@ Mengimbau Kenangan

Sunday, October 25, 2009

Seperti yang diketahui..Ibu sekeluarga pergi ke JB..Ayah tiba-tiba kena outstation..Ibu dan Ammar pun apa lagi..ikut ronggeng sekali la..maklumlah..last sekali pergi beberapa tahun lepas..boleh bawa Ammar jalan-jalan..kebetulan pula hari Khamis tu..Ayah tak start keje lagi..kami pun jalan-jalan la kat Taman Universiti dekat UTM..pergi mengimbau kenangan..

Ni rumah sewa Ayah dulu..tak ingat pula Ibu kat taman apa..

Ni Giant baru..dekat dengan Jusco Taman Universiti..ada panggung wayang lagi tau..kalau dulu ada mesti Ibu and the geng pengunjung tetap wayang tu..haha

Ni pulak rumah sewa Ibu..eh salah..rumah sewa kawan-kawan ibu yang selalu Ibu tumpang..hehe..Jalan Kebudayaan nih..


Ni kedai tempat binding tesis..saje amik sebab singgah cari barang..



Lepas jalan-jalan kat Jusco jap..kami pun singgah makna kat kedai Pak ali..kedai favourite Ayah..sebab murah dan sedap..(memang still sedap sampai sekarang)..

Sebagai melengkapkan lagi sesi mengimbau kenangan..malam tu Ibu berjumpa dengan bestriend Ibu..Puan Iza aka roomate first Ibu..sempat jumpa sekejap makan-makan sambil update cerita..anaknya si Ilhan sebaya Ammar (sempena nama pemain bola sepak yang ensemm..Ilhan Mansis..betul tak Iza?)..sekejap je kan besar budak-budak ni..



Wahhh rindu sangat zaman dolu2..okies..pas ni update alkisah UTM pulak..

8 kawan BabyIbu berkata-kata..:

firahadifa said...

bila teringat zaman doulu2 memang best sgt.. ape lagi tempat kite ngan hubby masa cinta berputik dulu...

ibu damia said...

la....ex-UTM kisahnya...

tempat2 yg baby ibu tunjukkan kat atas tu, hari2 saya jumpa otw gi keje..kecuali rumah sewa tu....lagi2 pak ali coz office saya lajuran pak ali tu jer...depan anis sup utara tu....next time dtg JB calling2 yer...

cik me3ko said...

dah ada giant?..
dah ada wayang...
sib baik masa tu tak ada lagi..
kalo tak.. pokaiiiii..

makan nasi bungkus ramai2 la macam ni.. heheheheh..

Elyn said...

hamboi siap pi umah sewa lama tu!! betul nk imbau kisah ni hihihi

eiNa said...

iza membesar dengan jayanya.. :P

a ah..seb baik dulu blum ada Giant n wayang kan..

ena said...

wahhh!! eindu UTM!! saya pon belajar sana...

bercinta sana!! berkawin sana dan beranak di sana!! wahh pandai jer aku ngaruts wahahaha

MummyIeza said...

hahaha pn eina..hati senang..ker kt dlm perut nih ada 1 lg?? huhuhuuh..cik rumiey,mmg tol pun lau ader dulu mesti tiap2 weekend muka kita jek kt situ,pastu ujung bln makan nasi bungkus 4 org...(ujung bln jek...awl bln..fastfood jek kejenyer...) teringat waktu b'buka..cik rumiey minum air kelapa+tisu muka...ingat x lagi????

Oyis said...

yana, ada request dari pembaca nih... letak la skali gmbr port dating ... atas nama kenangan la katakan, hehehe....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop