@ Bila duduk apartment..

Thursday, November 19, 2009

Masalah bila duduk apartment..

  • Duduk tingkat tinggi-tinggi dan kemudian lif rosak. Paling best ialah bila lif rosak hari nak pindah rumah..huhu (ni pengalaman Ibu ni).
  • Orang bawah masak bau naik sampai rumah. Kalau sedap boleh juga melayan tapi kadang-kadang sampai terbatuk bersin dibuatnya.
  • Bila ada yang bergaduh, sampai ke rumah boleh dengar. Orang atas rumah Ibu selalu bergaduh kaw kaw punya (sampai tahap jerit-jerit dan baling perabot), tapi nasib baik Cina maka tak paham..hehe.
  • Paling tak tahan bila ada orang ambil parking orang lain, nanti tuan punya kereta selalu hon-hon. Bising tau. Consider la sikit kita yang ada anak kecil. Lebih-lebih lagi time Ammar baru nak tidur..huhu.

Tapi yang bestnya

  • Dari segi sekuriti Ibu rasa selamat. Tak risau orang masuk rumah.
  • Ibu suka rumah sekarang, walaupun kecil tapi selesa (langkah setapak sampai dapur, langkah dua tapak sampai bilik air..senang..hehe)
  • Komuniti kat sini rapat (siap ada persatuan bagai).

Emm tu yang buat Ibu dan Ayah macam sayang nak pindah ke rumah baru tu..tapi bila teringat kabinet kat rumah baru tu..semangat balik nak pindah..haha..


Err ini bukan apartment Ibu, hanya hiasan semata.

14 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Elyn said...

duduk apartment mmg besh. sbb rase selamat. tp kalo masuk bab gado2 tu hmmmmm mmg bingit la heeh

Papa @ Mama Zara Sofea said...

saya tmabh lagi wak..

-kalo berlaku kejadian gempa bumi, terasa woo duk apartment...
-kena plak lift sume rosak.. terpaksa la turun tangga dari tgkt 14 smbil kendung ank kecil..
-susah kalo dpt parking jejauh kena agkt barang naik atas...
-sedara saya tak nak berkunjung ke rumah sbb gayat katanya...
-jemputan agak terhad sekiranya nk buat kenduri/jamuan..sian kengkwn yg x dijemput.

p/s:mgkn pda org lain ok kut. tp pda sya slps dibuat perbndgn, saya memilih rumah atas tnah berbdng rumah atas rumah... :D

Mrs.R @ Emi said...

Masa bujang dulu emi pnah dok umah flat..then apartment...
masa tu bujang..mmg suka la..privacy kan??security pon ada...tp, bila part shopping goreceries nk hangkut naik atas tu yg maleh..n kalo ada tertinggal brg ke...

bila dh berfamily, pindah dok teres..lega...bila ada nak nih lg la...pagi2 nk hangkut brg2 p umah bbsitter..yana..bestla..kowang dh beli umah..me masih mencari2..

IZAN said...

selamat berpindah ke rumah baruuuu...! memang bagus kalau rumah dekat je dapur, bilik, hall.. senangg..
Izan pun selalu berangan kalau dapat rumah teres setingkat tapi ada sket tanah / laman utk budak2 main... tapi rumah sekarang ni kalau tak apartment rata2 double storey... letih nak turun naikk tanggaa.. nak jumpa yg teres setingkat susahh ekkk..

~~@lyci@~~ said...

lg satu masalahnya duduk apartmen bila nak balik kg.. taulah barang baby dengan beg baju, beg susu, buai bagai.. siap buat trip 2@3 kali angkut haha...

fazilzura said...

emmm itu le .. ada kebaikan & keburukan

fazilzura said...

zura now pun nk pindh ke apt.. kabinet dh siap .. sume dh siap ..

aprt 9 ting.. but huby beli ting 1...
cm ibu ckp ler.. kang takut lif rosak .. jenuh ler yg tua2 nak panjat tanga...

eezah said...

tapi ku suka duk umh teres walaupun harga sewa agak mahal dari apartment..tapi duk apartment ni senang nak kemas umh la..

apartment kalau umh sendiri tak kisah sangat berpindah sekali je kalau umh sewa jadi byk keje bila nak pindah lain..

Drama Mama said...

ahhh agree. tapi bab gadoh tu tak pernah dengar plak. our community kat my level ni is like soooo quite tak dengaq apa, but i think maybe jiran slalu dengar kot i jerit kat irfan. wakakkakaka

bab security i agree memang best cuma kadang2 susah plak kalau terlalu tight macam our place. orang nak datang pun susah, that's the downside for me.

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

kina mmg ada pengalaman duduk apartment nih. yg paling x suka kan kalau kunci umh tertinggal kat dlm umh. so mcm ne nak amek. kalau umh bawah leh gak la cari akal. ni mau HILANG akal. huhuhu...

lagi x best kalau mlm2 owg ats memasak. mulalah bunyi kentang kentung, lagi best bunyi lesung batu. adesss..rasa mcm nak pg ats je nak ckp "WEI X DE otak KE??"

huhuhuhu..nasib bek skrg dah pindah.

idah said...

biasa la..semua benda ada baik n buruk...abg idah pun duk apartment...penat la naik tangga dukung baby..huhuhu

zh-ena said...

itu jugak la yg ena alami hari2 skang nie

kdg2 tu blh dgr org ketuk batu lesung

asmaa said...

mcm sama ngan dok di flat,mcm saya... lebih lg time memsk,lesung batu tak alas ngan kain,anak nak tido,masa tu ia berbunyi :)

IbuHanna said...

saya pun berpendapat sama dgn awak..umh kecil comey senang gerak mana2..tp bila dh lama dok appt teringin plak dok umh teres (ada tanah bagai..senang park keta terus masuk umh) he heeeeeee

apa pun, dua2 ada pro & cons..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop