@ Desperate Housewife

Tuesday, May 12, 2009

Ya..Ibu adalah peminat tegar Desperate Housewives..daripada Season 1 sampailah Season 5..Ibu tak pernah miss..kira Ibu sanggup tahan mata tunggu Desperate Housewife pukul 10.30 mlm hari Selasa kat 8 TV tu..walaupun at the end dah tersengguk-sengguk..



Kenapa Ibu suka tengok? Ibu suka cara bercerita diorang bertukar dari satu plot ke satu plot..dari seorang ke seorang yang lain..begitu smooth sekali..dan bagaimana cerita ini menggambarkan bagaimana hidup seseorang boleh berubah..daripada seorang model yang kaya kepada Ibu anak dua yang struggle nak jalani hidup..daripada seorang wanita berkerjaya kepada surirumah yang gigih besarkan anak..daripada surirumah sepenuh masa kepada wanita yang hebat..

Ibu juga suka tenungkan semua isu-isu yang mereka alamai..sama ada dari segi sosial, keluarga, masalah dalaman dan luaran..kerana itulah sebenarnya yang kita hadapi hari-hari..cuma sama ada kita sedar atau tidak..walaupun Tok Mama tak suka sebab katanya cerita ini 'tak elok'..ala cite ni kan ada seksi seksa sikit..tapi Ibu still love the story telling yang mereka hidangkan..

P/s: Kalau terlepas episod..Ibu akan tengok di SINI(kat panel kanan)...(thanks to Zen)

16 kawan BabyIbu berkata-kata..:

mama-qaisara said...

yana, kita pn sama.takkan miss cite nie dr season dulu sampai skrg. mmg cite dia best even cite dia kdg2 tu agak 'keterlaluan'..
jgn lupa mlm ni tau! hehehe

BabyIbu said...

Malam ni?..tak lupa punya..dah siap ada 'homework' nak buat masa tengok..huhu

homework aka baju bertimbun tak lipat..haha

zue said...

yana..kalo ko x larat nk tunggu tv tu..mintak kt aku..aku dh ader smpi ep 20 skrg ni..hehe..

Zuhaini said...

saya pun suka tgk desperate.. tp skarang da lama x tgk.. erm.. lupa la.. duk follow True Blood je.. :(

azzamoro said...

hahaha.. samela kite satu kapal..

ada.m0khtar said...

luv dis story 2.
xsmpt beli koleksi se0s0n 5 lg, may be next week

donat said...

nak aku tolong lipatkan ke?hua hua.aku lak alegi tgk kain baju..gatal je tgn nak lipat masuk lemari sume

malin said...

ku pn minat cite ni, siap set alarm takut termiss, hehe.....

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

yana pun suka tgk citer nih..kalo miss tgk kat 8tv hari khamis 11.45mlm..
kalo miss lagi..tgk kat youtube lah..:D

miela77 said...

suka tengok teri hatcher je..

miela77 said...

tapi citenyer orait gak...cuma masaku kurang skit...blik keje bz ngan anak2 umah...tgk tv klu smpt je

Mama Safiyyah said...

jarang sgt tengok so tak tau apa nak komen

me n de alisha said...

memang suka tengok cerita nih...walaupun selalu miss...yelah kerja shift memang tak tentu ...kalau kerja malam memang melepas lah jawab nyer...

me n de alisha said...

rasanya dia ada siaran ulangan kan??

Mama_Aqish said...

same la citer yang kiter suka gak....kita suker suka jalan citernyer

:Nana: said...

betul, sambil tengok DH lipat baju ler.. cuma saya tengok kat laptop, marathon pun pernah esp time weekend. skrg dh tengok sampai season 6 episode 6.. kalau nk copy, let me know lah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop