@ Cirit Birit

Wednesday, October 28, 2009

First time Ammar kena cirit birit..Ammar masih aktif..minum makan pun suma ok..cuma dari malam tadi dah dekat 6 kali cirit-birit..kesian anak Ibu..tidur semalaman pun peluk Ibu..ayah pula ada keje..tunggu Ayah balik baru nak bawa pergi klinik ni..ada sesiapa ada petua/nasihat pasal cirit birit ni? TQ

Ammar sakit perut la Ibu

16 kawan BabyIbu berkata-kata..:

eezah said...

kita takda petua pasal cirit birit nie..sapu minyak je kat perut..sian ammar!

ficik said...

http://fichieqo.blogspot.com/2009/08/vomit-n-diarhea.html

n lagi satu , try petua ni... masak agar2..n time suam2 n cair sebelum pejal tu bg ammar minum... insyaAllah...sbb agar2 tu sejuk....

take care sis..

fazilzura said...

alahai sian nye ammar..

akil pun z sihat

Little Mama™ said...

bagi yogurt ada bakteria baik.. izzah pun baru baik cirit.. doktor bagi air garam, ubat angin dan probiotik (good bacteria).

dah ok.

e.l.i.s.s.m.i.e said...

ala siannya..minum air kelapa kan kao kena cirit birit..

Diyana Zulkifli said...

mmg musim ka ek?damia pn baru cirit last week.

ummu masyita said...

Salam,siannye Ammar.Saya biasqnya sapau minyak urut je.Petua tak tau.cuma kalau kat kampung,mak ambikkan air kelapa muda.
anaks aya minggu lepas pun cirit birit,ni tak berapa baik sangat lagi

m@m@ @zie said...

a'ah la... musim cirit birit ke ya..??? anak sy dh dekat 1 bln cirit birit.. dh tukar susu pun still mcm tu gak.. tp skrg dh ok sikit, kalau dulu 5-6 kali, skrg 3-4 kali sehari... ada yg suggest bg air vitagen (ori), madu campur air suam dan jgn lupa cairkn sikit susu bb... SHARING IS CARING.. ahaks!!!

unlisted_one said...

kesiannya Ammar,..harap cepat sembuh. Ammar takde problem dgn susu kan?

iEfa said...

kalo boley kurang kan pengambilan susu dier...lagik byk susu laie lmbt elok cirit dier..klo jenis mnm susu byk...try cairkan susu dier...tkpon try bg air soya ker...utk 1 2 ari jek...bg cirit tuh berkurang...

+ utk2 sape2 kids belom 1 thn..klo boley jd bg antibiotik...try avoid...byk kan air...kurang kan susu...

selalu tukar pampers...biar laa rugi sket...nanti dh ler cirit..muntut dier laie ruam..kesiannn...i tk perasan mase ma doter kene...maid tk bgtau pon...esok2 tuh dh merah2..shi shi pon nanges..pedihhh pedihh ckp nyer..huhuh

ibu aliff said...

salam babyibu..aliff pun baru nak baik dari cirit birit..doc suggestkan cairkan bancuhan susu..kalu selalu bancuh susu 4 air 4 susu so tukar 4 air 2 susu...tapi ade juga org yg suggestkan bagi susu yg takde kandungan laktosa mcm pedisure..

PUTERA2PUTERI said...

alahai ciannya kt ammar no....seksa no..tambah la k ank kecik lak yg kena ...klu kita tu senang je la....minum ayaq teh pekat2...tp ni bebudak la kno....cam na no..mmm sapu ubat je la....semoga cepat2 semboh no...

QisQas said...

alahai cian ammar yer..

Nayli pun tak berapa sihat ni..

budak cirit ni
paling senang urut perutnyer dengan minyak berangin yer..kat belakang pinggang belah kanan lurutkan kebawah..bagi lega..
insyaallah ciritnyer habis sekaligus..

ikut pesan atuk nek..kita cairkan sikit susu anak tu..takpun bagi air kelapa atau soya..tapi kalau perut anak tak tahan jgn la bagi air kelapa tau soya tu yer,,karang lain lak datang penyakitnyer..

k..sian ammar.moga sihat..

CuTeMiUt78 said...

alahai cian ammar ya... eemmm semoga cepat baik ya

Elyn said...

byk kan mnm air masak yana...

AiNeRzA said...

Mggu lepas terkena cirit...dapat MC...dr advice...balik makan bubur...dan jangan makan atau minum makanan dan minuman yang bergula...termasuk susu...kalo baby nak jugak...cairkan susu tersebut...cubalah...walllaahhh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop