@ Swimming Class?

Tuesday, July 28, 2009

Dari dulu teringin nak belajar swimming tapi tadak kesempatan..(sebenarnya dari kecik abah dah bawa swimming tapi memang bebal takde bakat berenang..huhu)..kalu g swimming pool rendam-rendam jelah..jalan2 dalam air sambil kuak-kuak (konon cam berenang)..huhu..

Balik Kedah ritu bawa Ammar g swimming..siap beli pelampung bagai..yang dudukla..yang kat tangan la..sekali rupanya anak terunaku ni penakut air..baru letak skit..meraung-raung..waa..satu hotel dengar rasanya..nak letak gambar kat sini tapi ada gambar Ibu yang tak berapa nak sesuwai pulak..hehe..jadi ni jelah..


Dalam gambo ni Ammar kontrol hensem..kalau gambar lain suma tengah nangis sambil peluk Ibu..apala Ammar..tapi rasanya sebba sejuk kot..sebab malam tu hujan..hehe..

Ingat nak cari le tempat belajar swimming..Ibu n Ammar sekali pergi..bagus tau swimming ni..macam senaman..kat UM ada tapi start lepas maghrib..camno Ibu nak pergi..huhu..ni ada satu baju swimming Ibu amik gambo kat rumah jiran (die jual baju ni ha..ada tiga jenis tapi harga dalam RM200 camtu kot)..ingat nak beli tapi pikir dengan pergi swimming setahun sekali dan erkk setakat selam2 dua tiga round..pakai jelah baju apa ada..:P

Pakai jalan pun boleh..hehe

10 kawan BabyIbu berkata-kata..:

nadnye said...

Salam baby ibu...
kita sama la teringin nak belajar berenang kan.. saya baru bermula last week... itu setelah terpendam hasrat beberapa tahun..
suggestion, cari la group kawan-kawan yang nak belajar sama2.. kumpul dalam 8 org, cari instructor dan tempat belajar berenang yang berdekatan.. kalau dah kumpul group boleh dpt diskaun dan boleh pilih masa yg bersesuaian dengan kita..
Macam saya tiap2 rehat hari jumaat..
Baju tu boleh dapat murah lagi.. member saya beli dalam RM120.00 jea..
First time belajar mmg seronok... lepas nie takde la takut nak tgk swimming pool yang dalam tu..:)

Zanna_MamaBatrice said...

laaa
ammar takut air ker..
hik hik hik
x macho ler anak teruna nangis masuk kolam mandi...he he he

zana pun dulu kecik2..ayah ada ajar berenang....tp x masuk kepala...takat berenang sikit2 boleh ler.......he he he.....tp bab menyelam mmg terror....masuk bakul angkat sendiri ler plak kan..

we'll rumah dekat ngan laut
setiap kali balik cuti sure si kecik tu ajak pergi "beach"
papa nyer plak mmg pencinta laut
so...menjadi ler....

xpe....later2 kalau dah biasa
ammar dah tak takut punya.....

MamaDamia said...

ala, abg amar..awat takut ayaq?camna nak join damia mandi dalam pool damia??hehe.mai la ghumah, kita mandi2 dlm kolam damia.papa baru beli kolam plastik. syokk ooo..smlm baru testing mandi dgn papa dlm bilik air sbb papa malu nak teman damia mandi kat porch kereta.haha

weh, anak aku plak terbalik..klu beoleh, nak dok berjam2 dlm kolam..itu yg ateng beli satu kolam plastik,buat habuan dia main kat umah..huhu.

me n de alisha said...

kita memang nak g belajar berenang tapi, tak da masa lah pulak...huhuhu

Elyn said...

mmg plan thn ni nk blaja swimming sbb kwn kite pun ajak skali. hih x sabar nk swimming ala2 itik tu ha gegee

azzamoro said...

dulu masa before pregnant aku ade masuk kelas swimming. pastu sekarnag dah lupe ape yg belajar. ingt nak masukkan airyll jerk aa.. hehe

Hawa CMS said...

kak yana
kami(adik scipp) ade jual baju renang gak
tgok2 la kot2 berkenan
tgok kat sini:

http://shopdetected.blogspot.com/search/label/lain2

harga kami rm110 jek
murah kaaan? heheheh~~

Mama Safiyyah said...

ibu, baju tu katanya kalau kat medan/jakarta murah gile....

miela77 said...

Wah...ammar belajar swim ngan cik iela nak tak?

miela77 said...

Amirah cukup minat swimming...slalu suh daku anto dia blaja...tp daku x berkesempatan..ipoh nie x reti nak cari

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop