@ Study Room

Monday, November 16, 2009

Emm ada pertanyaan pasal study room..study room idaman Ibu mestilah mempunyai banyak rak buku (Ibu suka beli buku dan susun ala-ala macam kat library tu). Lepas tu kena ada tempat untuk printing, tempat stationary (Ibu paling suka pergi kedai stationary..macam heaven), fax dan sebagainya (ala-ala ofis kecil) dan mestilah ada board untuk tampal notis atau things to do.


Ofis kecil


 
Kalau dapat macam ni..waaa best...


Kalau di IKEA..banyak pilihan menarik untuk peralatan bilik study ni terutamanya rak bukunya..


Billy BookCase

Tapi kos die pun bolehla menahan berbanding kedai di luar cuma kelebihannya kita bolek ekjas rak tu ikut keperluan kita..untuk bilik study Ibu di rumah baru, kemungkinan Ibu beli ini kot (dah survey kat buku IKEA yang baru)..



Harganya dalam RM500++

Tapi bagi yang di luar KL, jauh la juga klau nak beli rak kat IKEA. Anda boleh survey di kedai perabot. Rasanya lagi murah dari IKEA ni cuma selalunya fixed la (tak boleh nak ekjas ketinggian antara shelf dan sebagainya).



Isy..mesti semangat kalau boleh study di bilik study yang proper macam tu..ni tak sabar nak pindah ni..

11 kawan BabyIbu berkata-kata..:

eezah said...

wah! best lah kalau dah ada bilik study sendiri yana..lagi seronok nak belajar..

Diana Jamil said...

hmmm.heaven je rasa kalo ada study room...ni x, kn adjust ruang tamu ltk segala bagai...aduyai...tambah susah sbb anak suka memanjat n merangkak cari power point..

nieda said...

bestnyer..baru semangat meluap2 nak study kan..

Oyis said...

kita x bole study kat umah, so konfem x perlu opis hehe.

kalo kena wat keja, even on weekends pon, sanggup 'lari' (ye mmg literally berlari pon kerana ngakk ada kereta duduk sini), ke lab.

Elyn said...

ade bilik study cam dlm ikea tu mmg lagi gigih la study kan yana heeeh

zuraidah roli said...

bagus juga baru ada semangat nak study... kita rasa bilik tu mcm kt universiti lah plak

fazilzura said...

emmm study room ...
bg zr janji selesa dan terang ...

now xdak dh study room.. ado bilik anak je . hehehehe

fazilzura said...

tp bilik idaman ibu ni sure lawaaaaaa

MAS said...

mas suka tgk kat ikea..berkualiti..cantik plak..seronok kalau boleh ade bilik study sendiri..

CuTeMiUt78 said...

wah.. memang best klu ada bilik study cam ni

~~@lyci@~~ said...

alycia pun selalu berangan nak buat satu bilik as a study room.. sbb I suka beli novel, majalah.. tp nampaknya bilik tu dah penuh ngan toys adam.. kena tunggu ada rumah sendiri dululah nampaknya huhu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop