@ Macam Nak Perang..

Tuesday, October 27, 2009

Last week bawa Ammar potong rambut..rambut dah panjang sangat..berpeluh-peluh kalau time tidur..sampai basah tilam..masalahnya..Ammar ni penakut betul potong rambut ni..kalau dulu Atuk yang tolong potong guna mesin kat rumah..tapi sejak besar ni kami bawa kedai mamak..cepat sikit..maklumlah kalau Atuk potong asyik berhenti kesiankan Ammar dok meraung..kalau mamak..die belasah je sampai siap..tengok gambar Ammar ni..



Ayah pegang Ammar..Ibu sempat snap skit..kesian sangat tengok..kena peluk die..tangan dok geleng-geleng (suh finish la tu maknanya)..aii macam nak perang...


Ok la..kena caj Rm5..pening mamak kalau semua budak meraung macam Ammar..huhu..ni baru potong rambut Ammar..tak potong tut lagi..(teringat iklan..dah potong?..heh).. Ada petua kasi anak tak nangis time potong rambut? Ibu dah abis psiko dah..tapi asal nampak mesin tu je meraung..huhu

18 kawan BabyIbu berkata-kata..:

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

ehehehe mmg susah la kalo nk potong ambot ank laki...anna pon tgh penin camner nk potong ambot aqil

eezah said...

nasib anak bujang kita tak takut nak mesin rambut..nampak je mesin senyum..

MaJoRiTy MaMa said...

kalau ibu bagi obat tido?..ehehe..gurau jek..
klu gunting senyap2 time dia tido boleh ke? najiha gurl..mmg kena rambut panjang..tp mmg susah giler nak bagi makan obat.. teringat kat anak member..sebaya najiha..siap duduk depan ibu dia sua mulut lagi nak makan obat..uhuhu...mudahnyer..

Noy said...

sama la ngan darwish tu...ni noy taknak gunting rambut darwish lagi..wanna see him with long hair..hehehe

MAS said...

sempat lagi snap pic ammar yer ibu..ermm samala dgn anak mas yg sulung tu..mmg payah sangat nak potong rambut..last potong haritue senget2 sbb xboleh nak duduk diam2..meronta2..menangis2 tak nak gunting..lepas tue anak fobia dah nak lalu kedai gunting rambut kat area rumah..skarang rambut dah panjang..tengah fikir mcm mane nak potong rambut dia..huhu

nana said...

susah gak ek.. apa kata carik salon yg hairdresser friendly ngan kanak2.. dulu saya try 2 salons, both ok tp 2nd one auntie tu friendly dgn kids so budak2 tu suka je potong rambut.. hehehe..

::my 2 cents::

mamaAliff @ salmi said...

ekeke...belas btl tgk muka ammar..camne la aliff nnt ek...skrg nih pun papanye yg potong sndiri tp tau2 je la resultnyer...herot petot haha..sini pendek sana pjg, sini kontot..haha..lawak2..

chempaka said...

pernah baca kat blog mana tak ingat dah. masa anak tengah mandi tu, tgh dok asyik main air, kita guntingla rambut die sikit2. kena buat cepat2 sebelum dia perasan. lagi satu pasal mesin cukur tu, mintak mamak tu guna gunting pulak sebab tak bising n tak menakutkan dia. n kena buat cepat2 jugak supaya dia tak bosan lepas tu pusing2. stakat ni berjaya jugaklah buat anak saya dipotong rambutnya kat kedai mamak. hehe.

Elyn said...

yana bunyi mesin tu kot yg tkt kan ammar?? or ammar sakit time org gunting rambut die?? hmm aii pun tak de idea nk bg budak tak nanes... per kate try pi salon amoii ramai hehehe

iedaLUVsham said...

ekekek!! klako2 la amar nih :)

shuhada said...

Alamak, ini yang ditakutkan ni.. Disebabkan Sufiyyah pun akan berperang cenggitula maka mama dia amek keputusan potong sendiri. Apo nak jadi.. jadilah! at least leh pujuk2, nyanyi2.. tapi afiQ nanti camno ek? hehe..

ieda said...

dia takutkan mesin tu kot..iyelah budak kecik..manlh dia faham sgt.cuba guna gunting jer mcm chempaka cakap tu.taklah dia gerun sgt.mujur nabila tak takut gunting rambut tp kena buat cepat2 sb dia boring duduk lama2.

Ada Ayrissa said...

ammar ngeri bunyik mesin tu kot...
huhu...

monamie said...

erm.. hafiy abah mona potong sndiri, guna shaver macam mamak tu guna gak. tapi kan sebelom nak start potong tu kan kena psycho sket! hihi.. macam kena bagi dia biasakan dengan shaver tu, macam abah mona..dia letak kat kepala dia dulu... then letak kat tgn dia..mcm nak shave la.. (sbb kalau kita terus nak shave, dia akan takut sket la dgn bunyi mesin tu!) pastu letak kat hafiy.. then dia ok. tapi lain plak masalah dia..dia dok pusing nak amik shaver tu pasai nk main. pandai2 la kita alih perhatian dia. pegang kepala dia kaa...

Nazuha said...

yana, kami pi kat tesco shah alam. kedai mamak situ ade kerusi utk baby yg mcm menan kereta masuk syiling tuh. Adeef ghaliq gak la.. mamak tu pon baby friendly.

Tapi, ms sblm raye aritu Adeef buat pangai tamo gunting rambut. dpt gunting seblah je. Dah beraye ngan rambut seblah pendek seblah panjang ;p

PUTERA2PUTERI said...

ank lelaki kot...ank ieta yg no2 tu pun cam tu gak la...macam org tu nk telan dia je..punya la meraung....sekbek la masa tu lam kedai tu x dak org...klu x sapa yg malu kan....

QisQas said...

ermmm cian nyer tengok muka ammar tu yer..budak budak takut nak potong rambut sebab bunyi mesin rambut tu kot..anak sulung saya dulu menangis ya amat bila dengar jer bunyi mesin tue..behenti mesin tu senyap dia..jadi kita kenalah cari cara yang leh tenangkan ati anak-anak ni kan..

fazilzura said...

aduyai .. haru di wat nye..

akil pun gini kalau dh lama x potong rambut.. sure meraung

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop