@ Hadiah Merdeka

Tuesday, September 1, 2009

Entri ini bukan pasal semangat patriotik jauh lagi nak kena mengena dengan romantik..tapi alkisah malam merdeka Ibu jatuh tergolek dog kat dapur..suma gara-gara tak lepas lompat pagar Ammar kat dapur tu..(yelah pagar murah tadak pintu..kena lompat je)..masa tu Ibu agak kelam-kabut..main lompat je..

Apa lagi..Ibu pun macam nangka busuk kedebung jatuh..tak sempat nak tahan..alih-alih dah kat lantai..nasib baik ada 911 yang sangat pantas (Ayah la tu)..Ammar jadi ambulans..tolong jerit..hehe..kondisi tak teruk tapi badan Ibu tertimpa tangan kiri..tak leh gerak la juga..huhu

Semalam dah pergi buat x-ray..alhamdullillah tak retak..Dr kata maybe otot or urat le tu aka terseliuh..tapi sampai hari ni sakit dan tak boleh angkat barang..Dr kata buat masa ni jangan guna tangan kiri tu sangat..huhu..so susahla Ibu nak angkat Ammar apa semua..harap-harap cepatla baik..ni tangan Ibu yang berbandage (ala-ala orang main tenis kata Ayah)..dan pagar makan tuan itu..huh



P/s: Nasib baik masih mampu menaip kalau tak abisla blog eh PhD Ibu..huhu
..

7 kawan BabyIbu berkata-kata..:

eezah said...

alamak! kesiannya yana..mujur takda apa2 yang teruk..

Mama Safiyyah said...

syiannya ibu.....takpelah, at least takde patah ke apa ke.....kan....dugaan bulan posa utk ibu :-) get well soon!

Diyana Zulkifli said...

pagaq kat dapuq ang tu,klu ang pun bleh sangkut,tambah lg aku..siap kena angkat kain,kaki seluar n kangkang seluas2nya..klu kalut2 dok pegang barang sambil nak langkah,mmg celepok jg..hihihi.

Elyn said...

lahaiii u lompat yana?? tinggi gak pagar tu i tgk..... cepat baik ek!!

Farah said...

erk..kena hati2 bila melompat pagar k..semoga cepat baik!

azzamoro said...

ala donut. kalau ko jgnla lompat. ko bukan setakat tergolek dog nnti.. tergolek nangka kang..

weh..lenkali hati2la.. ko ingt ko handal lompat pagar ker..ceishh

Oyis said...

tinggi pagar tu... kalo kita mmg hari2 la gedebuk agaknya. get well soon...!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop