@ Ceritera Raya

Friday, October 2, 2009

Alkisah raya kami tahun ni jatuh di Kedah (yeaayy)..tahun lepas kami beraya di Kuala Pilah..best memang best tapi bak kata pepatah 'hujan emas di negeri orang lagi baik hujan batu di negeri sendiri'..cheewaahh..betui ka camtu bunyi dia..hehe..(alasan kepada anak emak yang asyik homesick..huhu)...

Ok..raya pertama macam biasala..beraya di Kepala Batas, Alor Star (Mak Tok belah Abah)..cuma kali ni kami sembahyang raya di Jitra sebab Ammar bangun lambat..huhu..lepas jalan rumah kawan Abah kat Jitra dam ziarah kubur Tok Ayah..kami pun beraya di rumah Mak Tok..semua berkumpul di sana..dari 11 adik beradik Abah..kali ni yang ada cuma 6 orang sahaja..ramai turn umah mak mertua..hehe

Ops..lupa nak cakap..tema tahun ni hijau lumut..nasib baik Ammar baik je..bersongkok dan bersampin sepanjang hari..keturunan mat smart macam pakcik2 nya kot..hehe..ni gambar raya tahun ni..

Malam tu kami gerak balik ke Perlis..tidur rumah Mak Cik Na kat dengan Kuala Perlis..macam biasa kat Perlis meriah sebab sepupu ramai..Ammar la paling best..berlari ke sana sini..oh ya..Raya Kedua tu kami sambut besday adik Ibu aka Pak Lang Ammar, Aiman..siap kek bagai..hehe..(die tensen kata hilang macho..haha)..

Raya Kedua tu pergi kubur dan saudara mara semua sebab malam tu Abah balik Jitra..ada meeting (apa la meeting buat time raya ni..huhu)..Raya Ketiga sambung lagi..petang tu terus balik Jitra sebab si Opy aka Pak Ngah Ammar nak pergi KL amik gambo wedding (bz betui)..ni gambar kat Perlis..yang atas kiri gambar time sambut birthday..yang lain tangkap masa Raya Ketiga..yang bawah kanan tu gambar dengan sepupu (separuh je tu)..

Itu jelah alkisah raya kami..raya yang lain tu kami jalan-jalan rumah sedara dan kawan di sekitar Alor Setar..banyak la juga Ammar kutip duit raya..hehe..tahun depan? Kita raya Kuala Pilah pula ye Ammar...

7 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Oyis said...

cantik kaler hijau lumut tu.. bagus ammar, x cabut songkok ngan samping yek

Joanna said...

bestnya dapat raya ke Perlis tahun ni tak dapat balik sebab tahun lepas dah balik...

nurulhudaresad said...

rasa cam thn neh mmg tema hijau mendpt tempat la...mana2 pon tgk ramai yg berhijau2an...tak kira la hijau lumut ke,epal ke,pucuk pisang ke...hehehe...termskle family kite..

D.O.U.B.L.E...S said...

salam berkenalan..saya dah masuk contest si comel berbaju raya contest...tengok la ya..harap ada luck la...hehehhe apa pun selamat hari raya .

~~@lyci@~~ said...

ooooo, rupanya PIL ibu kat kuala pilah.. samalah dgn alycia.. kuala pilah kat mane?? nnt taun depan bole kita raya sama2 :)

zh-ena said...

cantik la baju raya yana..sejuk jea mata memandang

aie.ezza's family said...

Salam to Ibu..
sapa yang orang Kedah tu..Ibu ke Abah..bila baca entry semua cerita raya Jitra, Kepala Batas..etc..
macam familiar je ngan wajah Ibu tuu..masa mula2 jelajah blog babyibu hari tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop