@ Bisnes Hari Raya

Tuesday, September 8, 2009

Ramai kawan Ibu yang berbisnes di hari Raya ni..Ibu dari dulu teringin juga nak berbisnes..lebih-lebih berbisnes online..yelah boleh tambah pendapatan kan..silap-silap tak payah kerja lagi..just dok umah dan berbisnes dari umah..waaa macam best kan..tapi masalahnya..tak tau nak jual apa..nak cari supplier kat mana..huhu..satu lagi keta tak reti bawa..macam susah je nak mengepos apa bagai..haha..

Disebabkan perkara berbangkit di atas..makanya terbantutla cita-cita Ibu nak duit lebih tu..sebaliknya dok umah Ibu shopping online..haha..tunggu barang sampai depan umah..hehe..lagi best..(ni namanya aktiviti perabih duit kak oi..hoho)..di kesempatan ni Ibu kasi link kawan Ibu yang Ibu tau tengah rancak meniaga..

Mirah dan kerepek
Menjual pelbagai kerepek dari Batu Pahat..

Jue dan batik
Menjual batik-batik dari Ganu..

Haa apalagi..g la singgah korang..hehe..happy online shopping..owh Ibu ada satu blog direktori online shopping..nanti Ibu citer ye..

4 kawan BabyIbu berkata-kata..:

kaseh.alphalipid said...

salam kenal, ibu ammar:)

tahniah..bakal bergelar student PHD!
kalau berminat utk cebur bidang perniagaan tp taltau bidang apa, produk apa..cuba singgah di blog saya http://kaseh-alphalipid.blogspot.com

Kolostrum awal lembu dr New Zealand.Supplement berbentuk powder susu bg org2 yg sihat ttp juga berupaya membantu mereka yg punya masalah kesihatan:)
Marketing plan? insyaallah boleh saya katakan terbaik dan adil untuk semua..:)
sudi2 la jenguk blog saya ok:)

Elyn said...

plan nk bisnes online mmg byk kan yana.... tp nak handle pergh mau haru gak.... lagi besh shopping online i rasa tau hahahahah

azzamoro said...

kerepek batu pahat memang terbaeeekkk

Diana Jamil said...

sy mula jual ni secara xsengaja...masa tu gn JUSDIETMATE5 (smpi skang msh gn) saje la wat blog konon nk share pengalaman gn jus ni...secara xsengaja lak ada org order nk beli...dr situ la sy start bines online ni...sambil jual smbil beli gak...da bp ratus da abis dok beli bj bb dlm tenet..shopping raya?sume beli dlm tenet....xyah penat2 g jln time posa2 ni,xyah cr parking nk bayar lg...dok je dpn koputer then click2...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop