@ Merap

Thursday, May 28, 2009

Merap? Apa tu merap? Merap tu means manja..mengada..

Mulai semalam..Ibu ada kelas malam..sampai minggu depan..nak dijadikan cerita..semalam Ibu pergi kerja pukul 7 pagi..Ammar still tidur..bila Ibu balik pukul 10.30 malam..Ammar dah tidur..kiranya satu hari tak jumpa..

Masa tidur..banyak kali Ammar menangis dalam tidur..pastu panggil mak..mak..kesian sangat rasa...Ibu peluk Ammar rapat-rapat..bila Ammar bangun tidur..Ammar senyum tengok Ibu ada..peluk-peluk Ibu..dan sampai la Ibu hantar pergi umah MIL tengah hari tadi (masuk opis lambat sebab keje malam lagi ni)..asyik merap je..tak lepas pegang seluar Ibu..takut Ibu hilang agaknya..

Semua ni..betul-betul buat Ibu nak berenti kerja..priority Ibu adalah keluarga..tapi apa nak buat..buat masa ni nak guna banyak pulus sebab nak pindah rumah..huhu..kerja malam pun sebab dapat duit tambahan..kalu ikut hati takdenya Ibu nak pergi keje2 malam ni..kesian kat Ammar...

Tapi nak buat macam mana..tahan sikit lagi ye Ammar..settle rumah ni Ibu akan tukar status..sebulan je lagi..then..I'm fully yours...mmuahhh

10 kawan BabyIbu berkata-kata..:

PuteriSatu said...

ala ciannya kena tinggal seharian.... tak per...sabar ye nak...

isabelle said...

meghap mcm tu bersebab xpe.

si adam ni... lately dgn meghap nye, kememeh nye. x larat nak layan.

tapi tu la...anak2 kan? x smpi ati pulak. mesti dia rasa krg attention kan?

Elyn said...

Ammar anak yg baik die paham ibu die keje nk cr duit lebih, tu nk merap sikit mntk perhatian... Huhu

miela77 said...

Baby Qis pun skrg dah pandai nak merap gak...

Mama Safiyyah said...

bestkan kalau boleh ada kat sebelah dia bila dia tido and bangun....

me n de alisha said...

alahai comey nyer..cian dia kena tinggal..

me n de alisha said...

Alisha pun sama kalau seharian tak jumpa mesti lepas tu nak manja-manja,walaupun masih kecik...baby kita dah kenal ibu dia...huhuhu apalah Alisha buat sekarang...mummy tengah kerja lagi ni sayang...susah kalau kerja ikut time Amerika nih..hehehe

Mama_Aqish said...

same cam perangai aqish memang suka merap. kekadang nak masak pun susah nak memerap je...sikit2 nangis....budak camni memang jenis manje...

Zanna_MamaBatrice said...

sayunyer yana
mmm....anak2 nie mcm paham2 jer...

zana paling x boleh kalau nak pergi kerja
batrice dah bangun
pastu nangis sambil pegang grill nengok mama dia start keta pergi kerja....rasa cam x mau masuk kerja jer hari tu

asmaa said...

alahai kesiannyer...
takper nanti ibu lapang boleh ammar merap lama2 ngan ibu yer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop