@ Cutest Baby In Walker Contest

Tuesday, October 27, 2009

Meh kita join contest Cutest Baby In Walker anjuran ometomei..


Mohd Ammar Bin Mukhlis

Satu Tahun 6 Bulan


Pendapat mengenai walker ni:
  • Masa membeli kena tengok kekukuhan dan kestabilan walker (kalau ringan sangat takut nanti mudah terbalik) dan ciri-ciri tambahan seperti penahan kat bawah walker (perlu time nak suh anak dok diam-diam dalam tu), boleh tukar ketinggian walker dan mainan di atas dashboard bagi merangsang pembelajaran anak (Ammar punya walker RM30 jadi mainan sikit maka selalu Ibu ikat je mainan kat walker tu..hehe)
  • Kebaikan walker ni..sangat baik untuk bayi gunakan sebagai alat belajar berjalan (lebih selamat)..kaki mereka akan lebih kuat dan mempercepatkan mereka belajar berjalan..untuk para Ibu pula..walker ni sangat berguna untuk mengawal anak supaya tidak merayau merata-rata di dalam rumah terutama semasa nak sembahyang, mandi dan masak (juga seperti kes di dalam gambar di atas)..
  • Keburukan..menyekat kebebasan anak untuk meneroka ruang-ruang baru dan agak merbahaya bagi anak yang lasak (ada kes walker terbalik)..

Contest tamat 31 Oktober 2009..maklumat lanjut KLIK SINI..

4 kawan BabyIbu berkata-kata..:

unlisted_one said...

laa,..cutenya,..pegang penyapu ke tu? same la pulak mcm baby saya tu, naik walker sambil bwk penyapu..

Elyn said...

skang walker naik lagik tak ammar??

BabyIbu said...

unlisted)one..bukan penyapu..mop lantai..hehe

Elyn..naik lagi especially time nak kemas umah..nasib baik die suka dok lam tu..kasi buku suh baca diam2..hehe

Orked said...

salam mama ammar

mekasih ammar cz sudi join contest auntie..

gud luck ye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop