@ I hate..

Friday, August 14, 2009

I hate blackhead..huhu..bila Ibu tenung-tenung muka Ibu..(sejak ada ammar ni tak sempat nak belek-belek muka)..adeh mak..banyaknyer blackhead..sakit mata dok tengok..nak picik tak reti plus cam sakit je..dulu time anak dara rajin la juga g facial buang blackhead..asal buat je mesti meleleh air mata..sakit woo..

Bab jerawat Ibu tak kisah sebab nanti bila jerawat hilang..parutnya sebulan dua hilang la..tapi blackhead ni degil betui..Ayah suh picit2 je..tapi Ibu tak reti plus tak nak muka makin teruk..huhu..ada ke petua hilang blackhead ni? dulu pakai yang..alah apa kenama tu..yang lekat2 kat hidung pastu tarik nanti die lekat kat pelekat tu..tapi Ibu rasa sebab pakai tu macam makin banyak je..(boleka camtu?)..



Nampak blackhead banyak tu?

saje kasi gambar kecil supaya korang tak nampak..heh:P

10 kawan BabyIbu berkata-kata..:

asmaa said...

dulu2 saya wat ngan telur putih...ambik kapas facial tu,koyak 2 bagi nipis,letak kat area yg nak buat,letak putih telur kat kapas tu hingga basah kapas tu..biarkan hingga kering....pastu koyakkan...hehehe...memang syok wat camtu :)

salah satu xtvt saya suka buat...kulit pun jadi cam lembut je

azzamoro said...

weh jom aa kite pi facial. nak tak?

~~@lyci@~~ said...

baby Ibu,
rasanya bila umur dah meningkat ni mmg mudah nak kena black head.. so, nak tak nak kena buat facial selalu gak... I pun byk black head especially kat idung tu huhu.. menciii...

AyuArjuna BiGoshh said...

apa beza white hear and black head???

zh-ena said...

buat facial jea..senang

eezah said...

dulu masa zaman sekolah buat dgan putih telur je (blum ada bajet)..sapu putih telur tunggu kering pastu bukak kan.gebu je rasa lepas buat(perasan);)

Liana said...

betul tu ibu... Ummi pun pernah tengok kawan buat guna telur tu! Pastu licin jer muka dia orang! Setakat ni, ummi tak ada lagi ler... backhate nie... Alhamdulillah... Tetiba teringat nak gi wat facial! Bila lah yer.... huhuhu... tak de masa ler...

mummy_adam said...

nak buat facial gak.. kat mana besh ek.. tgh cuti 1mth nie.. boley lah bt pojek..hehe

Elyn said...

yana i pakai peel off kat idung tu je sempat.... lelain x sempat dah hahaah

Diana Jamil said...

susah...pki je sabun amoorea..ramai memember da try n nmpk hasil..parut hilang,kulit licin n lembut,no more black head or white head...diana pun nk bli gak bln ni...katanya dlm forum UM ada org jual siap diskaun 5% lg..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop