@ PhD Journey Begins..

Wednesday, May 13, 2009

Yaa..Ibu sudah mula start buat research for PhD..dalam sebulan dua ni dah kumpul-kumpul bahan..minggu ni baru mula nak baca-baca..waahhh..berat gila kepala..adakah otak Ibu ini sudah berkarat? Or adakah benar orang kata bila bersalin tu ada wayar-wayar yang putus?

Rasanya masa buat Master dulu senang je..tapi kali ni..semangat kena double..usaha kena beratus kali ganda..huhu..dulu boleh stay up all night buat kerja..pastu siang bantai tido..sekarang tak dapet de..tengah sesuaikan diri n cari mood yang sesuai..

Ya Allah kuatkanlah semangatku dan mudahkanlah perjalananku dalam melalui ranjau yang satu ni..harap semua doakan ye..

P/s: Sebenarnya hari ni sangat bz..tapi otak dah stress..makanya..tulis blog..rasa ringan skit kepala otak..boleh cam gitu?..heh

12 kawan BabyIbu berkata-kata..:

mamaAriana said...

waah~...chaiyou2 yana~!..sesungguhnya pasti banyak ranjau yang bakal ditempuhi untuk selamat menghabiskan PhD mu nanti..huhuu~...papehal pun selalu berusaha~!..kami disini sentiasa mendoakan yang terbaik untuk anda.. :)

Oyis said...

selamat menempuh alam PhD... sama la kita, nak try to balance motherhood, wife duties, studies, all-in-one! very challenging, but the plus side is, it keeps you feeling young, hehe, plus masa pon flexible, so bole tgk pembesaran anak di dpn mata jg :D

all the best!

yatie chomeyl said...

gd luck ibu...wpon susah, nanti bila dh dpat..mesti rasa berbaloi sgt2 :)

isabelle said...

all d best, yana! and Oyis too...

i still have 2 years to prepare for the battle. hahaha

Zuhaini said...

bestnya...

good luck ya! :)

buat dengan U mana..? course...? :) best nya kalau kita dapat study sama-sama, kan..? :) hihi..

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

good luck yana..peritkan tapi utk kepuasan diri..

atoyis said...

gud luck yana..smbg kat ner? bila dh ada anak kat sebelah rasa cm 24 jam tu tak cukup..hmm tul..kena ader org yg selalu motivate kan kite..br semangat tuh dtg balik..adeh..mariler kita berusaha beramai2

Mama Safiyyah said...

berjaya! Insya Allah

miela77 said...

Semoga berjaya dalam ur journey... daku kena tunggu baby qis besar skit..

Mama_Aqish said...

wah...masih ada semangat lagi nak mengejar citer2 walaupun sudah bergelar ibu...bagus harus dicontohi ni

miela77 said...

Daku pun plan nak futher study..tapi bagi laluan kat cik abgku dulu...

Zanna_MamaBatrice said...

betul yana
bila dah ada anak
and sambung study nie
usaha kena berkali2 ganda
kena kuat

gud luck yana

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop