@ Renovate Rumah - 1

Monday, July 20, 2009

Rumah baru dah mula direnovate (hancus betul bahasa..haha)..so far alhamdullillah..puas hati dengan kontraktor..kontraktor ni orang Melayu dan merupakan kawan Ayah (itu pasal murah kot..hehe)..tapi harga yang diberi sangatla jauh lebih murah dengan harga yang diquote kontraktor cina..huhu..cekik darah..

Untuk rumah ni..apa yang Ibu buat?
  • Besarkan dapur asal (jadi dry kitchen)
  • Tambah wet kitchen
  • Tambah balcony jadi bilik study
  • Tambah cornice

Nanti Ibu letak lagi banyak gambar dan details eh..lupa pulak bawa kabel telefon..hehe

Dapur asal ditambah lagi

Bilik study idaman hati

Balcony dah jadi bilik..yeye

14 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Zanna_MamaBatrice said...

seronok nyer yana
dah start renovate rumah yerk..
excited kan...sure x sabar nak tunggu siap....
tu yg best bila ada rumah sendiri yana...even kecik pun bila dah renovate dah deco...insya allah selesa.......

Elyn said...

seronok nyer dh ade umah sendiri.... kite ni masih berangan2 la yana!!

Mama Safiyyah said...

bestnyer.....tahniah ibu kerana dah berjaya ada umah sendiri....

PuteriSatu said...

better kan balcony tutup terus... bagi kita yang ada anak kecik ni... bahaya...

umah lokasinya kat maner ye..?

Anne said...

bestnye dpt renovate rumah.umah sendiri mesti best..sy masih tinggal umah di sewa..huhu

azzamoro said...

bestnyer.. tak saba nak tgk umah baru ko yg best neh..huhu

HudaHassan said...

huda pn nk renovate gak umh hujung tahun ni.. bleh kasik contact number contractor tue tak..tp rumah hdua area bangi..

Sherry said...

renovate home is nice. :)

eezah said...

kalu dah siap renovate jgn lupa upload gambar..seronok ada umah sendiri..kita blum ada rezeki..huhu..

Puan Iza said...

sure tak sabar nak tunggu siap renovate kan....

miela77 said...

Wah sukanya..bila la daku leh renovate umah...cik abgku nak wat sendiri...

asmaa said...

seronok yana dah ada umah sendiri...
berpuas hati bila umah yg dironavte ikut kehendak hatikan...macam2 boleh berangan nak deco nanti...hehehe

me n de alisha said...

best nyer dah renovate rumah...nanti leh kenalkan kontraktor tu yer...:)

Mama_Aqish said...

wah...mesti nak pakai banyak duit kan nak wat renovate.....masyuk Yana ek....sonotnyer nak dapat rumah baru nanti leh la ajak kita ek

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop