@ Preparation To Sydney

Tuesday, April 7, 2009

Emm kita mulakan trip to Sydney dengan preparation dulu..antara barang-barang Ammar yang Ibu kena cari ialah umbrella stroller, baju tebal, topi (snow cap)..emm itu je..yang lain dah ada..

Mula-mula Ibu cari stroller..umbrella stroller nama die..stroller jenis ni ringan dan kecil..sesuai untuk baby yang besar..dah boleh duduk..kira macam Ammar bolehla..takdelah nk usung stroller gabak tu..susah nak travel jauh (satu lagi alasan nak beli barang..huahua)..mula-mula ingat nak pergi cari kat MyDear..pastu Ayah kata nanti kita cari kat Sydney la..mana tau lagi best..Ibu pun setuju..so untuk pergi ni..Ibu pinjam sepupu Ammar punya stroller..stroller Arissa..kaler pink lagi..hehe..ilang macho anak Ibu..pink pun pink la Ammar kan janji ada stroller..hehe..

Ammar malu-malu dalam stroller..orang confuse baby boy ke gurl ni..haha

Seterusnya..baju tebal..nasib baik ada jiran MIL pinjamkan baju anak die..sep budget..tshirt tebal Ammar ada banyak..hadiah dari kawan-kawan Ibu dan Tok Mama..jimat duit Ibu..kemudian misi seterusnya ialah snow cap..yang lama dah tak padan lagi dah..ketat..habis satu The Curve Ibu pusing..ada jumpa satu Poney punya..RM33..Ayah kata mahal sangat..pergi BO pun takde juga..akhirnya..kami jumpa juga yang cantik dan yang paling penting murahh..hehe..kat mana? kat Giant je..hehe..Ammar..posing sikit..


Em masa pergi ambil stroller kat rumah sepupu..die ada kasi Ammar makan biskut (namanya Baby Bites)..tak sangka pula Ammar suka..pandai pula die pegang dan makan biskut tu..Rusk Ammar tak suka..selalu die campak je Rusk tu..nanti Ibu upload gambar Baby Bites tu..emm rasa die sedap..Ibu pun suka..hehe..kay..nanti kita sambung lagi..

20 kawan BabyIbu berkata-kata..:

ujee said...

baby bites mmg sedap..
i pun suke...
my baby pun suke...
ada 2-3 perisa gak le...
tp i suke yg ori..
(mama yg suke...heheheheheee...)

~ As ~ said...

mode : tunggu N3 pasal baby bites ni..

mama-qaisara said...

aah..suke2 baby bites...nampak sedap..dok tercari2 baby bites tu...kt giant takde aritu..kt kedai2 baby ni ada lah...huhu

azzamoro said...

kat carrefour adela baby bitesla lin. airyll pun suke. bukan main lagi makan. aku rase pun sedap. x manis.

Liana said...

Baby bites tu memang sedap. Husna kadang2 makan gak!

Elyn said...

sedap ek babybites tu nk cube cr la nnt!!

PadNani~~{@ said...

besnye Ammar jalan2 Sydney ye..Ammar beli ape? Ibu jgn lupa story k:)

Hafiy x pandai mkn biskut..sure besar2 digigit nye..ummi dia takut trsangkut la pulak..

naurah makwa said...

betoi ke sedap?babay naura takmau makan nasi..mayB nak tumbuh gg lagi..naura bagi makan biskut milna..tp cam tak suka jer..
Best tak SYDNEY?Kos kesana mahal tak?baper ek?

Mama_Aqish said...

cute nyer ammar rindu lama yana tak update blog

Qaseh said...

baby bites...memang kesukaan anak2 seusia amar..dulu my baby pun suka.. tapi mama dia pun tumpang sekaki gak..heheh

Oyis said...

ibu ammar sefamily nak gi OZ kat ne? hepi travelling!

Mrs.R @ Emi said...

baby bites mmg sedap..perisa ayam+sayur paling sy suka...haha..slalu curik emily punya

ly said...

wah ke sydney upenyer..patutla lame tak m'update ye.. :)

mummy_adam said...

macam menarik jer baby bites tu.. harus lah cuba.. slalu jumpa tp xpernah terasa nk try pun.. :)

miela77 said...

Seronok nyer...nak g gak...

Mama Safiyyah said...

mama pun suka baby bites

Mama_Aqish said...

pakai buggy untuk travel memang sennag sebab ringan & senang bawak....tak tunjukk pun ape barang yang di shopping kat Giant tu???senang kalo ada sedara yang anak lebih kurang sebaya anak kita leh tukar2 & pinjam barang....tak pe buggy pink tapi ammar tetap macho gitu

Zanna_MamaBatrice said...

siap papa nak beli stroller baru kat sydney yerk ammar...he he he....sure lg byk choice kan yana

x pernah plak try baby bites tu
selalu tu mmg jumpa tp x terpikir plak nak try kat batrice....

miela77 said...

untungnya ammar kecik2 dpt g overseas

azzamoro said...

cute..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop