@ Di mana jual susu murah?

Monday, October 26, 2009

Em soalan ini ataupun entri ini adalah permintaan khas daripada Menteri Kewangan keluarga kami aka Ayah..walaupun Ammar BF + FM..namun banyak juga le Ammar punya keperluan FM..sejak-sejak semakin besar ni..seminggu dekat nak dua tin la juga..

Ammar minum Progress Gold (Wyeth)..selalunya kami beli di Speedmart..harganya lebih murah dari Tesco ke Giant ke..cuma kalau tempat lain ada promotion baru le beli..tapi tempat setia kami Speedmartla..





Tapi sejak bulan lepas..harga susu kat Speedmart pun dah naik..daripada 32++ dah naik 34++ sekotak..tu tak kira pakai tin lagi tu..huhu..jadi adakah sesiapa tahu di kedai mana jual susu murah? (Pernah dengar susu murah kat pasaraya Hero..tapi tak tau le betul ke tak)..

P/s: Oh ye..jangan le bagi cadangan suruh full BF je (Ibu dah cuba tapi tak mampu) atau tukar susu lagi murah ye (since susu dah sangat serasi dengan Ammar)..hehe...

28 kawan BabyIbu berkata-kata..:

~ As ~ said...

saya pun bagi susu yg sama ngan Azam, sejak pregnant ni, susu kurang sangat...duhhh... sebulan 2x beli FM

MAS said...

salam..nak mencelah sket..saya pun beli susu kat speedmart..mmg murah..anak minum dutch lady 1,2,3..kalau dikedai biasa rm24 utk 1kg..tp di speedmart boleh beli dgn harga rm17++..mmg berbaloi2 beli disana..

Putra Mama said...

a'ah.. mmgla harge brg kat speedmart tu dah naik.. dulu beli pampers comfort br RM29.90 tp smlm beli dah jd RM33.95.. tp still murah la berbanding kat Giant..

MRS. K said...

anak saya pon minum brand wyeth
leh beli kat kedai sensei ubat cina
murah

niza said...

sy slalu beli either tesco or giant jek...tp susu kat giant lbh murah dr tesco...
sorry...x membantu...:D
sbb kat penang ni x tau kat ner kedai 99 tuh...

saveme_zero said...

dulu beli kat tesco..pastu speedmart..then beli kat sen sei..lbh murah la dari pasaraya biasa. klu anmum & enfa..mmg byk beza.

AziE-rAh said...

Yup.. Betul kata MRS. K...
Saya pun beli susu Imran kat kedai ubat cina (Desa Herbs).. Kedai nie dkt dgn my opis. Mmg harnya berbeza dkt RM 3 berbanding beli kat Tesco..

Sidratul Muntaha said...

salam
ayu bese beli kat kedai2 ubat cina
kat area selayang ni ade satu kedai
nama dia kedai ubat banon thong
susu situ mmg murah2
termasuk pampers
klu kat giant huggies dry tu yg xxl dlm 44kepin gklu kat giant n tesco dlm 45ringgit tpi kat situ baru 34 ringgit.
jarak dlm 10 ringgit
susu aqil skunk 1kg brand dumex dugro bru 19.90.
susu lain pun murah..
tpi tak survey
sekin terima kasih.

Imma said...

haaa..speedmart murah erk..penang takde speed mart..huhuuu..so slalu beli di sunshine square jaa..ahhaha..tempat lain xder sunshine square okeyhh..utk org2 penang jaa..

Since korg kata kat speedmart murah..nak try laa pegi tgk kat shah alam nii..hari ni esok and lusa kat shah alam..ada perjuangan akhir yg nak diselesaikan...

Boboy minum susu wyeth jugak..he is now nak masuk 1 tahun dah this 1st nov..and kami nak try tukar ke susu enfagrow A+ sbb tu hari ada promotion kat giant instead of rm88.9 turun jadi RM83.50..tu yang beli..org cakap susu tih bagus..

Alternatif lain klu kat penang tuh kami beli di Econsave (pampers), Yawata (FM)..so bila skali2 balik umah MIL, skali laa botong sumer tuu..hehe..

Elyn said...

harga susu kat speedmart naik la yana. slalu we all beli kat sini tp sejak naik terus pi cr tmpt lain...

MaJoRiTy MaMa said...

najiha minum susu isomil..huhu..lactose intolerence kan..sebulan dkt 4 tin..satu tin rm55, botak tak botak beli susu..bf dpt capai fasa I je..7 bulan dah gagal..huhu..pasni nak full bf da la..
susu najiha murah skit kat ECONCAVE.. kat situ dlm rm52, boleh la..

hazeren_eryn said...

Saya pon beli kat speedmart jugak..kalu kebetulan pergi Tesco atau Care4 (Giant mmg dah tak gi, sbb mahal sgt le barang2 dia)..kalu ada sale, baru beli kat situ..tapi normally beli kat speedmart je..mudah..

eezah said...

biasa beli kat kedai ubat cina je..kalu nak dibandingkn dgan tempat lain lebih sikit harganya..

Liana said...

Ibu...beli kat kedai ubat cina... HArga dia biasanya lebih murah ler daripada supermarket lain!

yantz-yeem said...

ada satu cadangan...speed mart adalah kedai pilihan no.2 saya utk membeli susu..pilihan pertama adalah di kedai ubat cina...pasaraya wai hong nama nya....tp mana2 pasaraya yg ala-ala jual ubt cina mmg susu n pampers murah banding ngan kedai biasa...try la...

saya bli susu anmum jauh beza rega ngan pi bli kat tesco/giant....beza gak dlm rm4-5

MamaDamia a.k.a Haiza said...

kalau saya...memang takda tempat lain la asyik pi mydin usj jek..Damia minum dumex dan harga kat mydin lebey murah dari giant, tesco n care4..tapi kalau brand yang ammar minum tu tak pasti plak saya

Anonymous said...

anak saya sama dgn 'majority mama' mnum isomil.intolerence lactose la katakan... saya selalu beli kat econsave. sblm ni beli kat kedai sensei cina but bila ari tu gi balik kedai dia, dh naik harga la plak... lbh mahal dr econsave dlm RM2.so skrg saya budget. if econsave harganya murah (kdg2 ada promotion)saya akan borong banyk2. lbh kurang 10 tin sekali beli.skrg ni anak dh umur 2 thn lbh. kurang sikit nyusu. tp kalo 10 tin tu bleh thn lbh kurang 3 bln lbh je... :-)

mira edora said...

kat Sri Damansara, ada satu kedai ubat cina ni, susu dia murah la jugak. member aku beli susu anak dia murah, aku beli enfaMama pun dapat RM34 je. Kalu kat tpt lain, mau RM40++ nak dekat RM50 la jugak. Ni kedai ubat berdekatan ngan CIMB Sri Damansara. Tak ingat nama kedai dia apa.

Drama Mama said...

kat sunshine square!!tapi kena datang penang lah yana haha

Drama Mama said...

btw, irfan minum progress gold gak. kitorang baru perasan yang price diff sometimes sebab ada yang biasa and ada plak yang flavour vanila. nampak sangat kurang alert mak bapak dia ni haha

cintaKusayangMu said...

try tgk kt kedai ubt cina..slalunye susu kt ctu lg murah la berbanding kedai lain..utk darwishes mmg qis bli kt ctu setgh dozen skali bli..nk wat cmno..susu den ni xde..huhuhu

Mak Izz said...

btl kata yg lain2 tu. cuba survey kat kedai ubat sinseh cina. sy pun mmg beli susu kat ctu je. murah dan berbaloi.

atoyis said...

yes setuju..kedai ubat cina ler yang termurah..selalunyer kak sue cari susu pediasure kimi dkt kedai ubat cina tg malim..sekali beli angkut sampai 5 tin..berbaloi2 sbb pediasure nih tak larat klu nk bli kat hypermarket cam tesco tuh paling murah kat kedai ubat cina blh dpt around RM56.90 utk 900g

fazilzura said...

ye betul kedai 99 ni mmg murah

nurul huda said...

Tumpang lalu......
Sesiapa berminat nak beli susu bayi bjenama dgn harga yang murah (enfalac a+, s26 gold, s26, anmum) sila hubungi 0173361303...
lawati fb sy : https://www.facebook.com/#!/susu.murah.75

TQ....

Anonymous said...

susu formula untuk bayi murah 2012
promosi susu formula:

(1) susu s26 gold 200gm only RM16
(2) susu frisolac comfort 400gm only RM32
(3) susu enfalac a+ HA 400gm only RM30
(4) susu nan pro 1 150gm only RM12

CNTC - SHAH ILI 019-3255018
COD - AREA CHERAS . AMPANG

NORAZLINA BINTI JELANI said...

mmg kat speedmart lg murah..kat tempat sy dh survey kedai ubat cina tp semua lbh mahal dr speedmart sy biasa beli kat speedmart je...beli pun yg 600g tu sekali beli 8kotak utk dua org coz semgu akan abis sekotak 600g tu seorang...kalau kat tesco / giant mau lebih rm3-rm5 gak la..

mat zoro said...

salam 1 malaysia saya ada jual stok susu enfagrow ori murah setin rm 95 .harga asal rm 119.20..... berminat hubungi 017-2794115 -adi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop