@ Kami dah balik..

Friday, September 18, 2009

Semalam tak sempat nak berblog..sibuk sesangat..pagi-pagi pergi UM..pegi uruskan biasiswa UM tu..ade ka patut..email hari Isnin..hari Selasa pergi ambil..alih-alih minta suruh hantar sebelum Jumaat depan..dahla Ibu still kat Kedah time tu..sebabnya ialah surat itu bertarikh minggu lepas..maka dalam 2 minggu kena hantar balik..haihh kalau habaq awal-awal kan minggu ni leh settle semua..

Nasib baik Pak Lang aka adik Ibu ada..so dia lah tolong hantar uruskan semua..banyak la juga..x-ray la..duti stamped la..dan alhamdullilah Allah pemudahkan urusan..semuanya mudah je..cepat dan pantas..(mungkin ramai dah balik kampung so tak ramai orang)..

Balik pada UM dalam pukul 1 tengah hari macam tu..Ibu terus balik rumah..Ammar biarkan dulu kat rumah MIL..Ibu packing barang untuk balik kampung dan kemas-kemas rumah..kalau Ammar ada tak jadi keje..die lagi sibuk nak mengemas..ingat lepas kemas nak berblog pasal contest Ibu ni..sekali Ayah bagitahu nak gerak balik kampung pukul 4 petang..adehh..kelam-kabut Ibu..

Dalam 4.15 petang kami pun keluar rumah..pergi hantar toto kat dobi dan terus pergi ambil Ammar dan toknya (tok ikut sampai Ipoh)..asalnya nak gerak malam tapi takut jammed..makanya itu yang tukar plan..alhamdullilah tak banyak kereta..tapi hujan sangat lebat..maka tak boleh bawa laju..

Lepas hantar Tok kat Ipoh..kami teruskan perjalanan..buka puasa air masak dan karipap Ibu goreng je..sampai Juru baru makan kat Autocity..hmmm takut gerak dalam hujan lebat..nasib baik kereta belum banyak..

Akhirnya dalam pukul 11 malam kami pun sampai..penat betul..yelah dulu balik Ammar 8 kg..sekarang dah 10kg lebih..Ibu pula 40kg je..huhu..tapi takpe yang penting..kami dah sampai Jitra...yeayyyyy....

P/s: Akan Ibu curi masa untuk post about the contest before raya..kat umah streamix dah tak pakai..so kena tunggu turn guna berukband..huhu

4 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Jiey^Mien said...

Selamat hari raya Yana..

Ampun dan maaf dipinta andai ada salah dan silap dalam berbicara..

Salam Syawal,
Jiey-Mien-Rayyan

Azizul Azri Mustaffa said...

Salam Yana..Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin..Kirim salam pada Mukhlis, Mak Ngah dan Pak Ngah serta keluarga..Mak Abah pun tak balik Perlis tahun ni, raya Bangi sahaja..

Lady Qay said...

wahhh org jitra eh..dkt mn?dulu sy ddk dkt tmn chaya..lm juga..dkt meezul tuh..ms dulu gerai dia kcik je..skrg dah bsaqq...

dah lama terliuq nk mkn mee zul.tp asal blik je msti tutup..huhu

BabyIbu said...

Selamat hari raya Jiey dan zizul..

Aziziul..semua di Perlis kem salam..

Ladi Qay..kami sebelah tu je..taman permata..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop