@ Second Batch

Tuesday, August 11, 2009


Second batch?

A.k.a anak kedua la..

hehe..

dah ramai batch2 dulu mengandung sekali..

dah pregnant untuk second baby..

donat aka mama damia..nazuha..kinna..

pikir-pikir macam teringin..

lebih-lebih kalau baby gurl..

leh pakai baju cantik-cantik..

tapi bila tengok Ammar..

(lebih-lebih time die cembeng n dok memunggah rumah)

dan mengenangkan PhD yang baru start ni..

KIV dulu la nampaknya..

lagipun Ibu operate..

tempat operate pun kadang2 ngilu lagi..

so tgg lagi setahun la..

P/s: Ayah kata sempat kejar adik Damia..hehe



Gambar Ammar baru potong rambut..


Ni tengah meraung kat sebelah..

Macam mana nak adik ni..huhu..

12 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Diyana Zulkifli said...
This comment has been removed by the author.
Diyana Zulkifli said...

hmm,adik pd Damia ni..'eksiden' aa yana.huhu.tp takpe aa,rezeki kan..wei, skrg peknen 2nd ni pun,aku cam masa peknen damia gak, berat berlebihan..makanye 2 kali smnggu kena pi amik blood pressure..masa 30 mnggu ni,kena rujuk doktor pakar.die kata bley normal,maka bley la try push..dia kata,tak boleh..belah lagila perut aku..pastunya, mmg konfem bley dlm 2orang lg ajala..klu dah 2nd pun bedah..so pd ibu2yg lain..jgn tiru mcm saye.planning sehabis baik..heeee..:)

mama damia

eh,pd yg nak ikut perkembangan minah kerinting cik damia aleya,skang bleh lawat blog mamanye..skang cek dah pandai berblog, melekat dengan babyibu aa ni..hehe

atulhani said...

tak sangka jumpa dia kat sini. thanks bagi comment hari tu.. hehe.. tu la, donat anak kecik lagi dah peknen tp nk wat camna, org kata rezeki jgn ditolak. ang bila nak tmbah? hehe.. skang wat phD? hebat.. tinggal n keja kat mana skang?

sujaihah said...

salam perkenalan...

cepat2 dpt baby yer :)

azzamoro said...

aku tunggu ko aa yana.pas ko, aku..keh keh

Elyn said...

haah ramai batch kite tgh proses menambah... tp i rase i pun ptt hold dulu sebab byk nk kene buat ni hihih.

lelagi nk layan mamat sememeh huhuh

zh-ena said...

operate kena tggu lama skit la kan

eezah said...

biasa kalu czer doc suruh jarak ckit ek..bukan apa untuk kesihatan ibu jugak.kita yang tak czer dulu pun anak dah 4 thun, ni baru tgh membuyung balik..rasa takut pun ada jugak ni..

eiNa said...

yana dh nak launch 2nd batch ke?
k.eina punya 2nd batch tgu lg 2-3thn kut..huhuuu

me n de alisha said...

kita second baby memang lambat lah sebab operate... tapi kalo Tuhan bagi rezeki mmg nak lah jugak ...tapi nak ranjang tunggu Alisha 4 tahun leoas tu nak ada lagi satu ... ok tak??hihihi

Oyis said...

BETUL!!!

seems like SEMUA org yg batch kita pregnant tu (delivery around mid 2008), dah pon pregnant semula. sgt2 la terasa spt ingin join the club, TAPI... mcm yana jg, tgh wat PhD ni, so... terpaksa la KIV dulu... tp kalo ada rezeki, terima je dgn hati terbuka kan yana kan? hehehee....

btw, yana ada gatal2 x kat jahitan (c-sec)? kdg kalo salah mkn, kita gatal2 la kat jahitan tu. plus kalo aisyah main tendang2 kat situ, pon bole sakit lg. dah setahun lebih pon lom baik betul lg eh?

Jiey^Mien said...

jiey pun nk tgg ian besar2 sket dulu..
=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop