@ Survey langsir..

Saturday, November 14, 2009

Lama tak cerita pasal deko deko rumah baru. Aktiviti tergendala sekejap atas sebab-sebab tertentu (eceh). Esok nak pergi survey langsir. Ibu ni dah la tak pandai nak tengok kain (buta kain..keke). Tapi takpe kita pergi belajar. Banyak juga nak kena tahu pasal langsir. Jenis kain (untuk siang la untuk malam la), jenis heading dan macam-macam lagi la. Tapi yang Ibu confirm, ukuran kena betul sebab banyak kes tempah (ni kes tempah tau bukan beli yang siap dah - satu kat Jakel dan satu kat Ikea) tersilap buat. Singkat dan tak muat dengan panel tingkap. Tak ke haru..huhu.

Kalau kat rumah dulu panggil orang datang, die ukur, die design, die pasang dan dielah pilih kain. Tapi kosnya tinggila kan kalau macam tu. Kami ni berkos tak berapa tinggi makanya kami ukur, kami pilih kain dan kami pasang. Hehe. Ibu berkenan design simple-simple macam kat bawah ni:


.
Sesuai letak kat bilik..dinding sama kaler ni..



Kalau buat sliding door kaler cam gini ok ke Ayah?

Ada cadangan atau pendapat anda pasal langsir? Tadi pergi dengan Jue dekat Elyza dan apa tah satu lagi kat area Dataran Sunway ni. Tapi harganya boleh tahan. Ada satu tu cantik dekat RM100 semeter. Mampuih la. Ibu nak cari yang RM10 semeter je (sep) Orang kata kat Nilai murah tapi jauh no. Mesti Ayah tak approve. Takpe kita survey area sini dulu. Jom kita serbu.

8 kawan BabyIbu berkata-kata..:

unlisted_one said...

BabyIbu, try la survey kat SSF Curtains (kat Shah Alam kot, jauh tak?)..pergh,..lawa2 semuanye, rambang mata dibuatnya..

ekin_melah said...

wah! cari langsir.. yg pic kedua tu cun.. huhu

:)

zh-ena said...

pic 1st cantik la..simple jea

eezah said...

kain langsir kat nilai 3 memang murah2 n banyak pilihan..tak tau pulak nak pilih yang mana satu..kalau tgk sumanya berkenan..tapi jauh lah dgn umh yana ek..kat sana barang untuk hiasan umh pun banyak..

zue said...

try laa kt master home deco mart beb..kt the strand tu..

asmaa said...

saya pernah beli kain kat nilai...murah...jenis yg 100% cotton lagi...tak silap rm4 semeter...saya beli byk 10meter.ngee

-yani- said...

yana,
corak yg bulat2 tu aku ade nampak kat nagoya..cantikkk

Elyn said...

ahaks i masih takde experience lagik beli langsir. dulu beli pun tuk lam bilik je!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop