@ Kuatkan Tenaga

Wednesday, December 2, 2009

Last week, mak cik Ibu ada kasi satu jus untuk cuba. Sebab Ibu asyik komplen badan asyik sakit-sakit, rasa letih dan penat. Ibu pun cuba la. Rasa pun sedap ala-ala Ribena yang pekat sikit. Alhamdullilah setelah seminggu ada rasa la beza dia. Badan rasa makin bertenaga. Nak tau apa die? Em namanya Jus Monavie. Ini rupanya..



Mak Cik Ibu dah makan sebulan. Dia kata keputihan hilang dan yang bawah tu makin rapat dan ketat. Mak Cik Ibu ni peminat jamu. Dia berhenti semua jamu dan makan jus MonaVie. Bukan setakat masalah bawah hilang, berat dia pun turun 7kg. Em setelah Ibu kaji-kaji rupanya jus ni banyak kebaikannya. Mak Cik kata ada seorang tu kena strok, ambil 2 minggu terus kurang sikit strok (senget mulut tu). Atok kat kampung pun dah mula makan jus ni.

Paling Ibu suka sebab jus MonaVie ni boleh dimakan semasa period, mengandung dan menyusu. Anak-anak pun boleh makan (tapi baby macam Ammar tak payah lagi la). Walaupun harga dia agak mahal (harga pasaran RM168 sebotol, harga mak cik saya RM150 sebotol dan boleh kurang lagi kalau beli banyak), namun sangat berbaloi. Botol dia pun besar.

Hmm Ibu sudi promote ni sebab yakin dengan khasiatnya bukan sebab nak berniaga tau. Ibu pandai beli je. hehe. Dah cuba baru berani promote. Nak tau lagi lanjut pasal produk ni KLIK SINI.

Ini pesanan dari Mak Cik Ibu (setelah diberitahu yang Ibu nak review produk ni kat blog):
Keahlian percuma (bernilai RM150) sehingga 9/12/2009 (produk ni baru nak launch kat Malaysia) dan katanya sesiapa nak berniaga produk ni tapi takde modal boleh emel pengedarmonavie@gmail.comatau msg/call dia di 0166068437 (Lin). Dia akan bantu.

11 kawan BabyIbu berkata-kata..:

atfina said...

wanita yang melahirkan anak mmg perlu makanan tambahan..saya guna manjakani perapat dan gamat hallogen..alhamdulillah OK. selain kuatkan tenaga..kita "kuatkan semangat !" luv your blog.

Diyana Zulkifli said...

ic..hmm mcm menarik jus nih.nnti mak aku balik rumah,aku tny psl bisnes jus ni.ala,order b4 9/12 free membership ek?nape tak sblum krismas ,baru gaji masuk.hehe.skang ni,duit tk brapa nak ade le,tinggal duit nafkah dr laki ja..haha.

CuTeMiUt78 said...

eemmm bagus gak ni.. memang tgh mencari jus2 yg camni utk kesihatan.. nanti nak decide ngan hubby dulu.. klu berminat.. blh la try kot

BabyIbu said...

bukan order sebelum 9/12. Itu untuk nk daftar membership..kalau mak hang nak jual better daftar membership dulu..order boleh kemudian..mak cik aku tgh kutip nama nk register b4 9/12.

nurul aziyana said...

waahh mcm2 jus skrang ni ek..tp kalo utk jngka pendek berkesan, harap2 jngka panjang jugak baik utk bdan

nurul aziyana said...
This comment has been removed by the author.
eezah said...

menarik je jus ni..

Elyn said...

wah bgs tul jus ni... extract dr buah buahan.

Diana Jamil said...

haaaa...plg sy suka tu part kata sesuai utk ibu menyusu tu...bkn sembarangan leh mkn kalo menyusu ni..tambah2 ank sy BF 100% xcampo2 lg walopun da 8bln lbh...sy da tgk kandungan dia mmg sesuai utk ibu menyusu...buah2an.

Diana Jamil said...

sy pun nk jugak la daftar ahli...xpayah bayar pape pun kan?daftar je kan?modal da ada ni...leh tambah produk kat blog sy nnt...

ibunafis said...

mcm bes je jus ni..leh cuba nnt,insyaallah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop