@ Apa hobi saya?

Tuesday, October 20, 2009

Sekarang ni sangat sibuk..mana nak hantar reportnya..kena buat survey untuk study..dengan contest blog..tu tak kira yang wajibal lagi (jaga Ammar dan Ayahnya..hehe)..rasa macam lama tak membebel dalam blog ni..

Hari ni Ibu terpikir pasal hobi..kalau dulu-dulu kat sekolah..mesti kena letak apa hobi anda? Selalu jawapan standard (masa Ibu dolu-dolu)..membaca, melukis, bermain bola, berenang, mengumpul setem, memasak (heh)..kalau Ibu selalu letak membaca..itu standard la kan..kang kalau Ibu letak hobi menonton tv rasa cikgu/makabah lepuk pula kan..huhu..(tapi memang Ibu suka tengok tv la..citer melayu..inggeris..hindustan..tamil..filipina..venezuela..indonesia..suma Ibu layan..er Thailand je kurang..awek-aweknya bila cakap bingit Ibu rasa)..

Dulu pernah nak menjahit..siap pergi kelas jahitan anjuran KEMAS time cuti semester dengan Donat dan Ina (murah je RM30 sebulan bayar)..tapi..apa nak buat tangan ni keras..jahit tak kemas langsung..asyik kena tetas je..last-last fed up..sedar dengan keupayaan diri..jadilah lepas jahit baju koyak kat rumah..bersukan? Erk Ibu ni bukan setakat kaki bangku..tangan pun bangku..pendek kata duduk jela kat bangku diam-diam jaga air masa hari Sukan..huhu..

Rasanya memang betul la kot hobi Ibu membaca (since itu je pandai buat pun)..cuma lately takde masa sangat nak rileks2 dan membaca..masa ada bibik sekejap dulu..sempat juga la Ibu habiskan dua buku Daniel Steel (yelah ada orang sapu sampah, lipat kain bagai..Ibu main dengan Ammar je..waa bestnya time tu)..sekarang ni..majalah PaMa dan MamiBaby yang dilanggan tu pun main selak-selak tengok gambar je dan 'scan' berita menarik..

Cuma satu Ibu perasan..satu benda yang Ibu wajib buat setiap hari (bila tak buat rasa macam lost je)..adalah blogging (kira hobi jenis baru la ni kan)..Ibu akan cuba curi-curi masa berblog..dan bila lepas berblog tu rasa sangat best..macam ada satu achievement..tu tak kira lagi time tukar templat..mau satu hari dok edit itu ini nak cantikkan blog..heh..(kira kalau blog ada error..umpama masalah dunia la tu..hihi)..

Kiranya..sebelum start study ke..baca jurnal ke..kena mulakan dengan bismillah..eh mulakan dengan post blog dulu..pas tu baru hati aman nak buat keje lain..(kronik tak..huhu)..cuma tule..kalau dulu Ibu rajin buat research untuk post blog..sekarang kurang sempat..maklumla..keje sekarang super-duper banyak..ini buktinya...

Meja bersepah-sepah..(bukti Ibu sibuk ni..eceh)...

Apa-apa pun marilah kita jadi blogger yang berbudi bahasa dan beradab sopan..jangan sampai kita melanggar peraturan-peraturan (seperti mengutuk orang, mencuri karya orang lain dan yang paling kronik mencuri gambar anak orang lain..huhu)..eh dah terkeluar topik ni..so hobi Ibu korang dah tahu..hobi korang apa pula?

P/s: Lupa nak tambah..hobi Ibu yang paling tak elok diikuti ialah SHOPPINGGGGG..tapi sebab ekonomi meleset..kena tahan..tahan..tahan nafas..(semalam teman MIL beli Coach rasa macam nak pitam..sesak nafas..hukhuk)..

11 kawan BabyIbu berkata-kata..:

~ As ~ said...

blogging mmg hobi baru saya jg...ahahaha

ina said...

ku pun suka blogging...kalo x berblogging sehari..maunyer pitam...sehari asik che mood x datang..hahahha

Elyn said...

sama la yana dulu cikgu tye sure jwab hobi membaca tapi skang hobi saya membaca blog orang heheehh

mamalieyna said...

yezz..blogging jadi hobi utama ibu2 masakini.. :) hikhik..

unlisted_one said...

Suka blogging jgk, tapi tau la ade org baca ke idak..huhu..

Saya ade member suka sgt barang COACH. Cukup teruja shopping handbag COACH online.

nieda said...

seronok baca paal hobi...blogging pun dapat ilmu so selamat berblogging...

d i d a said...

blogging ni aku anggap mcm terapi jiwa la...mmg sangap gak ar kalo x berblogging hehe.

Diyana Zulkifli said...

hmm ,hobi ang bkn men farmville ka?hehehehe.weh,aku dah busan main farmville.skang beralih pd betul2 meng 'vila' kan halaman rumah aku.Gile.ritu kuar2 rumah br prasan,rumput sama tggi dgn damia..waaa...laman je luas,haram baru ade pasu bunga 2-3 buah.hihi.huduh bebenor laman umah aku.ade cita2 gak ni,nak wat lanskap..hahahahahaha. muhung pait.cait.

MaJoRiTy MaMa said...

huhu.. sy pun minat membaca..novel ada 2-3 lg dok half way je baca..asek bz memanjang..tp bila blogging..walau tak post aper2..just baca blog org lain pn da rasa relax sket..wajib..hari2.. masa oh masa...

Oyis said...

hihi... ada gak mcm saya. saya ni kan, sebanyak mana pon kerja, mmg akan squeeze gak masa utk memblog. Paling x setengah jam, konon2 masa break drpd study. Siap wat x segan blogging dari dlm lab. Lantak la, diorg pon main FB gak, so 2 x 5 la tu hahaha! kalo x blog, mula la resah, otak jem siap x leh wat keja... mmg kronik dah ni... x padan ngan wat PhD! best ada geng kronik gak hehhee

Sherry said...

about stolen baby pic ada lah org buat macam tu di friendster!! :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop