@ Gift Untuk Wedding

Tuesday, December 15, 2009

My brother nak kahwin. Ibu pula excited merancang mengalahkan tuan punya badan. ekeke. Balas dendam apa yang terkureng masa wedding sendiri dulu. Boleh ka macam itu? Hehe. Eh nak tanya sikit. Untuk gift, kami bercadang nak bagi makanan contohnya seperti bahulu bercip coklat ke muffin ke. Ada sesiapa boleh bagi cadangan kat mana yang murah dan yang paling penting sedaaaappp!!! Antara kriteria yang Ibu usha ialah:

  • Harga; kalau boleh Rm1 or bawah sebab nak order dalam 2000 ni baru gitf biasa, gift special, bunga telur, gula-gula tak masuk lagi itu yang kena budget
  • Rasa; mestilah sedap sampai nak lagi
  • Rupa; mestilah cantik dibalut dah nak murah lagi banyak songeh..keke



Ibu ada survey beberapa cuma tak pasti la sedap ke tidak, kena beli sample dulu nak tahu mana sedap. Antaranya ialah:






12 kawan BabyIbu berkata-kata..:

AshAnas said...

kenduri adik tu kt kedah ke kt mn? klu kt kedah, cuba NAFA Home Bakery, blkg Bank Islam Mergong... muffin dia mmg sedap tiada tandingan, ecewah... ms wedding shira amik kt dia, sedap sgt, sekali makan nk lagi...

firahadifa said...

iye.. wedding dia kat mana? if kat area klang valley i ade 1 tempat yg best! masa my wedding dulu semua puji.. packaging dia cantik and bahulu gulung dia sedap

BabyIbu said...

shhira..haa nnti yana p usha..kenduri kat kedah..nanti leh jemput datang

firahadifa..kat kedah..ada link tak? tq

Oyis said...

seronok kan jadi wedding planner? my bro nak kawen this march, insya Allah, and I feel so gutted sbb x dpt plan bersama huhu...

so my advice to u, "You Go Girl! Terus plan habis2 an..."

hehe...

nurul aziyana said...

skrang ni dh bnyk yg jual muffin..cuba tgk pd testi, kalo rmai yg puas hati kira ok la tu..tp xblh tgk testi jer sbb sy pun pernah terkena, kt blog sume ckp besh tp bila tempah keknya keras xblh mkn, mmbzir jerk

nurul aziyana said...

oh yer, sy ada contact pembuat kek terkenal tp kt ipoh la..kawan sy kater muffin die sedap tp harga xtau baper..ni nombornya raja fauzana - 012-5652431

CuTeMiUt78 said...

eemm sama la my brother pun nak kawin gak thn depan ni.. ni tgh prepare la kan.. apa2 yg patut..

boat produts said...

What is the appropriate wedding gift for someone I barely know?

boat produts said...

What is a creative and non-registry gift other than cash that you have received for your wedding. I want to give something practical but unique.

This is .... said...

kak yana,

try pegi kat chow kit, ada yang harga berpatutan jugak..

http://sayahappyslalu.blogspot.com/2009/12/kedai-barang-hantaran-murah-di-chow-kit.html

Elyn said...

kalo buat kat KL i tau la kat area langat tu. siap packing cntk lagik. heheheh

fizaRawi said...

salam yana,

masa wedding aku dulu, aku tempah kt kak rani di changlun. mmg aku puas hat. sedap sgt!! ni blog dia, http://bakedecorate2u.blogspot.com. hg try la..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop