@ Hadiah Besday Ammar

Friday, April 24, 2009

Semalam Ammar dapat hadiah besday yang spesel..tapi Ammar tak suka hadiah tu..dari siapa? hadiah apa? Jeng..jeng..Hadiahnya ialah suntikan MMR..dari Dr. Chua..hehe..

MMR tu ialah singkatan bagi measles, mumps dan rubella..bila baby genap setahun mereka kena la amik suntikan ni..dulu sebelum Ibu kahwin pun Ibu amik juga MMR ni..sebab masa kecil Ibu tak cucuk Rubella..jadi sebagai penjagaan takut kena demam Rubella masa mengandung (demam ni bahaya untuk bayi dalam kandungan)..Ibu amik la MMR since Rubella takde single suntikan..

Berbalik kepada kisah si Ammar..masuk je klinik Dr. Chua tu..Ammar nampak je muka nurse..terus nagis..die ingat lagi rupanya..nasib baik la kat situ ada ala-ala playground..Ammar nampak buaian..berenti la nangis kejap..bila nurse panggil..Mohd Ammar..ai ai..Ammar menyahut..tapi masuk je bilik Dr..meraung lagi..tak hero betul la anak Ibu ni..rasanya Ammar tahu jumpa Dr ni je kena cucuk..

Alhamdullilah dari check up Dr..berat Ammar 9.2kg tinggi 79cm..semua normal kata Dr.Chua..Ammar kena datang lagi sebulan untuk suntikan campak pula..semua sekali kena RM60..ok itula alkisah hadiah besday Ammar..balik pada klinik kami pun makan-makan celebrate besday Ammar..ni gambar besday boy nangis dapat hadiah..hehe

Ammar tak mau tengok kamera..tengah meraung..

12 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Zuhaini said...

hahahah.. la.. siannya...

*bagus la ammar, berat badan dia ikut jadual.. (ALia underweight la...) nak bagi makan apa ya...?

BabyIbu said...

Ammar suka makan bubur nasi/nestum/biskut/pisang..nasi putih kita makan tu die paling suka..konon macam org besar..tapi mmg Ammar pun kurang makan..asyik nak main je..kna bagi kerap dan tukar-tukar food..

eiNa said...

kekee.. adiah kena cucuk eik ammar.. Aira pun lagi 2 minggu kena cucuk la tuu.. gelak kat orang konon Aira.. :P

Elyn said...

hiks sian ammar dpt hadiah suntikan...... pi mntk hadiahbesh dr ibu sebagai ganti ggege

Liana said...

wa...bestnya hadiah untuk ammar...hehehe...Husna pun dah ambil ni.

MUNIRA said...

hepi burfday ammmar...
zahraa kena cucuk time tido..bangun terpinga2 bile jarum masuk kat paha!so tak le nangis ;)

Mama Farish said...

happy birthday ammar!!
Ibu murahnyer suntikan MMR..bole bg alamat full x klinik tu?..

BabyIbu said...

Mama Farish..yana tak ingat alamat die..nanti yana g amik..klinik tu kalau dr tol kota damansara..belok kanan..kawasan kedai2 kat situ..die kat belakang satu line dengan restoren khalifah..

Mama Safiyyah said...

cian ammar kena cucuk

me n de alisha said...

Alisha baru kena cucuk untuk Hep B(dos ke-3)...huhuhu demam pulak lepas tu...

Zanna_MamaBatrice said...

sure ammar menangis kan.....
xpe ammar.....

asmaa said...

alah sian die dpt hadiah cucuk...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop