@ Tasik di Jitra

Friday, July 10, 2009

Haha..sebenarnya Ibu lupa la..apa ke nama tasik tu..alkisahnya camni..di Jitra ada sebuah tasik (betui ka ayat ni) yang terletak dekat dengan tempat golf (kronik otak Ibu ni..nama tempat pn lupa..huhu..donat..tolong sikit!!)..tasik ni cantik dan menjadi tempat riadah orang sekitar....dulu zaman anak dara..rajin la g joging (sekali dua jek..hehe) or pergi lepak makan-makan ngan member sambil menikmati pemandangan yang indah (ni selalu la..hehe)..

Mula-mula dulu ada tempat makan je..sekarang ni ada tempat naik bot, naik buggy (ala naik keta golf pusing tasik), playground, dan macam-macam lagila..kalau g weekend lagi la banyak aktiviti..

Aritu bawa Ammar pergi tasik..niat nak ambil gambar outdoor..macam biasa la..PakNgah sponsor..hehe..(Pak Ngah..bila nak hantar gambar yang dah diedit ni?)..ni Ibu tunjuk sikit gambar-gambar yang belum diedit..

Cantik kan tempatnya?

Mula-mula Ammar sibuk main bola..sekali die nampak ada pula orang sewa kereta control untuk budak-budak..means anak naik tapi kita yang control keta tu..apa lagi..kelam kabut kejar keta tu..so Ibu bagi la naik..3 ringgit kot sekali naik..wah Ammar siap betulkan side mirror tau..yakin je macam die yang drive..sengih2..pastu tak nak turun..nangis2..Tok Mama suh naik lagi..tapi Ibu kata cukupla..kang terbiasa..asal nangis je dapat..huhu..

Pastu nampak rabbit pula..ada orang bela bawa rabbit g jalan-jalan..Ammar pun mengejar rabbit dengan jayanya..Ibu ni penakut..rabbit asyik kejar Ibu..huhu..last tu kasi la Ammar dekat sikit..ingat die takut..sekali die g ketuk kepala rabbit tu..ya ampun..ni rabbit bawa pertandingan tau Ammar..mahal..bukan miau miau tepi jalan tu..huhu..


Ammar suka

Dalam kul 7 lebih kami balik..yelah dah gelap..nanti nak datang lagi bawa Ammar naik bot tu pula..sekarang takut Ammar lompat..mampuih den..ingat nak naik buggy tapi ramai pula yang beratur..tak sempat naik..k kita tunggu gambar Pak Ngah edit pula no..


P/s: Sesapa dok belah utara..bolehla contact PakNgah aka Opy kalau nak buat photoshoot untuk anak ke kahwin ke..PakNgah dah dapat keje tetap kat sana..hilang geng Ibu nak g meronggeng..huhu

16 kawan BabyIbu berkata-kata..:

MamaDamia said...

uit, tasik darulaman daa..heh.aku asal blk jitra,ni la tmpt feberet damia.tp die naik kok ko ateng ja, tk reti mnta naik kereta menan lg.hehe

azzamoro said...

yana.. ni tasik yang ko pernah bwk kitorg masa kitorg pi umah ko ngan donut kan dulu?

kan? kan?

BabyIbu said...

Donat..
haa..baru ingat nama die..hehe..ala damia kecik lagi..tgg la dh beso skit..huhu

Azza..
dulu pn dh ada eh..hehe..ye kot..ni satu-satunya tasik yang ada kat jitra..hehe..thun bila tu eh..2002 kan?

miela77 said...

Tak penah sampai lagi...tapi iela pun suka bw anak2 g tmpt cam nie...

MamaDamia said...

hmm,hehe.mggu dpn blk nak tolak damia naik beskal die kat tasik aa.keh2x.a ah, dulu tasik ni semata2 tasik aje..tk best sgt pun masa ko pegi dl tu aza..tp yg aku plg ingat, aku rumi yana iza penah pegi merempit ke tasik neh..and rumie, die nak wat aksi duduk di tepian tasik..skali helmet masuk golek2 dlm tasek...hehehehe. nak tak nak balik, kene gak sarung helmet basah ats kepala..hhahahaa.eh btui ka rumi?ka iza??yg pastinye bkn aku n yana la.heh

Puan Iza said...

Sonok ammar main2 kat tasik yea....

Zanna_MamaBatrice said...

mmg cantikler yana tempat tu
dah upgrade nampaknyer...bagus ler tu kan
leh tarik ramai lagi org datang

haha ha

sama arr....ngan batrice
kalau jumpa keta control tu..
mmg x lepas lerrr...dia excited x ingat nyerr

Elyn said...

hahaha selambe die ketuk kapla arnab....

Sherry said...

wah nice photoshoot :) hehe.. lov the pics.

eiNa said...

dah pi jugak..tapi sat bebeno pi xdan nak buat aktiviti apa.. jenjalan pusing ja...tp time tu x dak lagi pemenan mcm2..

asmaa said...

bestlah dpt gie jenjalan tasik mcm tu...plak tu pelbagai playground leh main...byk pilihan...bawak anak memang seronok tengok telatah diorg...

Mama_Aqish said...

wah bukan main sonot lagi ammar main kete tu...ape lagi minta la ibu belikan satu untuk ammmar nanti k

Mama_Aqish said...

kita selalu gi taman je...tak pernah gi tasik yang tantek camni....hu...hu.....ammar pernah gi pantai tak???mesti dia sonot dapat main pasir kat tepi pantai kan???

Mama Safiyyah said...

bestnye......mcm2 boleh buat kat sana ek....bagus kan idea sewa keta tu....boleh buat duit tu....

eezah said...

bagus bawak anak2 gi tempat mcam ni leh..kita exrcise sekali..hehe..

Anne said...

seronoknye dapat jalan2 ngan anak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop