@ Haa..buat apa tu!!

Wednesday, September 16, 2009

Situasi: Ibu dan Ayah di bilik study..Ammar main sorang-sorang kat ruang tamu..Ibu baru masuk bilik study 5 minit..selalu dalam 5 minit mesti cari Ibu..tapi malam tu senyap je..Ayah pun berkata..Ammar diam je..mesti ada projek..Ibu pun jengok..huh?..uwaaa...ya betul..100 markah untuk Ayah..


Rupanya AMmar pun tengah sibuk membersihkan tikar (guna bedak-habis sebotol)..haihh..



Ayah sergah.."Haa..buat apa tu!!" Mencicit AMmar lari..


Ammar tak sengaja la ayah..(buat muka kesian)..tapi kena puk juga..


Lepas nangis seround..minum air..dahaga agaknya..

Rupa-rupanya..charge bateri..


Ammar nak tolong Ayah bersihkan tikar ni plak ye..



Ayah sound lagi " Haa..buat apa tu!!"

Ammar pun mencicit lari...sekali lagi..

Huhu...Tak makan saman betul..

Kesimpulannya: Maka jadila aktiviti mengelap dan mengetuk tikar di malam hari..huhu

10 kawan BabyIbu berkata-kata..:

zailamohamad said...

samerlah ngan Haziq..pantang ada bedak..kat rumah Zaila ni, habis sofa, tikar even DVD player pon dia ketuk ngan bedak..huhuhuhuhu..naseblah dapat anak yang rajin;)

azzamoro said...

yana.......... aduihhh lasaknyer si ammar...kalau aku sure dah geram neh...

projek main bedak ni tak tahan neh...

Yusliza said...

hahaha..another pesta bedak!!!

isabelle said...

comel sungguh.
kdg2 apa yg anak2 buat mmg bagi kita naik darah, tapi nak tergelak pun ada gak. apa agaknye dlm fikiran diorg bila diorg buat mcm tu ye?

adam dulu siap sepahkan bawang2 kat dapur. haihhh..anak!!!

Diyana Zulkifli said...

ahahaha..damia smlm pun sama aa. aku tgh lipat baju2 masuk almari,die senyap2 dok tepi almari..keluarkan balik baju2 tu..aku marah, die wat muka busukk..aduila..nak marah pn,tak jadi..

Zuhaini said...

ahahah.. cutenya... :)

Hanz said...

boleh geng ngan baby hambali main bedak..masa mula2 dia main bedak me marahkan jugak tapi lately ni biar jelah..dah x kuasa...lagipun bedak diaorang, kalau my bedak, silap2 me yg melalak

Elyn said...

wakakaka ammar2 clever tul ko!!!

Drama Mama said...

hahaha macam2 kan diorang ni. my son suka kroek keys kat keyboard ni keluar. kalau dia diam tu haaa hafta check. he'd be doing things yang merosakkan harta benda huhu

at their age ni parents memang penat sikit kan

karipapsayur said...

itu botol FROG dari ikea kan?

notty la main2 bedak! Itu kalo dapat lipstik tuhh, lengkap pakej jadi hantu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop