@ Garage Sales

Thursday, April 16, 2009

Ingat lagi tak Ibu pernah mention pasal garage sales..masa Ibu cerita pasal safety gate kat sini..first of all Ibu minta maaf tak sempat nak canang kat korang semua..pagi Ahad (erk ini cerita 3 minggu lepas tau)..tiba2 MIL call..dalam pukul 8 pagi..tanya nak ikut tak pergi garage sales..Ibu apa lagi..melompat siap..garage sales ni kat Damansara..tak ingat la pula jalan apa (itula pas 3 minggu baru nak post cerita..semua dah lupa..huhu)..

Sampai dalam 9 lebih..orang dah ramai rupanya..garage sales ni buat kat sebuah rumah kosong..banyak la juga barang..barang-barang baby banyak juga..MIL kata yang dulu die pergi lagi banyak..sebab tine tu banyak mat saleh nak let go barang..ni gambar yang sempat Ibu tangkap..


Ibu beli potty train kat Ammar RM 10..lepas tu mainan (laptop/mesin kira/mainan baling2) RM 10 untuk 3 barang tu..murah kan? barang2 lain macam car seat, play pen pun ada tapi semua dah diborong..ada satu family ni datang borong semua barang best2..masa kami sampai diorang dah tengah bayar..melepas la..ada satu car seat RM120..ingat nak beli since Ammar dah besar..tak boleh duduk car seat baby lagi..tapi minah tu eksyen sangat..MIL tak kasi beli..adehh..melepas Ibu..


Ibu tak beli apa pun..selain barang baby ada jual baju, barang dapur, lukisan, dvd, komik..macam2 ada la..tapi Ibu banyak tengok barang Ammar ja..ha..yang beg biru Ammar galas tu seringgit..Ibu letak pampers and botol susu Ammar..nanti Ammar boleh galas sendiri..haha..senang keje Ibu..kesimpulannya bestla garage sales ni..lain kali kalau Ibu tau awal Ibu war-warkan ye..boleh kita jumpa di sana..



p/s: cerita sydney coming soon..very bz maa..hukhuk

20 kawan BabyIbu berkata-kata..:

nieda said...

salam perkenalan,
Wah bestnyer dapat shoping time sales kan...Ingatkan tgh sales, kalau tak bleh pegi tgk barang2 baby..hehe..Anyway saya suka blog ni..Saya minta izin letak link ni kat blog saya yer..

kambingbujang said...

waahhh best nyer suka garage sales ni..pnh pg shah alam and ampang point punyer.tp xbyk brg BB.. Baby Ibu tulun la igt blk kt mner garage sales ni.. nk pg la..HUbby pn suker pg garage sale sni.. :D

IEM said...

salam kunjungan
wah banyaknye shopping...
saya ada linkkan blog saya ngan blog ibu k...

Hasliza said...

salam kenal..mintak izin letak link kat blog saya..suka singgah sini..mula kenal blog ni through blog azza..anyway,bestnya pg garage sale..:)

mummy_adam said...

besh nyer.. nnt kalu ada lagi war-war kan lah yer.. boleh p jengjalan ke sana.. hehe

Arin said...

wah area mana damansara tuh ek?menarik nih..

tHrEE oF us said...

ala kak... try laa ingt balik kt mana garage sales tuh.. please....... huhu!!

yaya said...

mcm beshh jer g tpt2 mcm gitu..haiii slm perkenalan..nice tgk blog ibu ammar nie...

asthmara said...

aha lah ...kat mana garage sale tu, nak jugak pergi....
If ada info pasal warehouse jagan lupa inf.. he he

BabyIbu said...

Nanti klau yana dapat tau lagi..yana war-warkan k..selau setahun 3-4 kali je die buat..MIL yang selalu dapat tahu..

Mama Safiyyah said...

bestnya....kalau mat salleh nye garage sales musti lg best kan....

miela77 said...

Bagusnye...weh..kat ipoh tak wat garage sales ke...huhuhu

miela77 said...

tak pe2 nanti daku akan terjah...if ada la...

Mama_Aqish said...

jelesnyer tak dapat join...yana kalo ada lagi nanti kasi tau ek...banyaknyer ammmar dapat menan baru..suka bangat dia

asmaa said...

wow...bestnyer dpt beli kat garage nie...kat sini takde laaa...

honey said...

salam..awak,kl ada lg Garage Sales email kt saya blh?udhers@yahoo.com.best lh dpt beli brg yg murah2 ni.dpt jimat sket.

azzamoro said...

if ade lg garage sale bgtau keh..

me n de alisha said...

memang best tullah kalau dapat pergi...

Zanna_MamaBatrice said...

best gark garage sales nie erk yana
mcm2 ada
complete sumer one stop....

babyruffkins said...

hye yana, this coming saturday, 25/2 ada IBU JUMBLE SALE kat Summerfields Preschool, Sri Hartamas. from 10am-12pm.
ada ramai expat akn participate. sgt best :)

for more details, plz click this link:
http://www.ibufamily.org/downloads/2012_JumbleSaleAd.pdf

kalo tak boleh, copy & paste link tsbt. c ya!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop