@ Bila tak balik ke kampung di hari raya..

Tuesday, December 1, 2009

Bila tak balik ke kampung sendiri di hari raya (ini kes turn balik kampung spouse la kan)..

  • Rasa macam makanan kat situ tak kena dengan anak tekak
  • Rasa macam takde feeling hari raya
  • Rasa macam suasana kat situ tak semeriah di kampung sendiri
  • Rasa macam sedih dan pilu je 
  • Rasa macam tak sambut hari raya je
  • Pendek kata semua macam tak best la

Sebenarnya, bukan apa..semua tu sebab kali ni bila kita beraya..

  • Mak, abah dan adik-adik tiada disisi
  • Tak boleh makan masakan mak
  • Tak boleh nak manja-manja dengan keluarga

P/s: Agaknya spouse kita pun rasa sama kan bila balik kampung kita..huhu


Nak balik raya kat Kedah..huhu..

14 kawan BabyIbu berkata-kata..:

AiNeRzA said...

wah...sama la kita...kalo boleh tiap2 tahun nak balik kedahhhh...seronoknya berhari raya di kedahhhhh...

nurul aziyana said...

btul tu..tp kali ni raya umah sdn, gembira bukan kepalng..time raya umah mertua dlu, mood semacam jerk..hikhik jht btul

qaseh said...

memang pun...perasaan mcm tu xdpt nak buang...still ada w'pun kita dah lama jadi keluarga mereka.

lin said...

hehe...smala..tapi kita lagi la tersiksa jiwa raga...lgsg menu makanan selatan..tensi betul.

Mrs.R @ Emi said...

bila dh kawen kena berkorban bab2 camni kan???

Elyn said...

hiks dh name pun raya korban yana... so kene la berkorban gegegeg

asmaa said...

walau macamana pun, mmg seronok dengan keluarga sendiri kan...

nonie said...

hmmm kalau balik raya posa je kot ada rasa camni sket... kalau balik time lain, hatta time raya haji happy jer selalu heheh agaknya sebab i'm MILs fav menantu... so, cakap je apa nak makan, dia masak punya... kalau tak cakap pun dia masak memang dah best2... & i just feel like home... so, no problemo punyala... ;)

CuTeMiUt78 said...

yup..betul2 tu.. sokong sgt.. memang akan ada perasan camtu kan..

azzamoro said...

aha.. samela ape yg aku rase bile kene beraya kat KL. huhu. rase semacam je bile pg raye takde makanan raye macam kt johor..

eezah said...

betul tu..mana nak sama dgn kampungku..husbd pun mesti rasa yg sama kan.

AshAnas said...

shira wlupun dkt2 je kg kami, tp ttp rs mcm yana ckp tu... x best je mood raya... hehe... tp hubby shira pandai tackle, dia ajak kuar jln2 raya km btiga je... so x rasa sgt la... sbb dua2 takde family ikut beraya... hehe...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

btol la tuh..seb baik eliss dua2 orang terengganu..x berpeluang laa nak rasa mcm tu melainkan baru2 ni, my family raya kat kg .

.::PriNCeSs & hEr PriNCe ChaRmInG::. said...

btol kak..2009 ni 1st time beraya as a wife..balik utara..raya haji pn balik utara gak..just masa raya puasa ari tu je malam raya tu kat opis hubby..pagi raya kejap balik umah hubby, pastu gerak blk utara..next year xtahu la nk raya utara or selatan..(hubby org batu pahat, sy penang..) rasa cm tiap2 thn nk blk utara je..hua3...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop