@ Topeng Muka

Tuesday, August 25, 2009


Ibu sekarang amik langkah berjaga-jaga..takutlah dengan H1N1..dah jarang bawa Ammar pergi tempat ramai orang..tapi sejak-sejak puasa ni..Ayah asyik nak bawa Ammar pergi PARAM (Pasar Ramadhan)..Ibu tak bagi tapi Ayah kata kesian Ammar tak jalan-jalan..emm kesian la pulak..tapi Ibu risau..pastu tengok muka Ammar cedih ja nak ikut Ayah..Ibu kata boleh dengan syarat Ammar pakai topeng..

Mula-mula Ammar tak nak..nagis-nangis sambil abis ditariknya topeng..yelah topeng tu kan besar..Ibu ada nampak ada orang pakai topeng kecil gambar kartun kat baby die..tapi tak tau mana nak cari..maka terpaksala pakai je topeng ni..Ayah kata kat Ammar..kalau Ammar tak nak pakai Ammar kena tinggal..hehe..terus baik Ammar pakai topeng..dari rumah sampai balik baiikk je..nak jalan punya pasal..

Tapi..pakai topeng pakai juga..elak la tempat ramai orang dan elakkan dekat dengan orang selsema/batuk ni..Ya Allah..lindungilah kami dari sebarang penyakit..Aminnn..

8 kawan BabyIbu berkata-kata..:

eezah said...

betul tu ibu ammar..kita pun kekadang rimas gak nak pakai topeng muka ni tapi risau H1N1 ni leh berjangkit kita pakai lah jugak..

miela77 said...

salam...x pe precaution lebih baik...daku ada terbaca pasal topeng baby gambar kartun..kat Jepun RM5 je termasuk pos..cuba g kat blog yatie chomeyl..dia ada jual.. daku teruja nak beli gak satu..

satu lagi gtau kengkawan, kalau ada anak2 yang demam selsema dan batuk, try UK Antivirus Formula Bio-Tech Herbal yang k.iela pasarkan.. hasil kajian dan selidikan Serologist Dr. Wan Mahani.. so far pada Baby Qis berkesan..smlm demamnya panas, then malam td daku sapu kat badan, alhamdulillah.. dgn izin yg maha kuasa, beransur sembuh...skrg tgh meluncur laju kat walker..

Elyn said...

rimas tau yana pakai mask ni. dh la idung tersumbat. sesak napas.... apa2 pun tuk ammar u kene rajin basuh tangan die. u n hubby pun sama lelagi blk dr param....

yatie chomeyl said...

kat sini ada jual mask baby tu...nak kirim ke? meh jenguk blog saya

Jiey^Mien said...

comelnya ammar.. bijak plak tu.. =)

azzamoro said...

ammar tak tarik2 ker wey? kalau airyll jgn harap ahh

zh-ena said...

rasanya kat farmasi ader jual utk kanak2..

zailamohamad said...

Bagusnya Ammar pakai mask tu..huhuhuhu..kami memang tak bawa langsung anak2 ke param tu..cukup2 risau..kalau nak bawa budak2 ni jalan2 pon naik keta pusing2 taman je..hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop