@ Taman Layang-layang Kota Damansara

Tuesday, June 9, 2009

Beria je tajuk..hehe..sebenarnya ini adalah padang sebelah apartment kitaorang..mula-mula ada orang jual layang-layang kat tepi tu..bila sorang dua main..nampak macam best..so makin hari makin ramai..lama-lama dah jadi macam taman layang-layang pula sekarang..setiap hari ramai gila orang main layang-layang..

Sejak hujung minggu hari tu..kami selalu pergi bawa Ammar jalan-jalan..main bola ke apa..tapi Ammar suka betul kejar basikal budak-budak kat situ..tak padan ngan kecik..kat bawah tu ada gambar Ammar pinjam basikal budak lain..tumpang duduk sambil bunyi broom-broom..kaki tak sampai pun..hehe..



Semalam..Ammar main bola dengan Ayah..jumpa Adeef baby Zuha..diorang pun beriadah kat situ..ada gambar Adeef dan abahnya..Ibu snap dari jauh..hehe..btw memang best lepak situ..ada orang jual air la rojak le (tu bahagian Ibu best la..haha)..ada playground..so Ammar suka le pergi main papa longsor kat situ..

Ayah ada tanya..harga layang-layang..yang biasa RM5 kalau yang paling canggih (gambar helang) cecah RM70 la juga..tapi power la tinggi terbangnya..hehe..so bagi sapa-sapa yang duduk area Kota Damansara boleh la datang..bukan selalu ada peluang main layang-layang sekarang ni..tak gitu?

15 kawan BabyIbu berkata-kata..:

SyahNur said...

bestnye main layang2.. agak nye skrg ni mmg musim layang2 kot...

Zuhaini said...

haha.. cute ammar main layang2.. :)

Nazuha said...

nati dah besar sket kite main layang2 eh..

Adeef plak suke kejar org yg pegang layang2.. :)

BabyIbu said...

Syahnur..ye kot..musim angin kuat..

Zuhaini..Ammar tak main..die kejar je..kita lak penat kejar die..

Nazuha..wokeh Adeef..jumpa lagi kat situ..

Yan said...

owhh de jugak yer taman layang2 kat sane... ingatkan kat johor jek..
besar ke kawasannye??
klu besar... sok2 leh wat pesta layang2 plak.. heheh

.K.I.T.E. .P.U.N.Y.A. said...

salam

baby ibu duk kat kota damansara sek 5 ke .. kalu yek nampaknya berjiranlaer ngan KP

cuma KP kat seksyen 6 ( dekat ngan balai polis trafik) .. nanti blh laer callin - callin yek .. email aje KP kat nielan03@gmail.com

asmaa said...

best main layang2...'ralik' tengok...

Mama Safiyyah said...

bestnya....selalu nak pi tp tak terpegi....napa ntah

me n de alisha said...

wah syok nyer padang nih..mesti meriah dengan layang-layang kan...

me n de alisha said...

nak pergi sini cam jauh jer...mummy Alisha duduk Ampanglah...

me n de alisha said...

nanti kalau tersesat kat kota Damansara boleh gak pergi kan??

me n de alisha said...

mahal jugak kan harga layang-layang tu kan?? dulu ingat lagi masa kecik-kecik...buat layang-layang guna paper je...

Puan Iza said...

Ammar main layang2 ker?

Mama_Aqish said...

kita pun suka bawak aqish gi taman...tiap2 minggu gi taman...selalunyer kitorang pi taman layang2 kat kepong..taman metropolitan....situ best ramai orang main layang2 tapi parking susah nak dapat....sonok bawak anak beriadah ni...dari gi shpping kan...dah la sekarang ni banyak sangat penyakit yang berjangkit menular...so harus waspada

Zanna_MamaBatrice said...

seronok ler camtu yana
sure happening kan
ammar pun sure excited nak turun gi main kat padang tu....

every years
kat pasir gudang buat
pertandingan layang2 antarabangsa
tp x pernah sekali pun pergi....harapnyer tahun nie dpt ler jejak kaki nengok pest lelayang tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop