@ The Little Nyonya

Wednesday, November 4, 2009

Petang minggu lepas, sambil lipat-lipat kain sementara Ayah bawa Ammar joging, Ibu tertengok (ter sebab tak tau nak tengok cerita apa..maik tekan remote je) cerita best di NTV7. Mula-mula Ibu terpesona dengan detail sejarah die (pasal Baba dan Nyonya). Ibu memang minat bab sejarah ni. Kemudian terpesona dengan heroinnya yang sangat manis. Kemudian terus melekat sampai sekarang..haha..

Tajuk ceritanya The Little Nyonya..bila Ibu Google..baru tahu cerita ini berasal daripada Singapura dan sangat popular..ini posternya..



Nak tahu maklumat lanjut KLIK SINI



Kalau petang free..bolehla layan cerita ni di NTV7 pukul 6 petang hingga pukul 7 ataupun layari online DISINI..

P/s: Tensen dengan ending cerita Sumpah Bunian..huhu

10 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Atiqah said...

sy pernah terfkr nk wat tesis berdasarkan cite ni, tp sbb dh ramai sgt wat pasal gender, sy terus x jd nk wat..
pe pun sy bg 5 stars kat cite ni..
bermula dr cite ni la sy jatuh cinta ngn kaum baba and nyonya, jatuh cinta ngn budaya dorg..terutama bab memasak..sgt unik dan yg menariknye..ape yg kaum pmpn tekankan dlm cite tu, itula yg mak sy terapkan pd ank2 pmpn die

♥iqah♥ said...

hmm , td tgk sdih sbb suami dia dh mti.
istrinya pn dh mti jgk.
ksian anknya.
apa2 pn bstkn cte nih kak.
" rempah udang "
hee.
:D~

azura said...

babyibu,

kita pun tensi dengan ending sumpah bunian hehe

Drama Mama said...

best eh cita ni? nak tengok jugak la. a'ah ending sumpah bunian langsung tak seperti yang diharapkan..bluwekkk!

ieda said...

salam baby ibu ...

kita nak tanya mcm mana babyibu buat layout 4 nieh .. boleh tunjuk ajar kat saya tak ..

CuTeMiUt78 said...

eeemmm tak sempat nak tgk....

karipapsayur said...

best2 tapi mcm x logik. x semena-mena anak dia sampai ke depan rumah nenek di melaka. Jauh weyh S'pore - Melaka!

Sumpah bunian ending mcm hampeh. And tengok le nenek kebaya pulak. ngeh3.

eezah said...

nanti leh tgk..citer nenek kebaya pun macam best gak kan..

Elyn said...

dulu masa blom kawin.... rajin gak petang2 hadap cite cine. skang ni yg dpt folo pun cite nur kasih je...

oli said...

yess...very the syiok this drama siri...saya sudah masuk kali ke-3 menonton...1st time kejar DVD cetak rompak, 2nd time kat astro AEC 301, kali ni pula kat NTV 7...
tu laaa time bulan puasa asyik dok buat kuih nyonya...kakakakakaka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop