@ Kamus Bahasa Ammar

Wednesday, July 8, 2009

Koleksi bahasa Ammar setakat ni..

  • Nak - kalau nak apa2
  • No - Kalau tak mau apa2
  • Tu - Nak suh kita tengok apa-apa
  • Jom - Nak ajak pergi mana2
  • Auuummm - Untuk harimau dan binatang yang sejenis (semuanya gara-gara walker yang bunyi aumm bila ditekan gambar binatang)
  • Auum - Untuk horse (sebab selalu baca buku ada gambar horse)
  • Duck -untuk itik di bantalnya
  • Na or Ma - untuk Ibunya ini..adeke panggil Ibu..Na..adehh
  • dan bunyi2 yang takde makna tu banyak la..
Semalam masa menyusu..ajar ammar sebut..su..su..tapi tau apa die sebut...tek..tek..(sambil sengih-sengih nakal)...adehh...


Peace Ibu..:)

12 kawan BabyIbu berkata-kata..:

~~ciklinn~~ said...

bykk gak word yg dia tau yer... gud boy

Zanna_MamaBatrice said...

dah byk gark word yg leh paham kan...
biasa ler...bahasa2 aliens tu kan...sikit lagi ok ler tu yana...

kata bf...tu yg bila nak susu jadi tek tek...

miezaniera said...

pandainye Ammar..dh byk word leh sebut..very gud boy ;D

Mama Safiyyah said...

hahahahahhaha sorry kak, bab susu tu tak tahan nak gelak....

asmaa said...

dah semakin pandai ammar berkata-kata...

Mama_Aqish said...

wah....ammar dah pandai berkata2....pasni kalo dah terror penat la yana nak layan ek??

miela77 said...

Orait la tu. Baby Qis klu nak menyusu, mamamamammamama (mengumam) ... dedek .dedek... dedek.. tu je bunyi nyer...

eiNa said...

ammar dh nk pandai cakap eih.. nnt leh nyanyi ABC plak.. =D

Puan Iza said...

banyak gak koleksi bahasa ammar nie....lebih kurang haikal je sebutan word ammar tu....:-)

me n de alisha said...

Ammar dah pandai berkata-kata...banyak gak yang AMmar tahu kan...

Elyn said...

leh pinjam kamus ammar ni!!!

Anne said...

ammar dah 1 thn 2 bulan kan..oo dah byk juga perkataan dia tau..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop