@ Pesta Buku Antarabangsa 2009

Monday, April 20, 2009


Minggu ni Tok Abah dan Tok Mama datang dari Kedah sebab Tok Abah ada seminar di PWTC sempena Pesta Buku Antarabangsa 2009..semalam semasa pergi ambil Tok Abah kat Hotel Legend..kami pun singgahla ke Pesta buku..semangat nak pergi ni..nak beli buku Ammar kononnya..

Waahh..orang ramai giler..Tok Abah kata diorang estimated 2.2 juta orang sekali datang..patutla macam semut..jalan berlaga bahu je..diorang bahagikan tempat pameran ke beberapa dewan..jadi susah jugala nak pergi dengan nak bawa Ammar dan strollernya lagi..asyik nak terlanggar orang je..

Ibu sempat beli buku cerita untuk Ammar (siap testing dulu tengok Ammar suka ke tidak)..bila Ibu baca Ammar excited..baru Ibu beli..susah juga sebab semua publisher campur-aduk..patutnya..yang education setempat..novel2 setempat..komik2 setempat..ni pening nak cari buku untuk baby..ada satu kedai jual yang satu set..menarik..tapi harga..hoho..lagi menarik..RM2k lebih..gila mahal..takpela Ibu beli yang RM3 inggit je buku..tu pun tak tentu Ammar baca silap2 gigit..huhu


Kesimpulannnya..best la pergi tapi better jangan pergi hari Ahad la..jenuh..pening Ibu..nak beli buku pun susah..Ibu sempat capai buku cerita Ammar 3, buku masakan untuk bayi dan buku cerita Daniel Steel 3 (bila tah nak baca)..apa-apa pun marilah kta menanam sifat suka membaca..n info sikit pasal Pesta Buku untuk yang nak pegi..

Opening Hours

Date: 17th - 26th April 2009
Mon - Thurs: 10.00AM to 8.00PM
Fri - Sun & Public holidays: 10.00AM to 9.00PM
Venue: Putra World Trade Centre (PWTC), Kuala Lumpur, Malaysia

7 kawan BabyIbu berkata-kata..:

~Reyza's Mama~ said...

I knew I saw what I saw.. :)
Hi, I baru blog hop to ur site tru blog In Memoirs Sunday Morning. Entah macam mana, I to went to the pesta buku Sunday Afternoon.Tengah nak crossing from the mall, I saw this pink stroller and a boy in it. I told myself, I've seen this stroller before and the boy looks familiar. Takkan its the boy from the blog. And I check your blog this morning, it is.. :).. Small world though. Jumpa tepi jalan. I know ur hubby was bringin his DSLR Nikon Camera. Nice to See You. !

BabyIbu said...

Salam..la ye ke..next time tegur la ye..kecik kan dunia ni:)

Mama Safiyyah said...

suka pi pesta buku....best kan

me n de alisha said...

memang pack masa nih...tapi tak sempat pergi pun...huhuhu

miela77 said...

suka g pesta buku...byk pilihan dan diskaun...

Mama_Aqish said...

wah dari tecik dah tanamkan sifat mari membaca kat ammar...bagus ni harus dicontohi

Zanna_MamaBatrice said...

seronoknyer dpt pergi pesta buku antarabangsa
mcm2 buku boleh jumpa kat sana kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop