@ Nak anak berapa?

Thursday, May 14, 2009

Kali ini nak buat tag dari Mama Aqish

1. Anda sudah mempunyai berapa orang anak & nyatakan Girl or Boy?
Baru seorang..boy..

2. Bila perancangan anda untuk menambah anak?
Lagi setahun..insyaallah..

3. Nyatakan nama anak anda & ape makna nama anak anda dalam islam?
Mohd Ammar
Mohd : Yang terpuji
Ammar : Yang memakmurkan, yang kuat iman

3. Siapakah yang memberikan nama anak anda?
Pilihan Ibu dan Ayah

4. Darimana tercetus idea memberikan nama anak anda?
Daripada senarai nama Islam Ibu download dari Internet..buku? lagi dua hari nak bersalin baru Ayah sibuk nak beli..huhu

5. Sekiranya anda dikurniakan seorang lagi cahaya mata...apakah nama yang akan anda beri?
Kalo Girl.... Nur Arina
Kalo Boy....Mohd Ameir

6. Berapa perancangan anak yang anda mahu & nyatakan berapa girl & berapa boy?
4 orang..2 girl & 2 boy....

7. Bagi yang sudah mempunyai anak lebih dari seorang...nyatakan berapa jarak beza umur anak anda?
Err..ni tak yah jawab kan..heh

8. Untuk kelahiran anak anda yang akan datang....anda nak girl @ boy?nyatakan sebabnyer?
InsyaAllah kalau ada rezki nak girl pula..tak tahan tengok baju baby girl cantik-cantik kat kedai tu..tapi ramai cakap adik Ammar nanti lelaki juga sebab nipple Ammar dua-dua timbul..huhu

9. Ape ciri2 persamaan anda & anak Anda?
Cembeng..sikit2 nak nangis..ni Ayah yang cakap..tapi Ammar tak leh la nangis je..Ammar kat hero..

10. Upload gambar anak anda untuk tontotan semua rakan blogger.

Ya..Ibu still hutang cerita g Sydney..insyaallah esok Ibu upload..


11. Tag seberapa ramai yang boleh untuk jawab tag ni:

Semua follower Ibu sila jawab tag ini yer..

Ini pula award dari Mama Aqish juga..Tq Airyn...

10 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Mama Safiyyah said...

bestnya kalau adik boy nama amier....ammar and amier....sesuai!

miela77 said...

Daku nak anak lagi sorang je...lengkap 2 pasang...

me n de alisha said...

soalan no 8 tu kita suka...nenek Alisha selalu kata kalau Alisha dapat adik nanti mesti dapat adik girl jugak, sebab niple Alisha tenggelam...huhuhu kita nak ank lelaki lah...tapi tak kesah lah janji selamat dan sihat kan...

me n de alisha said...

nak tanya ...apa maksud Nur Arina??...sedap nama tu...

me n de alisha said...

cam mummy lambat lagi Alisha nak beradik...sebab mummy operation ...kena tunggu 3 tahun...huhuhu

me n de alisha said...

wah siap dapat arward lagi...best nyer...

BabyIbu said...

operation bukan 2 tahun ke? em nur arina maksud cahaya kecergasan..haha

asmaa said...

hehehe...tag nak bape org anak...sy ada 2 1boy 2girls...jd mcm nak berehat dulu :)

Zanna_MamaBatrice said...

syok layan tag nie
he he he
niat di hati tu mmg nak anak ramai
tp tu arr
rzeki allah yg bagi kan.....

azzamoro said...

samela bilangan yg aku nak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop