@ Sabun Eumora

Wednesday, September 9, 2009

Ibu kan ada komplen pasal masalah muka Ibu..so mak cik Ibu rekemen guna satu sabun ni..Eumora namanya..pernah dengar? Ramai kawan-kawan mak cik Ibu dan MIL sendiri guna sabun ni..ada hasil..itu yang Ibu berani cuba..dah sebulan Ibu pakai alhamdullilah rasa sesuai..takdela macam pakai produk yang mengakis kulit..lagi satu tak perlu lagi pakai toner bagai..

Tapi satu je..harganya mak ai..boleh menahan..jadi kat sini Ibu nak tanya..ada sesiapa berminat nak share beli dengan Ibu? Satu buku tu selalu jual dalam harga RM95-RM100..kalau beli sekotak (ada 4 buku)..dapat murah..Ibu nak beli sekotak tu tak mampu la plak kan..maklumlah dah nak raya ni..in case sesiapa berminat nak share ngan Ibu..contact Ibu ye..

P/s: Ibu bukan dealer ka agen ka..tapi beli kat kawan mak cik..kalau beli banyak die kasi murah skit..ada sesiapa berminat..sabun Ibu dah abis dah ni..huhu

Haa..inilah rupanya sabun tu..

Ni Ibu sertakan info pasal sabun ni in case ada nak tahu:

Apa itu SABUN EUMORA?

SABUN EUMORA adalah SABUN KECANTIKAN yang begitu unik dan diperbuat dari bahan
yang bermutu tingi, sesuai untuk semua jenis kulit dan untuk kegunaan harian. Sabun EUMORA merupakan sabun ALL IN ONE yang memang ajaib. Hanya 3 minit sahaja anda akan dapat melihat perubahannya. 30 minit wajah anda akan bertambah cantik dan berseri. EUMORA adalah 100% semulajadi.

Bahan - Bahan Kandungan Eumora
1) -Hma - Algae yg kaya dengan antioksida, vitamin dan mineral dari Europe untuk mengembalikan keremajaan dan menyembuhkan kulit.
2) Heilmoor Clay – Terdiri daripada beratus herba, bahan organic, antibiotic yang semulajadi, hormon tumbuhan dan banyak lagi. EUMORA Miracle Bar 100%Semulajadi


CARA MENGGUNAKAN EUMORA

TIPS
Rehatkan kulit anda dari sebarang bahan kosmetik untuk tempoh 12 jam atau lebih untuk membolehkan kulit anda berada dalam kedaan natural sebelum menggunakan EUMORA.

BERSIHKAN MAKEUP DARI MUKA ANDA DAHULU
SEBELUM MENGGUNAKAN EUMORA.

  1. Basahkan tapak tangan anda - (buangkan air berlebihan)
  2. Gosokkan sabun di tapak tangan untuk mendapatkan buih
  3. Ratakan buih.
    (Cadangan: Gosok dengan lembut dalam 10 saat untuk memastikan buih meresap ke dalam kulit.)
  4. Biarkan selama lebih kurang 3 minit dan bilas.
  5. Jangan lap dan biarkan kering sendiri.

Kekerapan : 2 kali sehari

PERINGATAN :
TIDAK PERLU GUNA CLEANSER & TONER LAGI.
MOISTURISER, SUNBLOCK & FOUNDATION BOLEH. (yang tidak mengandungi AHA/bleach)

Lain-lain

  • Sabun ini boleh mencerahkan kawasan yang gelap seperti celah ketiak, peha dan leher. Pada bahagian badan boleh dibiarkan lebih dari 3 minit sebelum cuci.
  • Boleh juga digunakan sebagai shampoo (Tak perlu guna shampoo dan conditioner lain lagi). Caranya adalah:-
    1. basahkan rambut kemudian keluarkan buih pada tapak tangan dan gosok seluruh kepala dan rambut.
    2. Tidak perlu buih yang banyak seperti shampoo yang lain. Rambut akan lebih lembut, bersinar, hitam, lebat dan Insyaallah tiada kelumumur.

HANYA 3 MINIT SAHAJA !!! 2X SEHARI DAN ANDA AKAN DAPATI KULIT BERSIH BERSERI INSYAALLAH IBARAT SELEPAS MEMBUAT RAWATAN FACIAL...

Kebaikan menggunakan SABUN EUMORA

  • mengecilkan pori-pori
  • mengawal blackheads and whiteheads
  • mengawal keseimbangan pH pada kulit
  • mengawal masalah jerawat dan kulit sensitif
  • mengurangkan kesan parut pada kulit
  • mengurangkan pigmentasi dan mengawal masalah jeragat
  • mampu mengurangkan garis-garis halus / kedut pada wajah
  • mengawal masalah penyakit kulit, eczema, psoriasis, stretchmarks, kesan selulit dan sebagainya
  • kulit kelihatan 1 tona lebih cerah kerana proses exfoliation
  • kulit kelihatan lebih kemerahan secara semulajadi dan berseri-seri
  • meningkatkan keupayaan kitaran sel kulit, menjadikan kulit sentiasa anjal,sihat dan berseri
  • sangat sesuai dan selamat digunakan kepada bayi dan kanak-kanak
  • mengurangkan noda-noda hitam dan sel mati pada keliling leher, celah ketiak dan bikini line
  • untuk menghilangkan kehitaman di celah peha dan ketiak….
  • bagus untuk mengekalkan keseimbangan minyak pada kulit kepala
  • melembutkan rambut dan menyihatkannnya
  • mematikan jerawat muka @ badan
  • kurangkan kedut muka, facelift up, eyebag, dark circles, jeragat, pigmentation
    menegangkan muka dan menaikkan seri kulit muka
  • boleh dijadikan syampu untuk menjadikan rambut lebih sihat, berkilat dan lembut.

SESUAI UNTUK SEMUA JENIS KULIT : BERMINYAK, SENSITIF, KERING,NORMAL, BERJERAWAT, BERSISIK, BERPARUT DSBNYA MALAH SANGAT SESUAI UNTUK KULIT BAYI TERUTAMA YANG MEMPUNYAI MASALAH ECZEMA.

14 kawan BabyIbu berkata-kata..:

liana said...

kalau kongsi berapa harganya?

BabyIbu said...

err liana email saya kat contact me eh..tak leh letak kat sini..kalau berminat saya nak beli sabtu ni..stok kat umah dah abis..huhuu

MamaDamia a.k.a Haiza said...

wah macam berminat jek gak nak berkongsi....tapi try email kat contact me tu macam tak berjaya jek...asyik kuor wrong code entered

BabyIbu said...

email liyanashuib at gmail dot com

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

yana....
zana pun pernah try pakai eumora nie.....mmm.....testi
ntah ler...maybe x serasi ngan kulit kot.........kuar jerawat kemain byk lepas abis seketui tu.....

hu hu hu, terus berhenti.......he he he he.....

Anonymous said...

salam, ibu, saya terbaca blog ibu tentang Sabun Eumora. Memang tak di nafi kan dah ramai yg memperkatakan tentang sabun ini..tapi saya belum mencuba lagi..
Di sini saya ingin berkongsi pengalaman dgn ibu, tentang sabun Aura Pure (dari Formula Dr Rodzi) dimana sabun ini mempunyai khasiat dan keberkesanan yang sama dgn Eumora. Di cipta dan dihasilkan oleh seorang doktor tempatan, Dr Rodzi ( pemenang anugerah dan inovasi Sains 2005) Sabun ini sudah mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan, Halal, dan lulus ujian makmal.
Seperti yg saya maklumkan tadi, sabun ini mempunyai khasiat yg amat sempurna, selain mempunyai khasiat yang sama dgn Eumora, ia juga bertindak sebagai scrub / lulur dan aroma terapi. Sabun Aura Pure ini telah memasuki pasaran semenjak sebulan yg lalu.

Harga cuma RM 20.00 , sekiranya berminat boleh berhubung dgn saya di email terajusuci@yahoo.com atau telefon 012 -488 1626 / 017 -237 0496

p/s : Kalau tak percaya , boleh tanya Eina :)

This is .... said...

yang kak yana nak tu, berapa gram ye berat tu? tadi saya search2 ebay.. ada jugak yang murah2 with free shipping.. try la tengok..

Elyn said...

yana nnt i ym u ek!!

sWeEtdARLinG said...

beli lah kat website eumora sendiri.. rm80 sebuku... siap delivery lagi...

zailamohamad said...

Zaila pon ada beli (sharing ngan member)
so far xder nampak apa perubahan lagi tapi bila pakai sabun ni, muka rase macam tegang sket..
tapi lain orang lain kesan dia kan?? hihihihihi

eiNa said...

yana, yg anonymous tu colleague k.eina, produk dia sabun Aura pure .. k.eina dh try pakai gak.. so far ok xde mslh..

actually k.eina nak join bisnes dia tp xdan nk update blog lagi. bz bzz.. :P

ok gak sabun tu leh buat cam scrub.. ari tu mai umah x cita pasai sabun lak kta.. kekeke..

kalau nk try, nnt k.eina bg .. price pun ok.. 20 ringgit..
skang dia duk buat packaging baru nk lwn sabun eumora

Diana Jamil said...

kat um ni ada jual gak...dia jual rm80 seketul..diana beli ritu siap dia anta ke opis lg.cube survey kat blog2 lain ada yg jual rm75 with shipping lg..mama diana skang guna DrII..pasan gak tgk jerawat dia da kecut..kulit dia jd lembut mcm baby damia.baru 4ari gn..

Eumora Malaysia said...

Masalah Kulit Muka? Jerawat? Jeragat? Kusam? Tak Sekata? Gelap? Promosi!!!!! Eumora Facial Bar Ajaib http://eumora-malaysia.yolasite.com/ & Belina Facial Bar Susu Kambing New Zealand http://belina-cosmetics.yolasite.com/ - PLEASE KLIK like & share

Eumora
1 Bar = RM75 + Free Postage (PosLaju) - harga asal rm 95
1 Box = RM250 + Free Postage (PosLaju) - harga asal rm 380
5 Box = RM1000 + Free Postage (PosLaju)
10 Box = RM1500 + Free Postage (PosLaju)

Belina
dari RM 20 - RM 50

eteranggun said...

hrga skrg msih sme ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop