@ Gegarrr...

Wednesday, September 30, 2009

Petang tadi dalam pukul 5.30..Ayah dan Ammar keluar..pergi joging..time ni la..Ibu curi-curi masa nak siapkan kerja..ada satu paper nak kena submit asap..

Tengah dok asyik mengedit..(lebih kurang 6.20 macam tu)..tiba-tiba Ibu rasa macam gegar..eh Ibu ni pening ke? nak kata tak cukup tido..baru tadi tido petang ngan Ammar (heh)..

Ibu pun berdiri..dan tenung kerusi meja betul-betul..ha ah..bergegar..dinding perabot suma Ibu nampak bergegar..eh bangunan ni nak runtuh ke..kelam-kabut Ibu keluar..Ibu tengok takde orang keluar pun..Ibu call Ayah..cakap macam rumah bergegar..Ayah kata Ibu tak sihat kot..suruh Ibu rehat..

Isyy..tapi betul Ibu rasa nampak semua bergegar..takkan la dinding semua boleh bergegarkan..pastu bila Ibu check balik (tampar-tampar pipi skit)..baru semua macam ok..tapi rasa frame macam gerak je..huhu

Sekali bila tengok berita..haa..memang ada gempa bumi di Sumatera Barat..7.6 skala Richter..yang berlaku pada pukul 17.16 petang di 0.84 Lintang Selatan dan 99.65 Bujur Timur..


Hmm..memang confirm gegar gempa bumi ni..uishh takut la..alhamdullilah kita kat Malaysia takde bencana alam macam gempa bumi..Ya Allah jauhkan lah dan lindungilah kami dari sebarang bencana dan selamatkanlah mereka di sana...Aminnn

6 kawan BabyIbu berkata-kata..:

azzamoro said...

uish..nasib tak jatuh semua brg dlm umah ko.

suri said...

ameenn....

Ada Ayrissa said...

huhu...takutnyaa..
kalo kita dah panik tu lari keluar....

zh-ena said...

nsb baik la tak jd aper2 kan..selalu klu indo kena gempa bumi kita kat m'sia nie cuma terasa gegeran dia ajer kan..

Elyn said...

uishh dlm umah risau je.... aii lam kete pun rase kuat gegar tu!!

mummy_adam said...

alhamdulillah xde pape..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop