@ Tempat Tumpah Airmataku

Tuesday, November 3, 2009

Di mana tu tempat tumpah air mataku?..mestilah kat UTM Skudai nun ha..hehe..Kenapa tempat tumpah air mata..sebab study? tak..study bahagia je (tak score pun rileks je pergi tengok wayang)..sebab member..erkk takdele tumpah air mata..tumpah air atas meja ada la..huhu..tumpah air mata dulu hanya bila gaduh dengan Ayah..asal gaduh je nangis..asal merajuk sikit nangis (huh..huduh sungguh perangai..adik-adik jangan ikut ye..huhu)...

Masa pergi JB hari tu.. kami pun singgah la UTM..nak mengimbau sikit kenangan lalu..wahh..dah banyak perubahan ye..meh tengok sikit gambar yang sempat disnap dari dalam kereta..tak de banyak gambar sangat sebab masa masuk UTM hujan dan Ammar tengah tidur..


Pintu masuk yang ditarik ke depan..kira pintu gerbang baru la ni..

Hostel Ibu dulu..Kolej Tun Fatimah..

Meranti..tempat makan tengah hari dan malam..tempat fotostat..tempat lepak-lepak..tempat dating..dan tempat gaduh..haha

Fakulti Ibu punya papan tanda baru..eceh..hujan lebat so tak nampak..

FSKSM..fakulti yang banyak meninggalkan kenangan manis buat Ibu dan Ayah..

Err..ada yang request suruh tempek tempat dating..emm tak sempat nak ambil la..dulu Ibu dan Ayah suka dating di library...hari-hari pergi lepak sana..best tau..selain dari belajar (eceh), boleh berborak-borak (guna volume no 1 tau), sejuk pun sejuk, boleh makan kacang dan gula-gula (seludup masuk dalam fail/poket), boleh tidur-tidur setelah penat study (atau penat berborak mengenai hidup masa kini dan masa depan), boleh duduk dari pukul 8 pagi sampai 10 malam dengan free tak payah bayar parking..pendek kata sep budget..haha..

Satu lagi tempat dating ialah tempat makan steamboat dekat dataran JB..kalau dulu di Pantai Lido..sejak jadi Danga Bay..tempat makan pindah ke tepi dataran JB (yang ada menara jam tu)..sedap tau..kira ni tempat wajib singgah..ok..kalau pergi sila singgah ke gerai no 8 tau..diulang..no 8..Ayah cepat posing sikit...

Itulah alkisah pergi JB..harap nanti boleh pergi lagi..nak makan ayam sedap kat CS..apa ke nama ayam tu eh? pagi-pagi ni nyanyuk skit..klah..adiosss...

17 kawan BabyIbu berkata-kata..:

D@puR D@n OvEn said...

Saya ngn hubby pun blajar kt utm gak dulu. bila ibu post gmbr utm, teringat kenangan dok jb. mkn steamboat, mkn kt anjung warisan, kami lunch kt arked chengal. memamg tumpah air mata time gaduh2 ngn hubby dulu.hehehe. weekend bg mkn ikan kt tasik...best ingat time tu.

Azizul Azri Mustaffa said...

UTM..dulu tempat belajar ku, sekarang tempat kerja ku..yana, tempat tumpah airmata?..macam pernah terserempak je sekali masa yana menangis tu kt arked meranti hehe..

Ms.Notti said...

Uwaaa... rindu UTM gak... huhuhu...

Elyn said...

owhhh korang deting kat UTM ek?? hihi aii plak deting kat sekolah menengah tet!!

lin said...

weekend ni nk trn jb gak..pintu gerbang tu dh lama ada kt situ..hehe..

time kawin dlu, siap sempat gi posing kt tasik utm lagi tau.hahaha

fizaRawi said...

uih... byk giler kenangan kt utm kan my ex-roommate?? hikhik tringat plak ms dok blik ber6 ngn hg dulu. byk kisah best n xbest. yg aku xbest bantal busuk aku kn 'curik' ngan hg. hahaha

CuTeMiUt78 said...

oh.. dulu study kat utm rupanya.. hik..hik..hik.. tempat tumpah airmata ya

me_czar said...

KTF Blok apa?
Saya pun di KTF dulu dari 1998-2001.
H04, H10 & H14

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

tempat jatuh lagi dikenang, nikan pulak tempat bercinta kan. heheh mesti la banyak kenangan suka dan duka..

saya orang JB, saya seronok bila tengok gambar2 kat sana.. alahai bila nak balik JB ni. .rindu la pulak

~~@lyci@~~ said...

amboi ibu, memory lane lah pulak.. mesti bestkan makan kacang kat library sambil dating2 hikhik..

PertMuffin said...

hi ibu..!

rindunyaa UTM... :)

tempat tumpah airmata, tempat tumpah airliur basi and tempat tumpah peluh jugak bila terpaksa jalan kaki dari KRP sampai ke FKM sebab tertinggal bas (T_T;)

Liana said...

o... belajar dan temu jodoh di UTM... Ummi yg orang Johor pun...banyak tempat yg tak sampai lagi! Dulu2 sebelum masuk U memang tak jalan2 ler ke JB tu! hehehehe

eezah said...

ini teringat kisah lama lah ya..time dating makan kacang pun rasa kenyang...kita dulu makan burger je bila dating (blum keje lagi takda bajet)hehehe..asal dapat jumpa buah hati jadilah..

Anonymous said...

ayam sdp kt cs? portugis ciken tu ke... hehehe....

ibu damia said...

saya ngan hubby pun sekarang kalau makan steamboat tu mesti pilih gerai no 8...tak tahu lah kenapa....kalau tak der tempat pun sanggp berdiri tunggu semata2 nak makan kat situ...

BabyIbu said...

dapur dan oven, ms. notti, lin..hehe..utm mmg best..dating kat utm lagi best..

azizul..waa malu2 (sembunyi muka bawah meja)..keke..time tu tgh perang besar..thanks sudi menenangkan perasaan yana time tu..huhu

elyn..waa..lagi lama tu..

fiza..ye ke? aku tak ingat..ekeke..

me-czar..H04/H02 tahun 2000/2001..

Haaa yess..robin portugese nama ayam yang sedap tu..paling kaw egg tart die..muahaha...

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

UTM sanjungan bangsa..wahh, m'imbau kenangan ku di UTM gaks.. ku dlu dak SSF..duk KTHO..batch 1998-2002..

yg klakarnye hubby pun dak UTM.. sebaya gaks..tp dia msuk lmbt coz dia buat dip. kt UTMKL dlu.. tp haram weolls kenal memasing.. hehe..

mmg jejak kaseh-an bebudak UTM neh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop