@ Sila 'save' ye..

Wednesday, November 11, 2009

Setiap kali anda membuat sebarang kerja (tidak kira minit mesyuarat, laporan, blog post atau pun warkah cinta sekalipun) sila SAVE ye. Anda hendaklah membiasakan diri menekan button SAVE setiap 5 minit sekurang-kurangnya. Jika tidak.....


Anda akan menjadi macam SAYA!! Waaaaaaa..sungguh bijak hari ini..selalunya ada autosave tapi tiada tuah kali ni..makanya saya kena buat semua balik..semua gara-gara komputer main suka hati restart dan bila restart tiada history yang boleh dicapai (padan mukaku!!). Sekian terima kasih..nak sambung buat report yang hilang.

P/s: Itula akibat buat report tak SAVE pastu pergi menyembang di luar lab sampai lupa diri..huhu

13 kawan BabyIbu berkata-kata..:

azura said...

hehehehe sian babyibu :|

saya mmg amalkan menekat "CTRL+S" (save) setiap kali buat dokumen apa2. sesungguhnya saya mengerti perasaan babyibu ketika ini....

sabar byk2 ye

ieda said...

one more thing..buat back up copy untuk kerja2 yg penting..jgn jadi mcm hbby saya..laptop kena virus abis hilang paper work dia..padan muka hdia..hahaha..pasai dah pesan banyak kali tp x buat jg.

Drama Mama said...

haaa tension tu. saya slalu biasakan tekan ctrl + sebab dulu dah slalu jadi camtu huhuhu

takpa buat balik slow2 hehe

Hanz said...

mesti TENSION kan bila this thing happened..itulah kadang2 kita alpa.. :> ya, agree backup kena ada hardcopy, desktop & thumbdrive.

D.O.U.B.L.E...S said...

tu la.....hehehehehhehe kan dah kena buat semula..biasala tukan aku pun pernah jadi gitu...

eezah said...

kesiannya kena buat balik..tensen jiwa ya yana..nak cepat jadi lambat pulak..

Oyis said...

adus!

lebih parah lg kalo tgh wat coding. peringatan utk diri sendiri gak ni. thanks.

CatlinaFly said...

hmm..penah jadi kat sy..komputer kat bilik opis sy breakdown!mujur ade staf yg pandai cari balik fail2 dlm tu...tapi dpt retrieve separuh je...mujur lah yang hilang tu kerja2 yg dah settle..

zailamohamad said...

samerlah ngan Zaila..asal buat keje asyik lupa je nak save!!!

zh-ena said...

siannya mcm maner la boleh terleka tu kan

IZAN said...

ohh.. memang sadisss sekali.. huhuhu

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aduhai memang tragis kalo berlaku kat aku..hahaha

Elyn said...

hehe i byk kali terkene lalagi tgh bz buat tender!! geram tul!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop