@ Kedai Mainan Yang best

Wednesday, October 14, 2009

Ingat tak entri pakai helmet? So kali ni nak cerita kat mana nak beli pula..

Alkisahnya dah lama cari helmet ni..kat Kota Damnsara tak jumpa-jumpa..jadi masa balik raya di Jitra..nampak satu kedai (yang dah wujud dari zaman Ibu kecil..aka tempat Ibu pam angin basikal dolu-dolu)..kedai ni tepi SRK Jitra..Ibu tengok memang banyak sangat mainan atau vehicles untuk baby dan toddler..dari basikal, kuda tunggang2, kereta kecil, buaian dan macam-macam lagi la..pendek kata rambang mata dibuatnya..(duit pun terketar-ketar nak kuar..huhu)...

Bila tanya ada tak helmet untuk Ammar..sekali apek tu kata..ada..die bawa keluar 2 ni..warna merah dan hijau..merah tu tak berapa cantik..pastu beli la yang hijau..ada satu lagi..tapi itu macam besar skit..yang ni ngam-ngam dengan Ammar..balik-balik terus Ammar pakai sambil naik horsenya (yang dibelikan oleh Tok Mamanya di kedai yang sama)..jadi koboi la Ammar..koboi pakai helmet..hehe..


Sejak hari tu..pergi mana-mana mesti mau pakai helmet..jaga keselamatan..tak gitu Ammar? (dalam keta pun pakai tau)..nak Ibu tolong belikan? Boleh2..email ibu ya..tapi tak tahu la banyak mana stok yang ada kat kedai tu haa..

11 kawan BabyIbu berkata-kata..:

ina said...

chanteq 2 helmet 2...hadeef kecik lagi..nanti dah pandai naik beskal leh la pakai helmet 2 gak...

Elyn said...

bape hengget helmet tu yana?

azzamoro said...

oit aku nak kirim helmet ni. cool ah.

mummy_ayu said...

wah..bagus la ammar..jaga keselamatan..kalu jatuh pun kepala tak sakit kan...

Sherry said...

wah jauh la. lol.. not familiar with kota damansara :(

AshAnas said...

Kedai sebelah Klinik Dr.Noriah tu kan... La, dekat bebenor la ngan umah Shira... Ibu Ammar Jitra kat mana? Hm, ntah2 sedara kite ni... Shira ni ramai family area Jitra, tokwan Shira pi mana pun org kenal coz dia bekas guru besar... kalau pi mana2 bwk dia, xlarat nak berenti coz org dok tegur dia...

Drama Mama said...

cute ja helmet tu, jauh plak tu beli import dari jitra. ada 2 colors ja ka yana? kalau ada blue mesti cantik

zh-ena said...

yg colour merah tu cantik la

monamie said...

aik! mama org jitra ha?? mona pon org jitra gak! mona dl sekolah smj! tp sekolah rendah ssat! hmmm mama dok mana? mona kat kg paya kerchut kat tanah merah tuuuu =D

Jiey^Mien said...

Comelnya helmet Ammar!!
Ian jgn harap la nk berhelmet neh..
kepala sensitif!

MaJoRiTy MaMa said...

wahh..bagus ammar ni dr kecik dah belajar jaga keselamatan..tabik arr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop