@ Cordless vacuum cleaner

Friday, November 20, 2009

Siapa pernah guna cordless vacuum cleaner? Ibu ingat nak beli la. Ibu tak larat menyapu sampah setiap hari. Banyak betul rambut gugur plus habuk dan sampah yang terbang masuk dari luar tingkap tu (maklumlah rumah tinggi). Kadang-kadang bulu burung pun ada tau.

Kat rumah dah ada vacuum cleaner biasa tetapi selalu Ayah je guna bila kemas rumah hujung minggu. Ibu tak suka nak guna sebab tak larat nak hangkut sana sini dan cabut pasang plug tu. Itu yang rela menyapu sampah dua tiga kali sehari. Err berbalik pada cordless vacuum cleaner..ada sesiapa pernah guna boleh kongsi pengalaman?

Ibu dah Google. Ada jumpa dua ni. Tapi perghh harga boleh tahan. Ingat hujung minggu ni bolehla pergi survey lepas pergi Pureen Warehouse Sales (sape pergi jumpa di sana ye..kalau nampak Ibu tegurla..hehe)




Electrolux Vacuum Cleaner ZB2811 - RM519




Black & Decker 18-Volt Cordless Pivoting Vacuum Cleaner

9 kawan BabyIbu berkata-kata..:

atoyis said...

tp yang penting sekali vacuum cleaner tuh mestilah mampu menyerap habuk sebersih yang mungkin..kak sue punya vacuum cleaner lagi besau tak..yg sama size mcm R2 star warzzz tuh..ari2 kimi tolong angkutkan sbb nk kena vacuum carpet

Elyn said...

cordless ni ade kat umah... cap electrolux. rasenyer kalo nk vacuum mende kecik2 ok la yana. kalo nk vacuum byk, power die tak cukup. lame pulak tu nk charge.

ficik said...

saya ada cap philips.. RM249 jer.. tp die lebih kepada sweeper la.. mmg betul kuasa die tak kuat sangat...tp sgt berguna nak vacuum lantai pas anak sepah2 makanan...x yah amik penyapu n penyodok..tp kalo tuk utk seluruh rumah cam tak sesuai sgt kot...
x tau la kalo yg super brands camne...

Syaz (MamaFarish) said...

saya ade guna satu yg cordless..lebih kurang mcm gambar kt atas la...utk vacoum keta ok la...untuk umah vakoum skit2 ok la kot...kalau nk vakum 1 umah xpractical plak..sbb power xbyk..

asmaa said...

comelnya vacuum tuh...
cute...

karipapsayur said...

amboi hebatnya vacuum gitu. harga pun da nak sama dengan bulanan bayar kereta! ngeh3.. tapi hebat lah!

SueRosly said...

Adik Sue ada pakai corless vacuum cleaner ni, tapi jenis kecik skit... mcm vacuum yg for kete tu, tapi 1600 watt... senang n mudah... Rege tak tahu, koz Sue lebih suka pakai yg vacuum biasa tu..

MamaDamia a.k.a Haiza said...

Bulan lepas ada temankan my sister in law gi court mammoth kat Damansara tu..memang dia pergi sana sebab nak beli cordless vacuum ni ..brand panasonic harga RM 199...

masa pergi umah dia,tengok vacuum ni memang praktikal la kalau digantikan penyapu yang bila sapu habuk still berterbangan tu kan...

tapi kalau nak bersihkan satu rumah...dia still gunakan vacuum besar bagak yang ala2 robot tu...hihihi

SuhailaHanafi said...

Pernah gak nampak dalam katalog treat points Maybank.. rupa-rupanya kena charge dulu ey.. tapi mesti sangat handy kan kalau nak vakum rambut2 yang gugur.. Kalu guna penyapu asik tersangkut je rambutnya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop