.. syoknya..dpt travel..sy bila pulak nie..huhuh

zue said...

hehe..aku dh tau dh jln citer ni smpi ke abes..lalalala.. ;p

adik aku pon penah dok dlm bassinet tu..hehe..otw to uk..like 15 yrs ago! haha

Zuhaini said...

announcement kata dah sampai sydney la!!! :) hihi..

alahai cutenye.. jalan-jalan ke..? atau honeymoon ke2 ke...? atau kerja..? :)

~~ciklinn~~ said...

owh ammar ngorat yerkkk nakai....

bilalh ciklinn dapt jejak kaki kesana...

Anasfadilah said...

cute je ammar duk dlm bassinet tu.. :)

miela77 said...

kiutnyer ammar duk kat basinet tu...

miela77 said...

wah teruk tul service kat airport tu

Mama Safiyyah said...

bestnya gi jenjalan.....

Mama_Aqish said...

samapi beso ammar akan ingat pengalama dia jenjalan ke luar negara kan..untung ammar tecik2 lagi dah ke oversea....lena tol ammar tido ek...tak meragam ker?

Zanna_MamaBatrice said...

alaaa tomey ammar dalam basinet tu.....
letih nyer perjalanan jauh

me n de alisha said...

wah best nyer ...

azzamoro said...

lamenyer dalam flight..

Anne said...

ammar tak meragam ke dalam flight tu? baik nye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop