@ Kedai Lampu dan Kipas Murah

Tuesday, September 15, 2009

Akhirnya berjaya juga Ibu post pasal lampu kipas ni..cari gambar tak jumpa-jumpa..rupanya dok dalam phone memory..

Ibu dan Ayah banyak gak survey kedai lampu dan kipas ni..kat Area Kota Damansara banyak kedai tapi harganya boleh tahanla..kemudian bos Ayah ada mencadangkan beberapa kedai lampu dan kipas yang murah di Puchong..kami pun apa lagi..jalan-jalan cari lampu dan kipas la..

Nama kedai ni Houses Lightings..kedai ni dekat bukit puchong, dekat flying-over batu 14 puchong nak ke putra perdan.. kedai lampu tu betul2 sebelah kanan menghadap jalan besar kalo kita dari puchong/ shah alam nak ke tol puchong ke putrajaya/ kajang..alamat penuhnya: No.33 & 35, Jalan BPU6, Bandar Puchong Utama (Tel: 012-2663790)..



Bagi Ibu..inilah kedai termurah yang jumpa setakat ni..banyak orang Melayu shopping sini..harganya murah dan boleh tawar-tawar..Ibu banyak ambil lampu bawah RM100 je (yelah rumah bukan banglo ke villa ke kan..hehe)..jadilah asal nampak ada design sikit..harga pun cantik..Ibu beli lampu cantik untuk ruang tamu, ruang makan, dapur, tangga dan porch..yang lain pakai lampu panjang dan pendek yang biasa tu..harga lampu biasa tu RM19..

Pasal kipas pula..orang cakap kipas yang elok dan tahan lama ialah KDK dan Pensonic (ke Panasonic - confuse jap)..so ini pun Ibu borong kat sini juga..Ibu beli kipas biasa (RM117), kipas dinding (RM192) dan kipas remote (RM248)..ha satu lagi Ibu beli doorbell RM45...kira oklah puas hati..penuh satu kereta bawa balik barang-barang ni..ni Ibu tunjuk skit lampu ibu beli lepas siap pasang..


Ada satu kedai lagi kat Puchong..namanya Top Ten..lagi banyak choices tapi harga tak boleh lawan..lagi murah kedai Houses Lightings ni..satu lagi ibu dengar (dengar je tapi tak pergi pun)..kat jalan Ipoh..situ pun orang kata murah..so kalu rajin survey bolehla pergi...

10 kawan BabyIbu berkata-kata..:

mirah said...

yana, thanx atas perkongsian, boleh lah take note bila kami nak masuk rumah nanti, ha harus cari gak semua tu.

nazlina said...

yer betul tu...kedai nih mmg murah..saye pon beli kat sini lampu dan kipas...:)

zailamohamad said...

thanks for sharing..zaila pon tengah survey2 jugak ni;)

zh-ena said...

bagus gak dpt info nie..mak ena pun tgh cari kipas utk letak kat ruang tamu..

isabelle said...

wah...esok2 kalo nak tmbh/ganti kipas lampu, leh la pegi kat sana. TQ

p/s: slmt hari raya.maaf zahir batin.

Drama Mama said...

wahhh lampu dan kipas raya ka tu? hehehehe

scudmami said...

betul betul... kitorang pon beli lampu and kipas kat kedai tu.. kedai top ten tu ada gak pegi tp choice tak banyak...

Lady Qay said...

wahhh..murah...tq qay pun tgh survey hrga kipas n lampu..so dah ada la bajetnye brpa..kn cri yg murah cm u dpt jg ni

ZzamzZ said...

Salam..nice house n thanx 4sharing..got many info from ur blog..boley tau total for ur plaster ceiling..any contact person?

SIR said...

good info thank you

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop