@ Senarai Barang Untuk Pergi Travel

Wednesday, April 8, 2009

Atas request seseorang Ibu senaraikan Ibu punya senarai barang untuk pergi melancong (untuk Ammar je la eh)..

Hand Luggage (Penting ni)

  • Susu (dalam bekas 3 bahagian tu)
  • Nestum (dalam bekas 3 bahagian juga)
  • Biskut Baby Bites
  • Botol Susu
  • Baju tidur 1 set
  • Baju jalan 1 set
  • Baju tebal (kalau g tempat sejuk)
  • Sweater
  • Topi
  • Lampin sehelai
  • Selimut
  • Stoking satu set
  • Kasut (Pakai)
  • Pampers (dalam 6 lai juga)
  • Tisu/Baby Wipes
  • Toys (penting bila Ammar dah bosan n start meragam)
  • Toiletries
  • Ubat (sebab Ammar tak sihat time tu)
Luggage

  • Susu sekotak (kat Australia kena bawa kotak untuk tengok ingredients)
  • Nestum sekotak
  • Baju tidur 4 helai (bawa sleepsuits tu)
  • Baju jalan 6 helai (in case muntah/cirit)
  • Baju tebal 2 set
  • Stoking
  • Satu lagi sweater
  • Pampers

Yang paling penting ialah STROLLER..itu senarai Ibula..bergantung juga pergi mana dan berapa lama..ok sambung sikit cerita pergi Sydney..masa bertolak hari Ahad pukul 10 malam..jadi kena bertolak dalam pukul 6 lebih dari rumah..

Pada hari Ahad tu..tengah hari baru packing barang..Ammar pula tidur sepanjang hari..dah pukul 6 petang pun Ammar tak nak bangun lagi..bila terjaga die nangis-nangis..time tu pula..hujan turun dengan lebat..dengan guruh dan kilatnya..Ibu mula rasa tak sedap hati..dalam 6.30 terpaksa gerak Ammar dan siapkan Ammar walau die nangis-nangis..kesian sangat...

Sepanjang on the way..hati Ibu tak sedap..Ibu berdoa supaya penerbangan kami selamat sampai semua..terkumat-kamit mulut..Ayah dok gelakkan Ibu kata Ibu takut naik flight..huh..emm k pas ni story di Sydney pula..Ibu tak ambil gambar sangat kat airport..hati tak berapa sedap..huhu...


MIL request nak ambil gambar kat sini

17 kawan BabyIbu berkata-kata..:

oli said...

rujukan yang baik...thanks babyibu!!!

Mama_Aqish said...

thankz bagi rujukan...bile nak balik malaysia??

azzamoro said...

yana, malam ni ko dtg tengok rin x? jom aaa.. aku nak jumpe ammar.. hehe..

Nazuha said...

best nye Ammar jenjalan.. =)

Liana said...

Ibu...bagus betul ler... Nanti bila ummi nak travel boleh buat rujukkan! Kalo bawa Husna gi jejalan... anak patung dia je dah 1 beg...huhuhu

Norlida said...

terima kasih bagi list.. sng la kalau nak pergi melancong jugak nanti.. :)

mama zharfan said...

thanks for the list...boleh jd reference for me, sbb i'd be traveling to UK this december with my lil baby..

Elyn said...

owh itu brg2 yg ptt dicarry ek thanks

Anonymous said...

im going backpacking to europe when my baby is 1yr3months nnt... God knows how.........!

miela77 said...

byknyer barang....

Mama Safiyyah said...

stuju dengan list ibu!

Zanna_MamaBatrice said...

complete check list
senang nak buat rujukan kan...

Zanna_MamaBatrice said...

mmm...
kalau nak fly time hujan2 nie mmg x sdap hati kan yana...pikiran dok melayang2 jerrrr

me n de alisha said...

wah bagusnyer ibu siap ada listing yer...

Mama_Aqish said...

bagus punyer preparation & leh jadi rujukan untuk semua orang

azzamoro said...

good info...

miela77 said...

bagus2...daku leh refer nanti nieh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop